Call us

Reisverslag Sri Lanka - deel 1

Gepubliceerd op 12/03/2022
Hey, hey vanuit het zonnige Sri Lanka.

Ik ben hier ondertussen een maandje en heb weer heel wat moois met jullie te delen.

Mount Lavinia Beach is een prachtig kuststadje die niet zo bekend is onder de toeristen maar heel er in trek is bij de Sri Lankezen. Op slechts 20 minuutjes met de Tuk Tuk van Colombo centrum wacht je het ware paradijs. Heerlijke zandstranden, verkoelende zee en leuke strandbars uitgebaat door hartelijke en vriendelijke Sri Lankezen. Wat moet een mens nog meer hebben?

Cultuurliefhebbers geen paniek, ik ben jullie niet vergeten. Vorig weekend stond een weekendje Anuradhapura en Mihintale gepland. Wat was dit de moeite. ’s Morgens in de koelte Anuradhapura bezocht. Heerlijk om de boeddhisten te zien toestromen om te bidden of om gezellig samen te zijn. Een bezoek aan de Sri Maha Bodhi mocht natuurlijk niet ontbreken. Het ruime aanbod aan stoepa’s en ruïnes houd je letterlijk voor uren in bedwang.

En toen kwam het hoogtepunt van het weekend, Mihintale. We beklommen de rots (op blote voeten zoals het hoort) net voor zonsondergang waardoor we een prachtig kleurenspel kregen. De ondergaande zon zette de Stoepa en Buddha in een nieuw kleur.

Nog 2 onverwachte stops waren een mini Perahera op de heenreis. Machtig om dit van de eerste rij mee te maken. Op de terugweg konden we een redelijk recente Hindoeïstische tempel bezoeken.

Geniet mee en tot een volgende avontuur.

Horizon Select - Sri Lanka 1

Zin om Sri Lanka zelf te verkennen. Ontdek hier meer.

Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

Alle bestemmingen zijn voorgesteld als een voorbeeld vakantieplanning.
Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


       
All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten