Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 2995
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #cultuur    #steden    #landschap    #volkeren    #safari  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Noord-India

Tijdens de reis naar de deelstaat Rajasthan maak je kennis met de meest kleurrijke staat van India. Rajasthan ligt in het noordwesten en mag met zijn eeuwenoude geschiedenis van dappere Rajpoeten, Maharadja’s, prinsen, paleizen en burchten met recht een openluchtmuseum worden genoemd.
Je wordt meegevoerd langs majestueuze heuvelforten, tempels, woestijnsteden, natuurparken met tijgers en natuurlijk ook langs de befaamde Taj Mahal.

Hier komt de map

Dag 1
DELHI
Aankomst in Delhi waar de gids je opwacht.
Dag 2
DELHI - MANDAWA
Je vertrekt naar Mandawa met de auto. ’s Middags bezoek je de handbeschilderde muren van de haveli’s. Mandawa is beroemd door de schitterende fresco’s op de muren. Daarna maak je een kamelentocht door de zandduinen.
Dag 3
MANDAWA - BIKANER
’s Morgens gaat de rit naar Bikaner waar je het indrukwekkende Junagarh Fort bezoekt, gebouwd in de 16e eeuw. Je sluit het bezoek af met een bezoek aan een kamelenboerderij.
Dag 4
BIKANER - JODHPUR
Onderweg naar Jodhpur bezoek je de Deshnoke Tempel, bekend als Tempel van de Ratten. In de namiddag neem je een kijkje in het Mehrangarh Fort, een van India’s mooiste forten. Daarna gaat de tocht naar de Jaswant Thada, een witmarmeren mausoleum en koninklijke crematieplaats.
Maak zeker ook een wandeling door het drukke oude stadsgedeelte, bekend als de ‘blauwe stad’ vanwege de talloze blauw geschilderde huizen.
Dag 5
JODHPUR - RANAKPUR - UDAIPUR
Vandaag gaat de reis naar Jodhpur. Onderweg bezoek je de Ranakpur Jain Tempels, een prachtig staaltje architectuur en sculpturen. In de late namiddag kan je van de zonsondergang genieten tijdens een boottocht op Lake Pichola, een unieke belevenis met uitzicht op Jagat Niwas, ook bekend als Lake Palace, en Jag Mandir.
Dag 6
UDAIPUR
Je brengt een bezoek aan City Palace, een van de grootste paleizencomplexen van Rajasthan. Neem zeker ook een kijkje in Sahellon ki Bari, de tuin van de eredames aan het hof. Ook het bezoek aan de Jagdish Tempel is meer dan de moeite waard.
Dag 7
UDAIPUR - DEOGARH
’s Morgens staat een bezoek aan de Enklinji en Nagdatempel (gewijd aan Shiva) op het programma. In de namiddag gaat de rit naar Deogarh waar je de lokale markt bezoekt.
Dag 8
DEOGARH - AIMER - JAIPUR
Op weg naar Jaipur breng je een bezoek aan Aimer. Daar staat het Heilige Schrijn, gewijd aan het allerheiligste van de moslims. Transfer naar het station waar je op de Shatabadi Express stapt die je naar Jaipur voert.
Dag 9
JAIPUR
Jaipur heeft over het algemeen een woestijnachtig en zeer droog landschap waarop talloze roze woningen staan. Hierdoor wordt de stad ook wel de Roze Stad van India genoemd. Daarna ga je naar het City Palace en het Jantar Mantar Observatorium, hier vind je een verzameling van 18 astronomische instrumenten, die het grootste stenen observatorium ter wereld vormen. De in 1727 gebouwde astronomische bouwwerken staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst.
Dag 10
JAIPUR - RANTHAMBORE
Vanmorgen gaat de rit naar Ranthambore. In de namiddag trek je erop uit voor een safari in het Nationaal park van Ranthambore, bekend om zijn tijgers.
Dag 11
RANTHAMBORE
Ranthambore Nationaal park is de habitat van de panter, de jakhals, de hyena, de krokodil, de gazelle, verschillende soorten herten en tal van strand- en trekvogels. De beroemdste inwoner is echter de bedreigde tijger. Deze kun je opnieuw proberen te spotten in een van de 10 zones van dit park.
Dag 12
RANTHAMBORE - BHARATPUR - AGRA
Transfer naar het station waar je de trein neemt naar Bharatpur. Onderweg breng je een bezoek aan Fatehpur Sikri, de verlaten hoofdstad van Keizer Akbar.
Dag 13
AGRA
Wie India zegt, zegt Taj Mahal. Vandaag bezoek je dit indrukwekkende wereldwonder. Vergeet ook zeker het Rode Fort niet en maak een rit met de Tonga, een soort koets. De rest van de middag ben je vrij.
Dag 14
AGRA - DELHI
Ook Delhi mag je niet missen. Je verkent het oude en het nieuwe Delhi tijdens een rondrit door de stad.
Dag 15
DELHI - VARANASI
Na het ontbijt ga je naar de luchthaven voor de vlucht naar Varanasi. Ontdek de bijzondere sfeer in Sarnath, het centrum van Boeddhisme in India, waar je de oude overblijfselen van Boeddhistische stoepa’s, kloosters en tempels kunt bewonderen. In het archeologisch museum vind je opgegraven beelden en een rijke collectie van de mooiste Boeddhistische sculpturen.
Dag 16
VARANASI
Bij zonsopgang gaat de tocht naar de ‘ghats’ voor een onvergetelijke boottrip op de heilige Ganges. De namiddag is vrij. ’s Avonds neem je de riksja om opnieuw naar de ghats te gaan waar je de ‘Aarti’ ziet, een sprookjesachtig avondritueel met drijvende olielampjes op de Ganges.
Dag 17
VARANASI - DELHI
In de voormiddag heb je vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi.
Dag 18
DELHI
Terugvlucht naar huis.

Praktische info

zomer +3.5, winter +4.5
Hindi
Internationale reispas, visum
Rupee
van januari t/m maart en oktober t/m december, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Er doen heel wat verhalen de ronde over het ontstaan van de rattentempel. Het bekendste is dat de lokale bevolking gelooft dat de ratten incarnaties zijn van overleden familieleden. Als een rat over je voeten loopt, brengt dat volgens de indiërs dan ook geluk. In de tempel lopen ongeveer 20.000 zwarte ratten vrij rond.

De omgeving

Aarti
KAMELEN: SCHEPEN VAN DE WOESTIJN
Taj Mahal
Blauwe stad

Ervaring van een medereiziger

Het was moeilijk keizen uit alle bestemmingen die Horizon Select aanbied. Om een of andere reden viel ons oog op India. Na een fijne babbel werd ons een rondreis in Noord-India voorgesteld. De eeuwenoude geschiedenis en de stad Jaipur hebben ons overtuigd. We hadden een fantastische tijd en konden boeiende verhalen en leuke souveniers delen met onze kleinkinderen bij thuiskomst. Dit land smaakt naar meer. Misschien ontdekken we de volgende keer wel Zuid-India.

Bekijk ook eens  #cultuur    #expeditie  
Peru


  #actief    #expeditie  
Ecuador & Galápagos


  #cultuur    #walvis  
Sri Lanka - natuur


  #cultuur    #natuur  
Zuid-India
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

Alle bestemmingen zijn voorgesteld als een voorbeeld vakantieplanning.
Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


       
All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten