Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 3595
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #cultuur    #strand    #koffie    #steden  
@Latijns-Amerika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Colombia

Colombia, land van de koffiebonen en de ongerepte amazone jungle, is een rijzende ster in de top tien van Zuid-Amerikaanse vakantiebestemmingen, waar je als toerist met open armen ontvangen wordt.
Je vindt er uitgestrekte woestijnen zoals de Tatacoa of Guajira, de beroemde kunstenaar Fernando Botero, tropische kustlijnen in de Caribbean met witte zandstranden en koloniale steden zoals Cartagena.

Hier komt de map

Dag 1
Aankomst in BOGOTÁ
Aankomst in Bogotá waar de gids je opwacht.
Dag 2
BOGOTÁ
Maak je op voor een stadsrondrit met gids in een van de meest dynamische steden van Latijns-Amerika.
Je begint bij El Barrio La Candelaria, historisch centrum van Bogotá met een grote verscheidenheid aan architecturale stijlen. Daarna bezoek je het Museo del Oro, gevolgd door een bezoek aan het Botero Museum, Colombia’s meest bekende schilder en beeldhouwer. Verder vind je er ook een collectie van kunstenaars als Picasso en Claude Monet. In de Plaza de Bolivar dwaal je door het stadsdeel dat eeuwenlang diende als decor van alle burgerlijke, militaire en religieuze demonstraties. Geniet van het uitzicht vanop de Cerro de Monserrate, een van de bekendste toppen rondom Bogotá. Je bezoekt het heiligdom van Señor Caído de Monserrate, een pelgrimsoord voor zowel Colombianen als buitenlanders. Daarna gaat de trip verder naar Usaquén, een stadsbuurt met een zeer eigen stijl.
Dag 3
ZIPAQUIRÁ
Maak kennis met een van de 7 wonderen van het land, de Zout-Kathedraal, op een uur van Bogotá in de gemeente Zipaquirá. Een oude zoutmijn werd omgevormd tot een indrukwekkende kathedraal, 180 meter onder de grond.
Zipaquirá is niet alleen bekend vanwege de zoutproductie, de stad diende ook als inspiratie voor de verdere ontwikkeling van het land en was de belangrijkste plaats voor de handel en de economische groei.
Dag 4
VILLA DE LEYVA
In Pozos Azules, middenin de woestijn, kun je genieten van een prachtig en spectaculair landschap. Je trekt verder naar Terracotta House, de grootste keramische constructie ter wereld. In het huis zie je duidelijk de invloeden van Gaudi. Je sluit af met een bezoek aan het Paleontologische Museum
Dag 5
SAN AGUSTIN
Vanuit Bogotá vlieg je naar Pitalito waar een gids je verder brengt naar San Agustín.
’s Middags bezoek je de Estrecho de Magdalena. De rivier is een van de belangrijkste waterlopen van Colombia. Dankzij de geografische ligging speelde deze rivier al een belangrijke rol tijdens de precolumbiaanse periode. Zo was er contact mogelijk tussen de lokale indianenstammen en de verschillende bevolkingsgroepen van Meso-Amerika. De Estrecho of vernauwing van de Magdalenarivier zorgt ervoor dat grote hoeveelheden water zich door een kanaal van amper 1,70 m breed persen: een mooi waterspektakel.
Dag 6
SAN AGUSTIN
Je begint met een trip naar het archeologisch park van San Agustín, geplaatst op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Hier vind je de Mesitas, letterlijk tafels, een soort hunebedden die ondersteund worden door beelden en omringd zijn door opgerichte stenen. In het Bosque de las Estatuas, het beeldenbos, krijg je een overzicht van de merkwaardige kunst van de cultuur van Agustiniana.
In de namiddag maak je kennis met de pre-Colombiaanse cultuur in Tablon, Chaquira en de musea van Tablon.
Dag 7
Transfer naar de koffieregio.
Transfer van San Agustín naar Pitalito Airport. Vlucht naar Pereira via Bogotá.
Dag 8
SALENTO - COCORA VALLEI
Koffie, daar is het om te doen vandaag. Het nevelwoud van de Valle de Cocora is een uitstekend voorbeeld van de verbazingwekkende diversiteit van de karakteristieke fauna en flora in de Colombiaanse koffieregio. Terwijl je rondtrekt door de vallei, die omgeven is door de unieke waspalmen van de Andes, luister je naar de verhalen over deze uitzonderlijke plaats en zijn betekenis voor de inheemse bevolkingsgroepen die hier woonden voor de Europeanen naar Amerika kwamen.
Wie wil kan ’s middags zijn eigen waspalmboom planten om zo aan Colombia een Nationale boom te geven. Hierna bezoek je een traditionele koffieplantage. Je sluit de dag af met een wandeling door het traditionele Salento met kleurrijke balkons en een lange winkelstraat vol met artisanale producten uit de regio.
Dag 9
PEREIRA - MEDELLIN
Transfer naar de luchthaven van Pereira voor de vlucht naar Medellin. ’s Middags ben je vrij om de stad te verkennen.
Dag 10
MEDELLIN
In de stad zie je de enorme sociale, culturele en architectonische veranderingen van de laatste twintig jaar. Je brengt een bezoek aan het Financiële District ‘La Alpujarra’, aan Barefoot Park, aan Sculptures Square van de kunstenaar Fernando Botero. Vervolgens gaat het naar het museum van Antioquia, gevolgd door Rafael Uribe, het Paleis van de Cultuur, de Botanische Tuin en ten slotte naar Paisa Town Pueblito Paisa, voorbeeld van een typisch dorp uit de regio. Bij de kabelbaan en de ‘Comuna 13’ zie je hoe een wijk, vroeger een van de gevaarlijkste van Medellin door het geweld en de handel in narcotica in de tijd van Pablo Escobar, na al die jaren veranderd is in een artistieke buurt.
Dag 11
PEÑOL - GUATAPÉ
Guatapé is een klein stadje op 2,5 uur rijden van Medellin. Het ligt in een prachtig gebied, ingeklemd tussen een reservoir en een kolossale rots, El Peñol – een van de belangrijkste aantrekkingspunten van de stad. El Peñol en Guatapé hebben een aangenaam klimaat, adembenemende landschappen en een kleurrijke bevolking.
In Nuevo Peñol, gebouwd als compensatie voor het gecontroleerd laten onderstromen van de oude stad, breng je een kort bezoek aan de speciaal gebouwde kerk. Daarna bezoek je de schildering van het oude Peñol en maak je een boottocht op het stuwmeer.
De tocht gaat verder naar El Peñol Boulder, een spectaculaire monoliet van 220 meter hoog en ongeveer 700 treden om de top te bereiken met een magnifiek uitzicht. Vervolgens bezoek je Guatapé, de stad van de zócalos, handgemaakte en kleurrijke houten reliëfs die de basis van de huizen vormen.
Dag 12
MEDELLIN - SANTA MARTA
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Santa Marta.
’s Middags maak je een tour in dit mooie badplaatsje, gelegen tussen de bergen en de zee. Je bezoekt o.a. La Quinta de San Pedro Alejandrino, het huis waar Simon Bolivar is gestorven in december 1830. Bolivar was de bevelhebber van het patriottische leger dat de huidige landen Colombia, Venezuela, Ecuador, Peru, Bolivia en Panama bevrijdde van de Spaanse heerschappij.
Daarna gaat de trip naar het Archeologisch Museum Tayrona, het Monument Carlos de ‘Pibe’ Valderrama, de Kathedraal van Santa Marta en Historisch centrum van Rodadero.
Dag 13
CAÑAVERAL - ARRECIFES
’s Morgens strek je de benen langs de prachtige stranden van Arrecifes, Arenilla en La Piscina tot aan Cabo San Juan del Guía, een spectaculair strand met een indrukwekkend landschap van grote rotsen. Wie zin heeft, kan een frisse duik nemen. Daarna heb je vrije tijd om te genieten van de omgeving. Je neemt dezelfde weg terug naar Cañaveral.
Dag 14
CARTAGENA
Je rijdt langs de prachtige Caraïbische kust naar Cartagena. Hier bezoek je oa de traditionele buurt Getsemani en de Cerro de la Popa, het hoogste punt van de stad. Mis zeker het Castillo San Felipe niet, beschouwd als een van de 7 wonderen van Colombia, ooit het grootste fort dat gebouwd werd door het Spaanse Rijk in Latijns-Amerika.
Dag 15
CARTAGENA
Begeleide stadswandeling door Cartagena, transfer naar de luchthaven en terugvlucht.
De wandeling gaat door in het historisch center Walled City, geplaatst op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Via het Ash House van Nobelprijswinnaar van de literatuur Gabriel Garcia Marquez, ga je naar de pier Bastion San Francisco en naar Customs Square waar je het standbeeld ziet van Christoffel Columbus en het huis dat toebehoorde aan de stichter van Cartagena, Pedro de Heredia. Verder neem je een kijkje in het Palacio de la Inquisicion (Inquisitie Paleis of tribunaal) en bij de Clock Tower, het meest representatieve symbool van de stad. In de namiddag vertrek je naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.
Dag 16
CARTAGENA
Einde van een prachtige reis.

Praktische info

zomer -7, winter -6
Spaans
Internationale reispas
Colombiaanse Peso (COP)
December tot maart, dit zijn de droogste maanden, maar ook juli en augustus, wel drukker wegens vakantie, maar ook mei en oktober, laagseizoen, net na de regens.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

San Agustín is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika. Hier maak je kennis met de beelden van het Bosque de las Estatuas, gebouwd door een mysterieuze indianenstam en verspreid over het heuvelachtige, groene oerwoud. Sommige beelden zijn maar twintig centimeter hoog, anderen enkele meters. De grootste wegen duizenden kilo’s. De beelden houden de wacht bij voormalige graftombes waarin schatten van goud en aardewerk werden achtergelaten. Er liggen nog steeds enkele sarcofagen.

De omgeving

Medellin
Gekleurde huizen
De kust van Colombia
Kunstwerk van Fernando Botero

Ervaring van een medereiziger

Dat zo'n grote reis plannen zo gemakkelijk was, dat hadden we niet gedacht. Horizon Select werd ons aangeraden door vrienden toen we hen vertelden over onze plannen om naar Colombia te reizen. "Bij het plannen van zo'n reizen laat je je beter professioneel begeleiden", klonk hun advies. Na een paar telefoontjes en mailtjes viel het voorstel in onze mailbox. We waren meteen verkocht. De volledige reis liep van een leien dakje, geen enkel moment hebben we een onveilig gevoel gehad en dankzij onze reisgids daar ter plaatse hebben we de mooiste plekjes ontdekt. Vanaf nu raden ook wij iedereen Horizon Select aan.

Bekijk ook eens  #beestig    #walvis  
Madagaskar


  #actief    #vulkaan  
Chili


  #beestig    #natuur  
Maleisië


  #cultuur    #expeditie  
Peru
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten