Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 2790
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #actief    #expeditie    #safari  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Sri Lanka Beestig

Op zoek naar de reis van je leven. Dit zou het kunnen zijn! Sri Lanka is het mooist in zijn veelzijdigheid. Deze rondreis biedt je van alles wat: cultuur, natuur, safari, maar met de klemtoon op actief beleven.

Hier komt de map

Dag 1
COLOMBO - NEGOMBO
Na aankomst op de luchthaven van Colombo kun je de chauffeur niet missen. Daarna ga je op verkenning in Negombo waar we het Hollands Kanaal zien en waar je de kleurrijke catamarans ziet binnenvaren die er ’s morgens hun  vangst aan wal brengen. Ook bezoek aan de vismarkt.  Later die dag maak je een boottocht in de lagune. Het Muthurajawela moeras begint bij de Negombo laguna en ligt verspreid over 6.000 hectare.  Daarna rij je terug naar het hotel en hebben je de rest van de dag vrij. 
Dag 2
YAPAHUWA - ANURADHAPURA
Na het ontbijt rij je  naar Yapahuwa, ook wel het kleine Sigiriya genoemd.  Van alle oude ruïnes in het land wordt de site van Yapahuwa  beschouwd  als één van de beste archeologische sites in het land. Daarna rijd je verder naar onze volgende halte voor de komende dagen, namelijk Anuradhapura.  In de late namiddag bezoek je  Anuradhapura, deze historische stad is een van de hoofdsteden van het oude Sri Lanka. Tegenwoordig is het door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. 
Dag 3
WILPATTU NP
’s Morgens ga je naar het Wilpattu National Park dat bestaat uit verschillende meren met daartussen uitgestrekte graslanden afgewisseld met struikgewas. Daar maak je  een jeepsafari van een volledige dag door het park om het grote wild te spotten. Je hebt een grote kans om hier een luipaard te zien. Het park is ook bekend vanwege de olifanten, beren en andere zoogdieren.  Jullie deskundige gids zal er jullie alles over vertellen. Over de middag geniet je van een picnic lunch. 's Middags lunch.
Dag 4
DAMBULLA
Bezoek deze ochtend ervaar je de Sigiriya village trekking. Tijdens deze excursie ga je even helemaal van de gebaande paden af en zie je hoe het leven er op het platteland nog steeds aan toe gaat. Je begint de excursie in een lokaal dorpje, waarna je te voet, per klein, lokaal bootje en per ossenkar door een mooi stukje natuur reist.
Na het rijden op de Bullock Cart-rit geniet je van een traditionele lunch. In de namiddag breng je een bezoek aan Dambulla, beroemd om zijn vijf grottempels.
Dag 5
SIGIRIYA - MINNERIYA
Vroeg in de ochtend beklim je de leeuwenrots van Sigriya omdat het dan nog niet zo heel warm is. Deze rots steekt  zo’n 200 meter boven het jungle landschap uit. De klim naar boven wordt dubbel beloond: een prachtig uitzicht over de jungle én je ziet één van de grootste antieke kunstschatten: de eeuwenoude fresco’s van de 21 wolkenmeisjes. In de namiddag ga je op jeepsafari naar Minneriya NP. Het is een natuurpark dat bekend staat  voor de grote kuddes olifanten die je hier kunt spotten.
Dag 6
MATALE - KANDY
Na het ontbijt rij je  naar Kandy met onderweg in Matale bezoek aan een kruidentuin. In de namiddag bezoek je het Udawattakelle vogel reservaat, dat net achter de Tempel van de Tand ligt. Ondanks dat het reservaat in de stad ligt, zitten hier veel dieren. Je kunt hier 80 verschillende soorten vogels spotten. Daarna breng je een bezoek aan de tempel van de Heilige Tand of Sri Dalada Maligawa, dit is Sri Lanka’s belangrijkste Boeddhistische heiligdom. Heel Kandy is UNESCO Werelderfgoed-sites.
Dag 7
PINNAWALA – NUWARA ELIYA
In de voormiddag ga je naar Pinnawala, een landelijk dorpje dat vooral bekend is om haar olifantenweeshuis. Daarna  rijden we door een prachtig landschap met theeplantages en bezoek je een theefabriek. Je eindigt vandaag in Nuwara Eliya, waar je het Queen Victoria Park bezoekt. Deze plaats is beroemd om vogels te kijken en er zijn grote hoeveelheden planten en bomen beschikbaar. Daarna maak je een korte wandeling door het centrum.
Dag 8
HORTON PLAINS – ELLA – KATARAGAMA - YALA
Deze morgen ga je op excursie naar de Horton Plains, een mooie wandeling. Voor dag en dauw vertrek je uit Nuwara Eliya. Daarna rijd je door naar Ella (ongeveer 2 uur). Een mooie gelegenheid om tijdens de koffiestop te genieten van het schitterende uitzicht op de Ella Gap. Voor je in Yala eindigt, bezoek je nog het dorp Kataragama, op 20 km ten noorden van Yala. Dit  is voor de hindoes 'de heiligste van alle heilige plaatsen van Sri Lanka', omdat hier de tempel van Skanda staat.
Dag 9
YALA NP
Vandaag staat een volledige dag safari in Yala NP op het programma. Dit park is het op-één-na-grootste park en het beslaat een vrij droog kustgebied met graslanden, struikgewas, moerasgebied en rotsen. Naast olifanten, herten en buffels is het Yala National Park ook één van de beste plaatsen om een luipaard te spotten. Andere zoogdieren die hier leven zijn de toque makaak, de rode loris, de civet en wilde kat.  Je geniet van een picnic lunch in het park.
Dag 10
HUMMAYANA – HABARADUWA - WELIGAMA
Na ons vertrek uit Yala stoppen we eerst bij de Hummayana Blowhole. Door een aan zee grenzend grottenstelsel wordt er druk opgebouwd door de aanrollende golven waarna er een natuurlijke  geiser ontstaat die tot wel 40 meter hoog kan spuiten.  Daarna verder naar Habaraduwa, gekend door de verschillende schildpadden centrums. Hier worden eieren van zeeschildpadden gekocht van vissers die ze 's nachts uit de nestkuilen stelen. Je eindigt in Weligama.   
Dag 11
MERISSA – GALLE - NEGOMBO
Deze morgen gaat u walvis spotten. U maakt een boottocht op zoek naar de walvissen die hier voor de kust voorkomen. Daarna bezoeken we het historische stadje Galle, en je doet dit met het meest iconische voertuig van het eiland, namelijk de tuktuk. In Galle  bevindt zich een V.O.C. fort dat nog grotendeels intact is. Daarna volgt een rit naar Negombo, hier geniet je nog van een dag  strand voor je terug naar huis vliegt of eventueel verlengt in Sri Lanka of op de Malediven.  
Dag 12
NEGOMBO
Vandaag kun je nog genieten van de laatste uurtjes Sri Lanka, je hebt er een dagkamer tot de chauffeur je naar de luchthaven rijdt waar je afscheid moet nemen. 

Praktische info

Zomer +3,5, Winter +4,5
Singalees, Engels
Internationale reispas
Sri Lankaanse roepie
Heel het jaar door. Het noordoosten kun je niet bezoeken in onze wintermaanden, dus vanaf november tot maart.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

De leeuwenrots van Sigriya steekt zo'n 200 meter boven het jungle landschap uit. Eenmaal boven wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de jungle en je ziet één van de grootste antieke kunstschatten, de eeuwenoude fresco's van de 21 wolkenmeisjes.

De omgeving

Sri Lanka Beestig 01
Sri Lanka Beestig 03
Sri Lanka Beestig 02
Sri Lanka Beestig 04

Ervaring van een medereiziger

Eens je van Sri Lanka hebt geproefd, ben je eraan verkocht. Onze verwachtingen waren groot en werden stuk voor stuk ingelost. We werden ondergedompeld in een cultuur en natuur die met geen woorden te beschrijven valt. Wij gaan zeker nog terug.

Bekijk ook eens  #cultuur    #walvis  
Sri Lanka - natuur
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten