Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #avontuur  
@Afrika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Oeganda

Een rondreis door Oeganda maken is voor veel van onze reizigers een droom die uitkomt. 
Tijdens deze reis maak jij kennis met het groene hart van Afrika. Geniet van een natuurwandeling en ontmoet berggorilla’s, chimpansees, nijlpaarden, olifanten, leeuwen, nijlkrokodillen en heel veel vogels.

Hier komt de map

Dag 1
Kigali
Bij aankomst op Entebbe International Airport in Uganda en na het afhandelen van de formaliteiten word jij verwelkomd door jouw gids, die jou vervolgens naar jouw hotel brengt.
Dag 2
Kidepo Valley National Park
Vandaag vlieg jij naar Kidepo Valley National Park. Het park bevindt zich in de ruige, halfdroge valleien tussen de grenzen van Uganda met Sudan en Kenia, op zo'n 700 km van Kampala. Het park, dat in 1962 tot nationaal park werd uitgeroepen, biedt een overvloed aan groot wild en herbergt meer dan 77 zoogdiersoorten en ongeveer 475 vogelsoorten.

Kidepo is het meest geïsoleerde nationale park van Uganda, maar ook het prachtigste, aangezien Kidepo behoort tot de mooiste wildernissen van Afrika. Jij arriveert op tijd bij jouw accommodatie in het nationale park voor de lunch. Geniet van jouw lunch en ontspan een beetje bij jouw accommodatie. Later ga jij 's avonds op gamedrive.
Dag 3
Kidepo Valley National Park
Na jouw ontbijt begin jij aan jouw rit door de Narusvallei. Jij maakt een natuurwandeling in het park. In de namiddag geniet jij van een gamedrive.

Kidepo National Park is een savannelandschap dat zich in alle richtingen uitstrekt. Er leven olifanten, zebra's, giraffen, enorme kuddes buffels, wrattenzwijnen, duikers, Jackson's Hartebeesten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en honderden vogelsoorten, buffels en olifanten. Andere dieren die jij kunt zien rondzwerven zijn onder andere: Jakhals, Roan Antilope, Waterbok, Eland, Oribi, Klipspringer en Leeuwen. Het park heeft ook de hoogste concentratie van vogels die inheems zijn in Uganda, zoals: Struisvogel, Kori-bustard, gieren, dwergvalk, neushoornvogels, adelaars en nog veel meer.
Dag 4
Kidepo Valley National Park
Na jouw ontbijt maak jij 's ochtends een gamedrive in het park. Later in de middag bezoek jij een Karamajong gemeenschap. Hier breng jij een prachtige avond door met Karamajong mensen en krijg jij inzicht in hun manier van leven en geloven. Aan het einde van de tour zul jij begrijpen waarom hun trots ervoor zorgt dat zij zich maar langzaam aanpassen aan de globalisering.
Dag 5
Murchison Falls National Park
Na jouw ontbijt ga jij verder naar het volgende hoogtepunt van jouw onvergetelijke rondreis door Uganda, naar het prachtige Murchison Falls National Park in het noordwesten van Uganda.

Murchison Falls National Park ligt aan de oever van Lake Albert, in het noordwesten van Uganda. Het staat bekend om de Murchison watervallen, waar de Victoria Nijl rivier door een smalle kloof over een enorme val stroomt. In het wild leven olifanten en nijlpaarden en er zijn chimpansees in het Kaniyo Pabidi mahoniebos. In de Lake Albert Delta leven zeldzame schoenbekooievaars. Ga verder naar jouw lodge.
Dag 6
Murchison Falls National Park
Na een vroeg ontbijt ga jij op gamedrive. Dit is een prachtige rit over de savanne, het Borassus Palm Forest en het grasland naar Lake Albert, waar de Albert Nijl naar het noorden stroomt. Rijd door de open Afrikaanse savanne op zoek naar leeuwen, luipaarden, hyena's, buffels, olifanten en Jackson Hartebeesten. Spot Oribi, Waterbokken, Oegandese Kobs en geniet van het observeren van verschillende vogelsoorten, zoals de Secretarisvogel, Zwartgekuifde Slangenarend, Tawny en Marshal Eagles, Carmine en Swallow Tailed Bee-Eaters en nog veel meer.

Maak 's middags een boottocht over de Nijl naar de Murchison watervallen, waar het park zijn naam aan ontleent. Geniet van deze spectaculaire watervallen. Daarna maak jij een wandeling naar de top van de watervallen, waar de Nijl zich door een kloof van 7 meter wurmt en onderaan zie jij enorme Nijlkrokodillen liggen.
Dag 7
Kasese
Vandaag vlieg jij van Murchison Falls National Park naar Kasese airstrip. Bij aankomst ontmoet jij jouw gids en volgt de transfer naar Kibale National Park. Onderweg passeer jij veel theeplantages. Tijdens de rit maak jij een stop in Fort Portal. In de middag kom jij aan bij jouw accommodatie.
Dag 8
Kibale National Park
Vandaag volg jij de beroemdste bewoners van Kibale National Park, de chimpansees.

Met meer dan 1450 beschermde individuen in het park is Kibale Forest het thuis van het grootste aantal bedreigde chimpansees in Oeganda, evenals de bedreigde rode colobusaap en de zeldzame L'Hoest's aap. Het bos heeft een van de hoogste diversiteit en dichtheid aan primaten in Afrika, met in totaal 13 soorten, waaronder de zwarte en witte colobus, blauwe aap en grijswangmangabey, roodstaartaap, bushbaby's en pottos. In de namiddag, na de tracking, heb jij de mogelijkheid voor een begeleide wandeling door de moerassen van Bigodi. Na de fascinerende wandeling heb jij de keuze om te ontspannen in de accommodatie of een gemeenschapswandeling te maken in een dorpje in de buurt. Jij kunt ook een school bezoeken in de lokale gemeenschap, praten met de leerlingen en leraren en deelnemen aan de lessen.
Dag 9
Ishasha
Na een vroeg ontbijt rijd jij naar Ishasha, in het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth National Park. Queen Elizabeth National Park wordt beschouwd als een van de nationale parken ter wereld met de grootste biodiversiteit aan planten en dieren. Het landschap bestaat uit open savanne, regenwoud, dichte papyrusmoerassen, kratermeren en het ongelooflijk brede Lake Edward. Jij maakt een gamedrive op zoek naar boomklimmende leeuwen die vaak in dit deel van het park voorkomen.
Dag 10
Bwindi Nationaal Park
Vertrek in de ochtend naar Bwindi National Park. Jij maakt nog een gamedrive op zoek naar de boomklimmende leeuwen. Daarna ga jij verder naar Bwindi Impenetrable National Park. Het park is de thuisbasis van de bedreigde berggorilla. In dit fascinerende bergwoud leven chimpansees en spectaculaire vogels. Hier leven 23 van de 24 endemische vogelsoorten van het Albertine Rift, waaronder de blauwkeelbreedbek, de bar-tailed trogon en andere prachtige bosvogelsoorten.
Dag 11
Bwindi Nationaal Park
Vanochtend sta jij heel vroeg op om je voor te bereiden op het hoogtepunt van jouw safari, de Gorilla trekking. Jij rijdt naar het trekkingsstation, afhankelijk van waar jij Gorillavergunningen krijgt. Een trektocht met de berggorilla is een van de spannendste wildlife-ervaringen ter wereld. De trekking duurt tussen de 2 en 6 uur, maar is zeker de moeite waard. Jij wordt geleid door een ervaren ranger die jou interessante feiten vertelt over de flora en fauna en de levenswijze van de gorilla's.
Dag 12
Entebbe
Je vliegt terug naar Entebbe en geniet van het prachtige uitzicht vanuit de lucht op Zuidwest Uganda, de heuvels en dichte vegetatie en de landbouw die door de plaatselijke bevolking wordt beoefend. Later rijd je naar het vliegveld en neem je jouw vlucht terug naar huis.

Praktische info

Zomer +1 Winter +2
Engels
Internationale reispas
Oegandese Shilling
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Helemaal in het Noordoosten van Oeganda, tegen Zuid-Soedan aan, ligt Kidepo Valley National Park. Het is één van de beste en mooiste wildparken in Afrika. Dat komt door de prachtige landschappen, veel wildlife en het lage aantal bezoekers. In Kidepo kun je in alle rust genieten van wat het park te bieden heeft.

De omgeving

Oeganda boot
Oeganda countryside
Oeganda olifant
Oeganda water

Ervaring van een medereiziger

Oeganda heeft me diep geraakt met zijn ongerepte schoonheid en gastvrije bevolking. Het is een bestemming die elke natuurliefhebber moet ervaren. Het zien van de gorilla's was een hoogtepunt van mijn reis, maar het land heeft nog zoveel meer te bieden. Ik koester de herinneringen aan mijn tijd in Oeganda en ik kom hier zeker terug.

Bekijk ook eens  #actief    #beestig    #natuur    #avontuur  
Oeganda
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten