Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 3955
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #actief    #cultuur    #beestig    #volkeren  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Maleisië

Mooi, mooier, mooist… zo kan je Maleisië het best omschrijven. Of het nu de betoverende stranden met de mooiste vergezichten zijn, de overweldigende natuurpracht in de diverse nationale parken, de charmante en authentieke eilandjes of de haast ondoordringbare jungle in Borneo, overal kom je ogen tekort!
Je treft er dier- en vogelsoorten zoals de neusaap en de neushoornvogel die nergens anders voorkomen. Nergens in Azië vind je een grotere mix van elementen van zowel de traditionele oosterse als de moderne westerse cultuur. Vergeet ook zeker niet te proeven van een heerlijk kopje zwarte thee.

Hier komt de map

Dag 1
KUALA LUMPUR
Aankomst in Kuala Lumpur waar de gids je opwacht.
Dag 2
KUALA LUMPUR
Je start de dag met een stadsrondrit van een halve dag in Kuala Lumpur. Je ontdekt deze sprankelende stad met een stop aan de beroemde Petronas Twin Towers, het Koninklijk Paleis en de Nationale Moskee. Je bezoekt Merdeka Square en het gebouw van Sultan Abdul Samad met zijn speciale Moorse architectuur, en de daarbij gelegen Royal Selangor Club, ooit de plaats voor de koloniale gemeenschap en de oudste moskee van Malaysia, Masjid Jamek.
Vandaar ga je naar het observatiedek op de Menara KL Tower, vanwaar je een prachtig zicht op de stad hebt.
Dag 3
KUALA LUMPUR - CAMERON HIGHLANDS
‘s Morgens vertrek je naar Cameron Highlands, gelegen op 1.542 meter hoogte, bekend voor zijn theeplantages. Het is de meest uitgestrekte hoogvlakte van West-Maleisië. De hele streek ademt een Britse koloniale sfeer uit. Onderweg bezoek je de Batu Caves, de heilige grottempel voor Hindoes. Aansluitend stop je nog aan een ambachtelijk bedrijf van mandenvlechters en een oude nederzetting van de Orang Asli’s, de oorspronkelijke bewoners die nog altijd een semi-nomadisch bestaan leiden aan de Lata Iskandar Waterval.
Dag 4
CAMERON HIGHLANDS
Vandaag ontdek je de Cameron Highlands, een kuuroord waar de Britten vakantie namen tijdens de koloniale periode. Je bezoekt er een theeplantage waarbij je kennis maakt met het hele productieproces van zwarte thee en kan je uiteraard proeven in het theehuis. Op de terugweg stop je nog aan een bloemen- en groentenkwekerij, bij een imker, een vlindertuin, een Chinese Boeddhistische tempel, een cactus- en bloementuin en een aardb eien kweekplaats.
Als afsluiter ga je thee proeven met ‘scones’ (soort broodje) in ‘The Smokehouse Hotel’, een lodge in Engelse cottage stijl met een prachtig panorama en tuinen die al verschillende prijzen hebben gewonnen.
Dag 5
CAMERON HIGHLANDS - PENANG
’s Morgens vroeg vertrek naar het eiland Penang. Onderweg bezoek aan de Koninklijke stad Kuala Kangsar, waar je een van de mooiste moskeeën van Maleisië bezoekt, de Ubudiah Moskee en het prachtige paleis van de sultan, Iskandariah Palace.
Je bezoekt Istana Kenangan, het Koninklijk Museum, gebouwd zonder gebruik te maken van 1 enkele nagel, de Sultan Azlan Shah Gallery en het Labu Sayong Center waar potten gemaakt worden met een unieke vorm. Tenslotte bereik je via een van de langste bruggen ter wereld je eindbestemming voor vandaag, het eiland Penang, de “Parel van het Oosten”.
Dag 6
GEORGETOWN CITY & HERITAGE TOUR
Deze morgen vertrek je naar de hoofdstad van het eiland, Georgetown, voor een stads-, cultuur- en erfgoedtour. Georgetown is sinds 2008 een UNESCO site. Je bezoekt de derde grootste liggende Boeddha ter wereld aan de Kek Lok Si Tempel (Tempel van 1.000 Boeddha’s) uit 1904 en het grootste en mooiste Boeddhistische tempelcomplex in Zuidoost-Azië.
Je trekt naar Fort Cornwallis, waar Captain Francis Light aan land kwam in 1786 toen hij hier kwam om een Britse kolonie op te richten in Penang. Volgende stop: ‘The Clan Jetties at Weld Quay’, zo genoemd omdat de bewoners van elke steiger dezelfde naam hadden. Daarna verder langs Pitt Street, ook bekend als “The Street of Harmony” of ‘Straat van de Harmonie’. Ze dankt haar naam aan het feit dat kerken, Chinese tempels, moskeeën en Hindoetempels in deze straat in perfecte harmonie naast elkaar staan en dit al eeuwen lang.
Tenslotte bezoek je nog het huis van de Khoo Kong Si clan en geniet je van een fietstochtje met een trishaw.
’s Avonds kan je nog het nachtleven verkennen langs Batu Ferringhi, Penang style!
Dag 7
PENANG - SANDAKAN
Vanmorgen neem je een binnenlandse vlucht van Penang naar Sandakan in Borneo, via Kuala Lumpur.
In de namiddag staat een Sandakan Tour langs het War Memorial, de Sandakan Wet Market, een Chinese Tempel, Sim-Sim Water village en Agnes Keith op het programma.
Dag 8
SANDAKAN - SEPILOK - BILIT VILLAGE, KINABATANGAN RIVER
Bezoek aan het Sepilok Orang Utan Sanctuary, een van de meest succesvolle rehabilitatiecentra voor Orang-oetans ter wereld. Hier verblijven Orang-oetans die gewond of wees waren of uit illegale gevangenschap gered werden. Ze worden er heropgevoed om terug te keren naar de jungle. Tijdens het voederen van deze indrukwekkende roodbruine apensoort kan je uit hun gedragingen duidelijk merken dat de Ponga Pygmaeus (“Man van het Woud”), 96,4% van de menselijke genen heeft.
Daarna trek je verder naar het Bornean Sunbear Conservation Centre en het Rainforest Discover Center voor een wandeling op een wandelbrug van 147 meter boven het bladerdak vanwaar je een goed zicht hebt op het Regenwoud van Borneo. Daarna gaat de weg verder naar Bilit, Kinabatangan area. Tijdens een boottocht rond de Gomatong Cave kan je de vleermuizen zien uitvliegen.
Dag 9
BILIT VILLAGE, KINABATANGAN RIVER
Vroeg uit de veren vandaag voor een unieke boottocht bij zonsopgang. Op dit moment van de dag zijn de vogels het actiefst. Je ziet, onder de steeds veranderende kleuren van de zonsopgang, de koereiger (egret) en andere steltlopers, verschillende soorten ijsvogels, de oosterse slangenhalsvogel en neushoornvogels.
Naast deze unieke ervaring bezoek je Bilit Village en de Orang Sungei, wat letterlijk ‘riviermensen’ betekent. Dit is een van de vele etnische groepen van de Shaba, zeer gastvrij maar totaal verschillend qua cultureel erfgoed. De lagere oevers van de Kinabatangan River hebben de grootste concentratie dieren in Borneo.
In de late namiddag ga je weer het water op om op zoek te gaan naar de neusaap, de tapir of een panter…
Dag 10
BILIT VILLAGE - SABAH TEA (QUAILEY’S HILL) - RANAU
’s Morgens ga je aan boord van de ‘longboat’ die je naar de oever van de rivier brengt om over land te vertrekken naar de Sabah Tea Plantation. Daarna gaat de tocht naar Quailey’s Hill waar men je de geschiedenis uitlegt van de “Sandakan-Ranau Death Marches” of de “Dodenmarsen van Sandakan” van de jaren 1940 die heel wat geallieerde krijgsgevangenen het leven gekost hebben.
Dag 11
KINABALU NATIONAL PARK - KOTA KINABALU
Vertrek naar Kinabalu Nationaal park, voor een bezoek aan de hoogste berg van Zuidoost Azië, Mount Kinabalu (4.093 m). Kinabalu Park ligt op een hoogte van 1.623 m en met een oppervlakte van 754 km² is het een paradijs voor botanisten. Men vindt er meer dan 1.500 soorten orchideeën, 9 soorten bekerplanten, 330 vogelsoorten, 26 soorten rododendrons, varens en nog vele andere soorten. Hier bezoek je een typische bergtuin en bezoek je de tentoonstellingsruimte van het park. Vertrek naar Kota Kinabalu, de multiculturele hoofdstad van Sabah.
Dag 12
KOTA KINABALU
Vanmorgen ga je naar het bovenste puntje van Borneo. Je gaat naar Kota Belud, waar je tijdens een wandeling in de stad kennis kunt maken met het leven van de inwoners en hun dagelijkse activiteiten. De stad is de thuishaven van de Bajaus, ook gekend als “de Cowboys van het Oosten”. Ze zijn bekwame ruiters en handige ambachtslui die speciale zwaarden maken.
Je volgende stop is aan Kampung Gombizau waar je alles leert over het houden van bijen en het winnen van honing. Je bezoekt een traditioneel Rungus longhouse met zijn unieke architectuur. De Rungus zijn een van de etnische groepen van de Sabah die nog altijd vol trots hun cultuur en tradities in ere houden en bekend voor hun kralen en sierraden.
Als kers op de taart bezoek je de “Tip of Borneo” (Tanjung Simpang Mengayau), het meest noordelijke puntje van Borneo.
Dag 13
SAPI & MANUKAN ISLAND
Boottocht naar Sapi Island. Hier krijg je uitgebreid de tijd om te zonnen, luieren, wan delen, snorkelen en activiteiten als parasailing, jetski of andere watersporten
te beoefenen. Hierna neem je de boot naar Manukan Island.
Dag 14
MANUKAN ISLAND
Terugvlucht naar huis.

Praktische info

Zomer +6, winter +7
Bahasa Malaysia, Engels
Internationale reispas
Maleisische ringgit (MYR)
tussen maart en oktober, maanden juli en augustus vormen het hoogseizoen, dit zijn daarom de duurste maanden om te reizen
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

In het oerwoud van Borneo vind je een resem aan exotische dieren. Naast de orang-oetan in zijn natuurlijke habitat, vind je hier ook de Neusaap. Hij komt enkel in deze wouden voor. Zijn naam heeft hij te danken aan de uitstekende neus van de mannetjes. De grootte van de neus zou bepalend zijn voor het succes bij de vrouwtjes.
Ze zijn overigens uitstekende zwemmers door de zwemvliezen tussen hun poten.

De omgeving

Palace of Kenangan
Rungus sierraden
Kinabatangan rivier
PURE SCHOONHEID

Ervaring van een medereiziger

Wij waren op zoek naar een erg aparte reisbestemming. Nooit gedacht dat Maleisië uit de bus zou komen. We hebben ons laten verrassen door het programma dat Horizon Select voor ons in elkaar stak. Hoewel alles netjes gepland was, konden we ter plaatse nog een aantal zaken wijzigen. Dat is soms ook wel nodig omdat door omstandigheden een geplande excursie wel eens in het water kan vallen. Maar dit werd steeds goed gecompenseerd met een - minstens evenwaardig - alternatief. Ook de hotels en de maaltijden waren van hoge kwaliteit. We laten ons binnenkort nog wel eens verrassen door Horizon Select.

Bekijk ook eens  #landschap    #strand  
Indonesië


  #beestig    #walvis  
Madagaskar


  #actief    #beestig  
Costa Rica


  #cultuur    #walvis  
Sri Lanka - natuur
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten