Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € op aanvraag
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #cultuur    #expeditie    #volkeren  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Zuid-Korea

Zuid-Korea is een land vol contrasten, van bruisende steden tot serene berglandschappen en historische plaatsen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Een rondreis door Zuid-Korea biedt daarom een unieke ervaring voor avontuurlijke reizigers. 

Deze rondreis door Zuid-Korea biedt een unieke mix van cultuur, natuur en geschiedenis. Het is een geweldige manier om dit fascinerende land te ontdekken en te genieten van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking.

Een georganiseerde rondreis is de ideale manier om het meeste uit je bezoek aan Zuid-Korea te halen. Met deskundige gidsen die je meenemen naar alle topattracties en verborgen juweeltjes van het land, hoef je je geen zorgen te maken over de logistiek en kun je volop genieten van alles wat deze prachtige bestemming te bieden heeft.

Hier komt de map

Dag 1
SEOUL
Bij aankomst op de luchthaven van Incheon, transfer (zonder gids) en vervolgens inchecken in het hotel. 

Opmerking: Kamers zijn beschikbaar vanaf 14.00 uur.

Overnachting in Seoul.
Dag 2
SEOUL
Na het ontbijt begint de dag met een verkenning van de Zuid-Koreaanse hoofdstad via Jihachul, de lokale metro. Je zal het Gyeongbokgung Paleis bezoeken (gesloten op dinsdag), het koninklijke paleis in het noorden van de hoofdstad. Dit paleis, gebouwd in de veertiende eeuw en later in de negentiende eeuw herbouwd, staat bekend als het "Door de Hemel Gezegende Paleis" en is een van de vijf paleizen uit de Choson (Joseon) Dynastie. Het paleis herbergt ook het Volksmuseum, met een verzameling van het traditionele Koreaanse leven. De ochtend wordt afgesloten met een wandeling door Insadong Street, een levendige plek waar oude maar waardevolle traditionele goederen tentoongesteld worden. Hier vind je ook diverse antiekwinkels en kunstgalerieën. Lunch in een lokaal restaurant.

Vervolgens is er een wandeling door het "Hanok" dorp Bukchon. Dit gebied, bekend als het "Noordelijke Dorp", herbergt ongeveer 900 traditionele Koreaanse huizen en biedt een unieke culturele onderdompeling in het oude Koreaanse tijdperk.

Je zal overnachten in Seoul.
Dag 3
SEOUL - DMZ - PANMUNJEOM
Na het ontbijt neem je de metro naar het President Hotel en vertrek je met een lokale gids voor een volledige dagexcursie naar de DMZ. Deze beruchte grens strekt zich uit aan beide zijden van de 38e breedtegraad en werd vastgesteld bij het einde van de oorlog in 1953, met de ondertekening van de wapenstilstand van Panmunjom om Noord- en Zuid-Korea van elkaar te scheiden. Bij aankomst ga je door de paspoortcontrole en krijg je een korte introductie in het kamp van de Verenigde Naties.

Je eerste stop is het Dora's Observatory, waar je met behulp van een verrekijker het Noord-Koreaanse grondgebied kan zien. Het observatorium beslaat een oppervlakte van 304 vierkante meter en biedt plaats aan 500 personen. Vervolgens verken je het Dorasan treinstation, dat vroeger Noord- en Zuid-Korea met elkaar verbond en sindsdien is gerestaureerd.

Daarna gaa je verder naar het Imjingak Park, waar je het Memorial, de Liberty Bridge en de bel van de eenwording zal bezoeken. Het park herbergt vele standbeelden en monumenten die verband houden met de Koreaanse oorlog. Later in de ochtend bezoek je de derde tunnel, die op een diepte van 73 meter in de rots is uitgegraven en oorspronkelijk bedoeld was om een volledige divisie per uur te verplaatsen met hun wapens.

Tijdens de excursie wordt een late lunch geserveerd.

Na het bezoek aan de DMZ stap je over op een militaire bus richting de Joint Security Area. Daarna keer je terug naar Seoul en breng je aan het eind van de middag een bezoek aan Suwon. Bij aankomst in Suwon check je in bij het hotel.

Opmerking: Deze volledige dagexcursie wordt georganiseerd volgens de richtlijnen van de overheid en is beschikbaar van dinsdag tot zaterdag, met uitzondering van dagen van militaire training en Koreaanse en Amerikaanse (VS) feestdagen. Op deze excursie is geen privégids aanwezig, maar er zal wel een lokale Engelssprekende gids aanwezig zijn tijdens het bezoek aan het DMZ-gebied. De transfer van het hotel naar het President Hotel zal door de klant zelf worden geregeld met de metro, zonder gids (maar de metrokaartjes zijn inbegrepen). Houd er rekening mee dat het reisschema kan worden gewijzigd als gevolg van onverwachte situaties bij de DMZ.
Dag 4
SUWON - JEONJU
Na het ontbijt ga je het Hwaseong Fort bezoeken, een van de grootste militaire bouwwerken van het land dat werd gebouwd tijdens de Choson (Joseon) Dynastie. Het fort staat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Onderweg maak je een tussenstop bij Seoil Farm, waar traditionele Koreaanse gerechten op authentieke wijze worden aangeboden. Hier kan je proeven en alles leren over hun gezonde voeding. Voor de lunch ga je naar een lokaal restaurant.

In de namiddag vertrek je over de weg naar Cheonan voor een bezoek aan de Independence Hall of Korea. Hier kunnen bezoekers een reis door de tijd maken en de Koreaanse onafhankelijkheidsbewegingen tijdens de Japanse koloniale periode verkennen aan de hand van officiële documenten en historische relikwieën. De zeven tentoonstellingszalen herdenken de Koreaanse strijd voor vrijheid.

Overnachting in Jeonju, in een traditioneel huis.
Dag 5
JEONJU - GWANGJU
Na het ontbijt maak je een wandeling door het goed bewaarde traditionele Hanok-dorp van Jeonju. Daarna ga je lunchen in een lokaal restaurant.

Vervolgens ga je verder naar Maisan Provincial Park, ook wel bekend als "Paardenorenberg". Deze berg dankt zijn naam aan de twee hoofdtoppen die eruitzien als de oren van een paard. Je maakt een tussenstop bij de Tapsa Tempel, die beroemd is vanwege zijn stenen pagodes. Sommige pagodes zijn tientallen meters hoog en zijn allemaal gebouwd door één man aan het einde van de negentiende eeuw. Dit creëert een fascinerend schouwspel dat de plek een mysterieuze sfeer geeft.

In de namiddag rij je naar Gwangju, gelegen in het westen van het Koreaanse schiereiland. Bij aankomst in Gwangju check je in bij het hotel. Je zal hier overnachten.
Dag 6
GWANGJU - DAMYANG - GWANGJU
Na het ontbijt vertrek je voor een volledige dagexcursie op het Koreaanse platteland. Je begint met een bezoek aan het stadje Damyang, waar je een wandeling maakt door het Bamboo Forest Juknokwon. Vervolgens breng je een bezoek aan het Bamboo Craft Museum, waar een collectie van verschillende voorwerpen te zien is, variërend van antiek tot modern.

Later ga je naar Soswaewon Garden, een typisch Koreaanse tuin die in de zestiende eeuw werd aangelegd tijdens de Choson (Joseon) Dynastie. Hier kan je genieten van een moment van rust en stilte temidden van een bamboebos.

Daarna keer je terug naar Gwangju en maak je een stadstour met een artistieke geest. Gwangju heeft een belangrijke rol gespeeld bij de vestiging van democratie en mensenrechten in Zuid-Korea. 's Avonds ga je genieten van een diner in een lokaal restaurant in de stad, dat bekend staat als een van de beste van het land.

Je zult overnachten in Gwangju.
Dag 7
GWANGJU - BOSEONG - NAGAN - SUNCHEON
Na het ontbijt vertrek je via een prachtige route langs groene thee- en cedervelden naar de theeplantage van Daehan Dawon in Boesong. Deze plantage is gespecialiseerd in de productie van groene thee uit bergvalleien in het zuiden van Boseong. Daarna ga je verder met een excursie naar het versterkte dorp Nagan, dat wordt omringd door lange muren. Hier zal je wandelen door een doolhof van smalle straatjes die leiden naar tuinen, lemen huizen en stenen daken bedekt met riet. Voor de lunch ga je naar een lokaal restaurant.

De middag staat in het teken van het ontdekken van Jogyesan Provincial Park, waar je een bezoek zal brengen aan een van de drie juwelen van het Koreaanse boeddhisme: Tempel Songwang. Sinds de negende eeuw heeft deze tempel vele beroemde zenmeesters opgeleid in het hele land. Tot slot check je in bij het hotel en heb je vrije tijd om te ontspannen.

Je zult overnachten in Suncheon.
Dag 8
SUNCHEON - CHEONGHAKDONG - DORP - BUSAN
Na het ontbijt vertrek je naar Cheonghakdong Village, gelegen op de Jirisan-berg, waar de traditionele Koreaanse levensstijl uit de Joseon-periode bewaard is gebleven. Hier krijg je een vegetarische lunch geserveerd.

In de namiddag rij je naar Busan, gelegen in het zuidoosten van het land (ongeveer 2 uur rijden). Bij aankomst in Busan check je in bij het hotel en heb je vrije tijd om te ontspannen.

Je zult overnachten in Busan.

Opmerking: In plaats van een bezoek aan Cheonghakdong Village kan je ervoor kiezen om de Namhae-regio te verkennen, met tussenstops bij het Duitse dorp, Daeringi Village en Jinju City op weg naar Busan.
Dag 9
BUSAN
Na het ontbijt ga je Busan City verkennen, te beginnen bij het beroemde Haeundae Beach, een van de populairste bestemmingen onder Koreanen tijdens de zomervakantie. Het schone witte zand en de helderblauwe zee vormen een paradijs voor strandliefhebbers zoals jij, waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

Vervolgens maak je een wandeling over de vismarkt van Jagalchi, een van de grootste vismarkten in Azië. Of je nu van plan bent om verse zeevruchten mee te nemen of te genieten van het eten bij de informele kraampjes, de Jagalchi-markt biedt je een echte smaakbeleving.

Na de lunch in een lokaal restaurant bezoek je 's middags het Yongdusan Park. In het hart van het park staat de Busan Toren (118 m), die een prachtig uitzicht biedt. Er is veel te zien, zoals het standbeeld van admiraal Yi Sun-sin, de Klok der Burgers en een bloemenklok. Als de mist niet te dik is, kun je vanaf hier ook de bedrijvigheid in de haven en het containerverkeer zien, wat het belang van deze havenstad benadrukt.

Je gaat verder naar het Gamcheon Culture Village, dat aan de voet van de berg ligt en versierd is met allerlei soorten kunstwerken van de lokale gemeenschap. Hier kun je de kleurrijke straatjes verkennen en genieten van de artistieke sfeer.

Vervolgens bezoek je de begraafplaats met het monument van de Verenigde Naties, die uniek is in de wereld omdat deze sinds 1960 wordt beheerd door de Verenigde Naties. Deze plek is een eerbetoon aan de 37.895 leden van de VN-troepen die zijn omgekomen tijdens de Koreaanse oorlog tussen 1950 en 1953.

Je zult overnachten in Busan.
Dag 10
BUSAN - GYEONGJU
Na het ontbijt rijd je naar Gyeongju, de spirituele en culturele hoofdstad van Korea. Onderweg bezoek je de Haedong Yonggungsa Tempel, een unieke tempel die vlak bij de zee ligt. Vervolg je route naar de kust om de Jusangjeolli te bezichtigen, een spectaculaire vulkanische rotsformatie met zeshoekige en driehoekige vormen. Ook bezoek je het onderwatergraf van koning Munmu, die de drie koninkrijken van Korea heeft verenigd.

Bij aankomst in Gyeongju lunch je in een lokaal restaurant en maak je vervolgens een stadstour door het museum, ook wel bekend als het 'museum zonder muren'. Deze oude hoofdstad van het Shilla Koninkrijk is in 2000 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

's Middags breng je een bezoek aan het Nationaal Museum van Gyeongju, waar je talloze schatten kunt bewonderen die grotendeels gewijd zijn aan de relikwieën van het Silla Koninkrijk. De middag eindigt met een ontspannende wandeling langs het Anapji Pond, het hart van een oude en verfijnde tuin die in de zevende eeuw is aangelegd. Vervolgens kun je genieten van een wandeling langs het Bomun-meer, dat bekend staat om zijn esthetische schoonheid en levendige kleuren.

In de late namiddag check je in bij het hotel voor de overnachting in Gyeongju.
Dag 11
GYEONGJU
Na het ontbijt staat jouw hele dag in het teken van het verkennen van Gyeongju. Bezoek de Bulkugsa Tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De houtschilderingen en architectuur worden beschouwd als de schatten van het oude Shilla Koninkrijk. Breng later een bezoek aan de Seokguram Grot (UNESCO). De grot werd in de achtste eeuw gebouwd op de hellingen van de berg Toham en bevat een monumentaal beeld van Boeddha die naar de zee kijkt. Het heiligdom wordt beschouwd als een meesterwerk van boeddhistische kunst in het Verre Oosten. Geniet van een heerlijke lunch in een plaatselijk restaurant.

Maak 's middags een wandeling door Tumuli Park, dat bezaaid is met 23 graftombes van de vorsten van het Shilla's Koninkrijk en hun families. Bezoek daarna het graf van het "Hemelse Paard". Tijdens archeologische opgravingen zijn vele schatten ontdekt die momenteel worden tentoongesteld in het Nationaal Museum van de stad. Breng ook een bezoek aan het oudste observatorium van het Verre Oosten, de Cheomseongdae Toren, die in 634 werd gebouwd. Hier bestudeerden koninklijke astronomen de bewegingen van de sterren en voorspelden ze zons- en maansverduisteringen.

Je zult overnachten in Gyeongju.
Dag 12
GYEONGJU - GAYA NATIONAAL PARK - DAEGU
Na het ontbijt ga je op weg naar Gaya National Park. Bij aankomst wordt er een heerlijke lunch geserveerd.

In de namiddag breng je een bezoek aan de Haeinsa-tempel in het park. Deze prachtige tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd in 802 gebouwd door twee monniken. Hier worden de Tripitaka Koreana bewaard, bestaande uit 80.000 houten drukplaten met boeddhistische geschriften, evenals 15 nationale schatten en ongeveer 200 privéschatten. Daarna ga je naar Daegu, waar je de beroemde Seomun Markt bezoekt, die tijdens de Joseon-dynastie een belangrijke rol speelde. De markt staat vooral bekend om zijn textiel en naaidiensten, die een prominente rol spelen in de mode-industrie van Daegu.

Je checkt vervolgens in bij het hotel in Daegu. Het wordt een geweldige tussenstop in Daegu.
Dag 13
DAEGU - ANDONG
Na het ontbijt rijd je naar Andong, een plek die een van de laatste overblijfselen van het oude Korea vormt en tevens de bakermat is van het confucianisme in het land, evenals van dansmaskers. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant.

Verken de stad, die ongeveer 2000 jaar geleden werd gesticht en destijds bekend stond als 'Gochang' tot het jaar 930. Daarna werd het een belangrijk centrum voor het confucianisme en beïnvloedde het al snel het politieke leven van de hele regio. Maak vervolgens een wandeling door het traditionele dorp Andong Hahoe, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Sluit je dag af met een bezoek aan de Hanji Papierfabriek, waar traditioneel Koreaans papier wordt gemaakt.

Je zult overnachten in Andong en kunt uitkijken naar een bijzondere ervaring.
Dag 14
ANDONG - SEORAKSAN
Na het ontbijt ga je naar Andong en verken je de Dosan Confucian Academy, een prachtig voorbeeld van Koreaanse confucianistische architectuur. Deze academie werd in 1574 gebouwd door de discipelen van Yi Hwang, slechts vier jaar na zijn overlijden. Bewonder de historische betekenis en de schoonheid van deze plek.

Geniet van een heerlijke lunch in een plaatselijk restaurant en laad jezelf op voor het volgende deel van de dag.

In de namiddag vervolg je je reis richting Seoraksan en maak je een tussenstop bij de "Acht Wonderen van Danyang". Verken deze prachtige streek en laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van het gebied. Rijd vervolgens verder door de adembenemende regio Gyeongpodae.

Bij aankomst in Seoraksan check je in bij het hotel en heb je wat vrije tijd. Neem de gelegenheid om te ontspannen en je voor te bereiden op nieuwe avonturen die voor je liggen.

Overnachting in Seoraksan.
Dag 15
SEORAKSAN
Na het ontbijt breng je een volledige dag door met het verkennen van Seoraksan National Park, een adembenemend gebied met prachtige landschappen. Bewonder de majestueuze granieten pieken, de weelderig groene valleien en de weelderige bossen die dit park zo bijzonder maken.

Maak je klaar voor een avontuur en stap aan boord van de kabelbaan om het Gwongeumseong Fort te bezoeken, dat gelegen is op de berg Dolsan en dateert uit de 13e eeuw. Vanaf hier geniet je van een panoramisch uitzicht over de Oostzee en de stad Sokcho. Het is werkelijk een betoverende ervaring.

Geniet van een heerlijke lunch in een plaatselijk restaurant en laad jezelf op voor het volgende deel van de dag.

In de namiddag bezoek je de Shinheungsa Tempel voor een excursie naar het Naksan Provincial Park. Verken de tempel, die beschermd wordt door het indrukwekkende standbeeld van Gwaneum, de Godin van Barmhartigheid, dat een hoogte heeft van ongeveer 15 meter. Neem ook wat vrije tijd om te ontspannen op Naksan Beach, een van de mooiste stranden aan de kustlijn, als het weer het toelaat. Laat de schoonheid van de omgeving op je inwerken en geniet van het moment.

Overnachting in Seoraksan, waar je kunt rusten en je kunt voorbereiden op nieuwe avonturen die je te wachten staan.
Dag 16
SEORAKSAN - DMZ - SEORAKSAN
Na het ontbijt vertrek je naar de DMZ, de gedemilitariseerde zone die Zuid-Korea van Noord-Korea scheidt. Onderweg maak je een wandeling door Wanggok Village, een historisch dorp dat stamt uit de Goryeo-dynastie. De oude huizen, die al meer dan 180 jaar bestaan, geven een perfecte indruk van de typische architectuur uit het noordoosten van Korea. Vervolgens bezoek je het Goseong Reunification Observatory, waar je een panoramisch uitzicht hebt op het grensgebied.

Lunch in een plaatselijk restaurant om weer op krachten te komen. In de namiddag ga je op excursie naar de 4e tunnel, een geïsoleerd gebied dat in 1990 werd ontdekt en zo'n 145 meter diep onder de grond ligt. Deze tunnel zou Noord-Korea in staat hebben gesteld om een verrassingsaanval uit te voeren en snel richting Yeongdong te trekken. Als laatste bezoek je het Oorlogsmonument van Yanggu, waar je een blik werpt op het gebied waar een van de bloedigste veldslagen tijdens de oorlog heeft plaatsgevonden.

Overnachting in Seoraksan, waar je kunt genieten van een welverdiende rust.
Dag 17
SEORAKSAN - SEOUL
Na het ontbijt keer je via de weg terug naar de bruisende hoofdstad van Korea. Onderweg wordt de lunch geserveerd in een lokaal restaurant. In de namiddag, bij aankomst in Seoul, bezoek je het Jongmyo Royal Sanctuary, een UNESCO-werelderfgoed. Midden in het bos worden oude houten planken gebruikt om de geesten van de koningen, koninginnen en hoogwaardigheidsbekleders van de Choson (Joseon) dynastie te eren. Daarna volgt een transfer naar het hotel, waar je kunt inchecken en ontspannen.

Geniet van een comfortabele overnachting in Seoul, klaar om nog meer van deze levendige stad te verkennen.
Dag 18
SEOUL
Na het ontbijt heb je de hele dag vrij om te besteden in Seoul.

Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen hoe je deze dag wilt invullen. Er zijn talloze mogelijkheden om deze bruisende stad te verkennen en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Je kunt historische bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Gyeongbokgung-paleis, de Changdeokgung-paleis of de Bukchon Hanok Village, waar je de traditionele Koreaanse cultuur kunt ervaren.

Daarnaast zijn er moderne wijken zoals Gangnam en Myeongdong, waar je kunt genieten van winkelen, entertainment en heerlijke culinaire ervaringen. Je kunt ook een wandeling maken langs de Cheonggyecheon-beek of een bezoek brengen aan de Namsan-toren voor een panoramisch uitzicht over de stad.

De keuze is aan jou! Geniet van je vrije dag in Seoul en maak er een onvergetelijke ervaring van.

Opmerking: De kamers worden voor 12 uur 's middags vrijgegeven. Afhankelijk van het vluchtschema, transfer (zonder gids) naar de luchthaven voor de vertrekvlucht.

Praktische info

zomer +7, winter +8
Koreaans
Internationale reispas
Zuid-Koreaanse won
De beste periode om naar Zuid-Korea af te reizen is in de lente, van maart tot mei, of in de herfst, van september tot november. In het voorjaar staan de kersenbloesems in de bloei en in het najaar kunt u genieten van herfstige kleuren in de natuur.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Ontdek het Hwaseong Fort in Zuid-Korea tijdens je rondreis

Het Hwaseong Fort werd gebouwd in de achttiende eeuw en diende als verdedigingswerk voor de stad Suwon. Het fort was destijds zeer modern en innovatief in vergelijking met andere vestingen uit die tijd. Het ontwerp van het fort is gebaseerd op Chinese militaire architectuur en heeft een totale lengte van bijna 6 kilometer.

Naast de historische waarde van het fort zelf, zijn er nog vele andere bezienswaardigheden te vinden in de directe omgeving. Zo kun je een bezoek brengen aan de Yeonmudae-militaire oefenplaats, waar vroeger soldaten werden getraind. Ook kun je genieten van een wandeling langs de verschillende poorten, paviljoenen en torens die onderdeel uitmaken van het fort.

Kortom, als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, dan mag een bezoek aan het Hwaseong Fort tijdens je rondreis door Zuid-Korea zeker niet ontbreken. Het is een unieke ervaring om te zien hoe dit historische fort nog steeds overeind staat en goed bewaard is gebleven.

De omgeving

Zuid-Korea 01
Zuid-Korea 02
Zuid-Korea 04
Zuid-Korea 05

Ervaring van een medereiziger

Ik heb een buitengewoon positieve ervaring gehad met Horizon Select tijdens mijn rondreis door Zuid-Korea. Zij zorgden voor een naadloze en onvergetelijke ervaring. De reis was goed georganiseerd, met prachtige bezienswaardigheden, lokale gidsen en heerlijk eten. Ik kan Horizon Select ten zeerste aanbevelen voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke reiservaring in Zuid-Korea.

Bekijk ook eens  #cultuur    #expeditie    #volkeren  
Zuid-Korea
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten