Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 6495
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #actief    #cultuur    #expeditie    #landschap  
@Latijns-Amerika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Ecuador & Galápagos

Ecuador is hét land voor de avontuurlijke reiziger die van ruige natuur houdt. Je vindt er adembenemende landschappen, fascinerende dieren, nevelbossen in de Andes, regenwouden in de Amazone en aan de kust mangroven en droge bossen met cactus struwelen.
Maak je op voor een onvergetelijke reis naar de Andes met zijn fascinerende Incacultuur, de machtige Condor, vulkanen, watervallen en thermale bronnen en last but not least het Amazoneregenwoud.
Ook voor cultuurliefhebbers heeft Ecuador, met zijn diversiteit heel wat in petto. In de koloniale hoofdstad Quito en in de diverse incaruïnes vind je invloeden van verschillende Indianenstammen, Inca’s en Spaanse Conquistadores terug.

Hier komt de map

Dag 1
QUITO
Aankomst in Quito waar de gids je opwacht.
Dag 2
QUITO
Vrije tijd om te rusten en je aan te passen aan de hoogte van Quito op 2.850 meter. In de late namiddag is er een facultatieve tocht naar het Museo Guayasmín.
Dag 3
QUITO
Volledige dag in het stadscentrum van Quito met een chronologisch verhaal van de geschiedenis van de stad: de oude pre-Columbiaanse oorsprong, de stichting, de koloniale en republikeinse periodes.
Dag 4
YASUNI REGENWOUD
Binnenlandse vlucht naar Coca. Bij aankomst word je ontvangen door een Engelstalige natuurgids die je begeleidt naar de kade van de Napo Rivier. Je vaart dieper het woud binnen tot de rand van het Yasuni Nationaal park, erkend door de UNESCO als de omgeving met de grootste biodiversiteit ter wereld.
Hier stapt men over op kano’s, met peddel en geen motor om de rust van de natuur te beschermen. Houd hier wel jouw camera klaar om de talrijke dieren die hier al te spotten zijn, vast te leggen.
Dag 5
YASUNI
Vandaag verken je het woud tijdens een kanotocht, op zoek naar kaaimannen en zoetwaterdolfijnen. Tijdens de excursie krijg je ook de gelegenheid om de reuzenotter te bewonderen.
Tussen de bomen springen talrijke apensoorten van boom tot boom, die de vele vogelsoorten afschrikken. Na het middagmaal ga je naar een uitkijktoren die ver boven het bladerdak van de bomen uitsteekt. Het is de ideale plaats om er papegaaien en toekansoorten te spotten, en bovenop ook nog de harpij arend.
Dag 6
YASUNI
In de vroege morgen bezoek je een wand waar de papegaaien samenkomen om er klei te eten. Dit is een mooi kleurenspel. Later op de dag bezoek je een inheemse gemeenschap waar je kennis maakt met de Quichua cultuur.
Dag 7
YASUNI - EL QUINCHE - QUITO
Retourvlucht naar Quito. Van hier vertrek je naar ‘El Mitad del Mundo’ of het middelpunt van de aarde. Daarna bezoek je het bedevaartsoord van El Quinche. Vervolgens ga je naar de warmwaterbaden van Papallacta. Voor je in het water duikt is er eerst nog een wandeling langs de paramos vegetatie, met uitleg over deze begroeiing.
Dag 8
OTAVALO
Reis door het ruige Andeslandschap en bezoek de markt van Otavalo. In het indiaanse dorp Peguche maak je kennis met het weefproces bij een textielatelier.
Dag 9
PATATE
Vanuit Quito vertrek je zuidwaarts richting Cuenca, tot Patate. Je vindt de artisanale tradities terug in de Yanapi Hat Shop, waar de handgemaakte vilten hoeden worden vervaardigd uit wol of pels. Door valleien en langs bergen kom je aan in Cotopaxi Nationaal Park, gelegen rond de prachtige Cotopaxi vulkaan. Rond de Limpiopungo-lagune kun je verschillende vogels zien, soms ook de condor. Op heldere dagen heb je een prachtig zicht op de met sneeuw bedekte kap van de Cotopaxi vulkaan. Je gaat verder tot Patate.
Dag 10
BAÑOS - RIOBAMBA
Vandaag volg je een spectaculaire route langs de Pastazarivier naar het stadje Baños, aan de voet van de Tungurahua vulkaan, waar de thermale bronnen zijn die hun naam gaven aan het stadje. Je rijdt langs de ‘Route van de Watervallen’ naar ‘El Pailón del Diablo’(de ketel van de duivel). Wie durft, kan afdalen om de indrukwekkende waterval van dichtbij te zien.
Je vervolgt de route naar Riobamba, bergop waarts tot je de wolken kan aanraken, langs de Chimborazo, de hoogste berg van Ecuador, en over de paramo waar de vicuñas grazen. Dit is een beschermd natuurgebied (Faunistic Preserve).
Dag 11
RIOBAMBA - CUENCA
Bezoek aan het Museum Conceptas, dat een van de belangrijkste collecties religieuze kunst van Latijns-Amerika herbergt. De kunstschatten, cultuur, tradities en godsdienstigheid van Riobamba worden hier in stand gehouden, vooral dankzij de bijdragen van de vele bezoekers.
Dicht bij Riobamba is er een Indiaanse gemeenschap ‘Palacio Real’, waar je een bezoek brengt aan het museum van de lama, een interactief gemeenschapsproject om de belangrijke rol van de lama in de pre-Columbiaanse oude culturen te tonen.
Onderweg bezoek je ook de Incaruïnes van Ingapirca.
Dag 12
CUENCA - GUYAQUIL
Bezoek aan Cuenca, de derde grootste stad van Ecuador en op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De daken met rode dakpannen, kasseien, bebloemde plaatsen en musea maken de stad speciaal. Cuenca is gesticht door de Spanjaarden in 1557 en een belangrijk centrum voor handwerk dankzij de panamahoed. Daarna volgt een rit naar de rivier Tomebamba met de historische gebouwen.
Dag 13
GALAPAGOS - SANTA CRUZ
Vanmorgen vlieg je naar de Galápagos eilanden. Na aankomst begin je onmiddellijk met je eerste bezoek, het hoogland van Santa Cruz waar de reuzenschildpadden te bewonderen zijn. Er is ook nog een kort bezoekje aan de Pit Craters voor je naar je cruiseschip wordt gebracht.
Dag 14
ESPAÑOLA ISLAND - FLOREANA ISLAND
Trip naar Punta Suarez voor een wandeling op lava- en kei-terrein. Het eiland is bekend om zijn unieke zeevogelkolonies. Albatrossen (april- december), Nazca, slikken-staartzeemeeuwen en de beroemde gietgal zijn er te bewonderen. Je vindt er ook rood-groen-zwarte zeeleguanen en natuurlijk een kolonie zeeleeuwen, dichtbij de landingsplaats.
Je gaat van boord in Punta Cormorant op een groenachtig strand dat die kleur dankt aan de aanwezigheid van het mineraal olivijn. Je vindt er vogelsoorten als flamingo’s, pijlstaarteenden, reigers en strandlopers. Op de witte zandstranden komen overzeese schildpadden zich ‘s nachts nestelen (decem-ber - mei).
Dag 15
FERNANDINA ISLAND
Geniet van de schitterende natuur op het unieke Punta Espinoza.
Afhankelijk van de weersomstandigheden en de zeegolven kan je in de namiddag snorkelen langs de kliffen van Punta Vicente Roca, de gedeeltelijk verzonken Ecuadorvulkaan, gelegen in het noordelijkste punt van Isla Isabella. Dit is het broedgebied voor de vleugelloze aalscholvers. Andere dieren op het eiland zijn de zeeleeuwen, sternen, Galápagos pinguïns, blauwvoeten en Nazca Jan van Genten. Je vindt er ook, afhankelijk van het seizoen, groene overzeese schildpadden.
Dag 16
SANTA CRUZ EILAND - BALTRA EILAND
Facultatieve uitstap: bezoek aan het Charles Darwin Onderzoekscentrum en wandeling door het indrukwekkend reuzenbos vol stekelige perencactussen. Hier tref je veel landvogels aan. Wens je deze excursie niet te maken, dan kan je meteen naar Baltra Island, van waaruit je terugvlucht naar huis vertrekt.

Praktische info

zomer-7, winter -6
Spaans
Internationale reispas
Amerikaanse dollar (USD)
Heel het jaar door.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

In de zuidelijke provincie Cañar, op 3.160 meter hoogte en op 16 km van de stad Cañari, ligt het belangrijkste archeologische Incagebouw van Ecuador. Ingapirca is een Quechua woord voor ‘Inca muur’. Het is een Incaconstructie, gemaakt in het begin van de 16e eeuw, kort voor de komst van de Spanjaarden. Er wordt vermoed dat het gebouw ooit diende als observatorium voor de zon en de maan. Het enige criterium dat overeenkomt tussen historici en archeologen is dat het werd gebouwd onder het directe bevel van de voormalige Inca Huayna Capac.
De Ingapircaruïnes werden opgegraven en gerestaureerd door de Archeologische Missie van Spanje in 1974 en 1975.

De omgeving

DE WONDEREN DER EVOLUTIE
El Pailón del Diablo
volkeren van de Ecuadoriaanse hooglanden
INCARUÏNES VAN INGAPIRCA

Ervaring van een medereiziger

Voor mijn vijftigste verjaardag deed ik mezelf en mijn man een reis naar Ecuador cadeau. Het land fascineert me al jaren omdat ik ooit studeerde met een uitwisselingsstudent van daar. Zijn verhalen zijn in mijn hoofd blijven zitten tot ik Horizon Select ontdekte en mijn idee om ooit eens naar daar te reizen concreet werd. We hebben alles gezien wat ik wou zien en nog veel meer. Dankzij de goede begeleiding ter plaatse konden we zelfs kennis maken met de locale bevolking en hebben we wondermooie natuurfenomenen mogen aanschouwen. Ik had deze reis al veel eerder moeten maken. Bedankt hiervoor.

Bekijk ook eens  #actief    #vulkaan  
Chili


  #actief    #safari  
Kenia


  #cultuur    #landschap  
Myanmar


  #cultuur    #volkeren  
Vietnam - Cambodja
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

Alle bestemmingen zijn voorgesteld als een voorbeeld vakantieplanning.
Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


       
All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten