Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 1795
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #cultuur    #walvis    #glamping    #familie    #safari  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Sri Lanka - natuur

Deze reis heeft je als toerist van alles te bieden. Je maakt er kennis met alle facetten van de cultuur en de overweldigende natuur in de nationale parken. Je bezoekt eeuwenoude koningssteden in Anuradhapura en Polonnaruwa.  
In Dambulla vind je Boeddhistische rotstempels met goed bewaarde fresco’s. Kandy, in het hart van Sri Lanka, biedt specerijen- en botanische tuinen.
Je reist met de trein door prachtige groene theeplantages en in de nationale parken kun je wilde olifanten, luipaarden, krokodillen en vele andere dieren spotten.
In Merissa kun je dan weer walvissen bekijken, een must see!

Hier komt de map

Dag 1
COLOMBO
Aankomst in Colombo waar de gids je opwacht.
Dag 2
NEGOMBO
Vandaag ga je op verkenning in Negombo waar je het Hollands Kanaal ziet en de kleurrijke catamarans binnenvaren. Laat je betoveren door de geuren en kleuren terwijl je door de vismarkt wandelt. In de namiddag boottocht naar de lagune met de mangroves.
Dag 3
YAPAHUWA - WILPATTU
Trip naar de site van Yapahuwa, ook het kleine Sigiriya genoemd. Daarna volgt een safari in het Wilpattu Nationaal park, bekend vanwege de olifanten, luipaarden, beren en andere zoogdieren. Het Wilpattu Nationaal park bestaat uit diverse meren en uitgestrekte graslanden afgewisseld met struikgewas. Naast de zoogdieren komen hier ook diverse zeldzame vogel- en vlindersoorten voor.
Dag 4
ANURADHAPURA - DAMBULLA
Bezoek aan de oude koningsstad Anuradhapura, waar talrijke goed bewaard gebleven ruïnes van de tempels en paleizen te vinden zijn.
Na Anuradhapura rijd je naar Dambulla, beroemd om zijn 5 grottempels, hooggelegen op een rots. De wanden van alle 5 de grotten zijn bedekt met boeddhistische wandschilderingen en er zijn meer dan 130 boeddhabeelden en beelden van goden en koningen. Ook leeft hier een apenfamilie die vooral bekend is om haar apenstreken.
Dag 5
POLONNARUWA - MINNERIYA NATIONAAL
Vertrek naar de oude stad Polonnaruwa. ’s Middags volgt een safari in het Minneriya Nationaal park, het bekendste park van de culturele driehoek. Het reservaat beslaat een gebied van 8.889 hectare. Rond het reservoir liggen moerasgebieden, bossen en heuvels. In 1997 werd het gebied tot Nationaal Park uitgeroepen. Hier vind je de grootste concentratie van wilde Aziatische olifanten ter wereld. Ook vind je er herten, wilde buffels, zwijnen, krokodillen en talloze vogels.
Dag 6
SIGIRIYA
Bezoek aan Sigiriya, ook bekend als de Leeuwenrots, die met zijn 180 meter de omliggende vlakte domineert. Hier bouwde Koning Kasyapa zijn paleis. Een klim naar boven wordt dubbel beloond: je hebt een prachtig uitzicht over de jungle en je ziet een van de grootste antieke kunstschatten van Sri Lanka, de eeuwenoude fresco’s van de 21 wolkenmeisjes, halfnaakte godinnen en hof-courtisanes. Onderweg bezoek aan een batik-atelier.
Dag 7
MATALE - KANDY
Rit naar Kandy met onderweg een bezoek aan een kruidentuin in Matale, gevolgd door een bezoek aan het ‘Gem Center’ waar je uitleg krijgt over het winnen en bewerken van edelstenen.
Je gaat verder naar de Tempel van de Tand of Sri Dalada Maligawa, het belangrijkste boeddhistische heiligdom van het land. In de tempel wordt de heilige tand van Boeddha bewaard, die werd weggenomen na zijn crematie in India en Sri Lanka werd binnengesmokkeld. Kandy en de Tempel van de Tand zijn UNESCO werelderfgoedsites.
’s Avonds voorstelling van de culturele dansers van Kandy.
Dag 8
PINNAWELA
Trip naar Pinnawela, een landelijk dorpje vooral bekend om de ver-schillende projecten rond het behoud van de olifanten. In de namiddag maken we een wandeling in de Botanische tuinen van Peradiniya, vooral gekend voor de grote populatie vliegende honden en de grote verscheidenheid aan orchideeën.
Dag 9
PERADINIYA - HATTON - NUWARA ELIYA
Vandaag rijd je terug naar Peradiniya, waar je aan boord gaat van een lokale trein. Deze brengt je naar Hatton, een rit van 2 uur. Deze trein rijdt doorheen het theegebied van het eiland. Na Hatton rijd je door het prachtige landschap met theeplantages en bezoek je ook een theefabriek. Vervolgens ga je naar de kleurrijke markt van Nuwara Eliya.
Dag 10
HORTON PLAINS - ELLA WATERVALLEN - KATARAGAMA
Vertrek met de jeep naar de Horton Plains. Daar wandel je naar Worlds End waar je een schitterend zicht over de omgeving hebt. Van hieruit kun je terugkeren of een grotere wandeling maken naar de Baker Falls. Daarna rijd je naar Ella en bezoek je de beroemde Ravana-watervallen, de breedste van Sri Lanka. De waterval loopt trapsgewijs uit een ovale holle rots. Voor je in Yala eindigt, bezoek je nog het dorp Kataragama, voor de hindoes ‘de heiligste van alle heilige plaatsen van Sri Lanka’, omdat hier de tempel van Skanda staat.
Dag 11
YALA - MERISSA
Safari in het Yala Nationaal park. Naast olifanten, herten en buffels is het reservaat een van de beste plaatsen om een luipaard te spotten. Andere zoogdieren die hier leven zijn de toque makaak, de rode loris, de civet en wilde kat. Ook huisvest het park bijzondere reptielen waaronder de zoutwaterkrokodil, de Indische cobra, de russell’s adder en 5 bedreigde zeeschildpadsoorten. Je rijdt verder naar Merissa. Rest van de namiddag vrij.
Dag 12
MERISSA - GALLE
Vandaag ga je walvissen spotten! De zee ten zuiden van Sri Lanka is een van de beste plaatsen om de blauwe vinvis te zien, het grootste dier op aarde. Merissa is tevens een van de weinige plaatsen waar je zowel de blauwe vinvis als de potvis kunt zien. Je reist verder naar het historische stadje Galle. Dit bezoek doe je met een typisch vervoersmiddel van het land, namelijk de tuktuk.
Dag 13
KOSGODA - NEGOMBO
Deze morgen bezoek je Kosgoda, met de verschillende schildpaddencentra. Daarna rijd je via de scenic route terug naar Negombo.
Dag 14
COLOMBO
Terugvlucht naar huis.

Of je kiest ervoor om nog wat langer te genieten van Sri Lanka of je kan ervoor kiezen om te verlengen met een verblijf op de Malediven, gekend voor zijn paradijselijke stranden.

Praktische info

zomer +3.5, winter +4.5
Engels, Singalees, Tamil
Internationale reispas, visum
Sri Lankaanse Roepie (LKR)
Heel het jaar door. Het noordoosten kun je niet bezoeken in onze wintermaanden, dus vanaf November tot Maart.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Yapahuwa was een van de hoofdsteden van het middeleeuwse Sri Lanka. De citadel van Yapahuwa lag halverwege Kurunagala en Anuradhapura en werd gebouwd rond een enorme granieten rots.
Van alle oude ruïnes in het land wordt deze site beschouwd als een van de beste archeologische sites in het land. Nadat de vesting werd verlaten hebben monniken het omgebouwd tot een klooster en wonen ze nog steeds tussen de oude ruïnes.

De omgeving

Grottempel
Apen in Dambulla
POLONNARUWA, MYSTERIEUZE STAD
Sigiriya

Ervaring van een medereiziger

  • Dit was echt een fantastische reis! Enorm mooi land, met veel prachtige plaatsen om te bezoeken. Ook de hotels waren in orde. Onze grootste dank gaat uit naar onze ongelofelijke gids. Hij toonde ons de mooiste plaatsjes van Sri Lanka en speelde telkens in op onze wensen. Hij stelde ook voor om het vooropgestelde schema een klein beetje aan te passen, waardoor we eigenlijk nog veel meer gezien hebben dan eerst gepland. Hij nam ons mee naar de beste lokale plaatsjes om bijvoorbeeld te eten en kon bij alles wat we deden enorm veel uitleg geven. Het was echt een enorm aangename ervaring om met hem als gids door Sri Lanka te trekken!
  • De reis was in één woord fantastisch, deze reis staat in onze geheugens gegrift. In de eerste plaats zou ik iedereen aanraden om naar Sri Lanka te reizen, zo een mooi land en je wordt er ontvangen als koningen. Alle hotels waren zeer goed en zeker het hotel Anilana overtrof onze verbeelding. Het hotel Camelot beach was ook uitstekend, het personeel daar verdient een dikke pluim. Dit was de reis van ons leven. Bedankt nogmaals om ons deze reis uit te stippelen en de zeer goede en vlotte service.

Bekijk ook eens  #cultuur    #natuur  
Zuid-India


  #cultuur    #landschap  
Myanmar


  #actief    #beestig  
Costa Rica


  #beestig    #natuur  
Maleisië


  #actief    #avontuur  
Sri Lanka Actief
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten