Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 2155
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #actief    #avontuur  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Sri Lanka - solo

Sri Lanka is een heel toegankelijke en veilige bestemming, ook voor wie alleen reist. Ben je avontuurlijk en ga je er liever alleen op uit? Dan geniet jij nu ook van de uniek samengestelde rondreis. 

Je hebt de chauffeur of de gids voor jou alleen ter beschikking en je hoeft dus geen rekening te houden met medereizigers.

Je bezoekt nationale parken die traditioneel niet in Sri Lanka reisprogramma's zitten. Je haalt je hart op aan dit land van avontuur en actie en je geniet van de adembenemende natuur en cultuur. Je ontdekt de mooiste watervallen van het land, spot de meest uitzonderlijke diersoorten en trotseer de meest spectaculaire wildwateren. Verken urenlang de historische stad Polonnaruwa en beklim het Sigiriya-rotsfort.

TIJDELIJKE PROMO
  • voor boekingen tot 31/3/22, voor reizen tot 31/10/22
  • een ongezien scherpe prijs, vanaf 1.795 euro per persoon
  • vluchten niet inbegrepen

Hier komt de map

Dag 1
LUCHTHAVEN – COLOMBO
Aankomst op de luchthaven van Colombo. Na een rustige voormiddag in het hotel, maak je in de namiddag een bootsafari op de lagune achter het hotel.

Standaard hotel : Camelot Beach hotel 3*/ Luxe hotel : Jetwing Lagoon hotel 4*.
Dag 2
NEGOMBO - POLONNARUWA
Bezoek aan Negombo en zijn vismarkt. Daarna bezoek je de koningsstad Polonnaruwa. Dit was de tweede hoofdstad van Sri Lanka en werd gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus.

Standaard hotel : Saunter Paradise 3*/ Luxe hotel : Jetwing Lake hotel 5*.
Dag 3
SIGIRIYA - MINNERIYA NP
‘s Morgens beklim je Sigiriya, ook gekend als de Leeuwenrots. In de namiddag ga je op jeepsafari naar Minneriya NP. Het is een natuurpark dat bekend staat voor de grote kuddes olifanten.

Standaard hotel : Saunter Paradise 3*/ Luxe hotel : Jetwing Lake hotel 5*.
Dag 4
DAMBULLA - MATALE - KANDY
Deze ochtend rij je naar Dambulla, beroemd om zijn vijf grottempels, hooggelegen op een rots. Na het verkennen van de grottempels reis je verder naar Kandy. Onderweg bezoek je in Matale een kruidentuin. Bij aankomst in Kandy breng je een bezoek aan de tempel van de Heilige Tand of Sri Dalada Maligawa.

Standaard hotel : Randholee resort & spa 4*/ Luxe hotel : Cinnamon Citadel 4*.
Dag 5
PINNAWELA/RAFTING –NUWARA ELIYA
Na het ontbijt kun je kiezen, of je brengt een bezoek aan Pinnawela, een landelijk dorpje dat vooral bekend is om haar olifanten-weeshuis, of je kiest voor een spannende rafting tocht. In de namiddag rij je door een prachtig landschap met theeplantages en bezoek je hier ook een theefabriek. In de late namiddag maak je een stop in de stad Nuwara Eliya.

Standaard hotel : Heaven Seven hotel 3*/ Luxe hotel : Jetwing St Andrews 4*.
Dag 6
ELLA – KATARAGAMA - YALA
Voor dag en dauw word je met een jeep of minibusje naar het hoger gelegen Horton Plains gebracht. Je maakt een uitgebreide wandeling over de hoogvlakte. De wandelroute voert naar World's End. In Ella bezoek je er de beroemde Ravana watervallen. Voor je in Tissa eindigt, bezoek je nog het dorp Kataragama waar de tempel van Skanda staat.

Standaard hotel : Oakray Wild 3*/ Luxe hotel : Cinnamon Wild 4*.
Dag 7
YALA NP – BUNDALA NP (optioneel)
Vandaag ga je op safari in het Yala National Park. In de namiddag kan je wat uitrusten in je hotel, of kan je optioneel nog een safari maken in het Bundala NP (optioneel).

Standaard hotel : Oakray Wild 3*/ Luxe hotel : Cinnamon Wild 4*.
Dag 8
GALLE – KOSGODA - NEGOMBO
Deze morgen rij je naar Galle waar je een bezoek brengt aan een V.O.C. fort dat nog grotendeels intact is. Onderweg naar Negombo bezoek je nog Kosgoda, hier liggen verschillende schildpadden centrums. De late namiddag is vrij te besteden in het hotel.

Standaard hotel : Camelot Beach hotel 3*/ Luxe hotel : Suriya resort 4*.
Dag 9
NEGOMBO
Dagkamer in je hotel tot aan uw transfer naar de luchthaven.

Standaard hotel : Camelot Beach hotel 3*/ Luxe hotel : Suriya resort 4*.

Praktische info

zomer +3.5, winter +4.5
Engels, Singalees, Tamil
Internationale reispas, visum
Sri Lankaanse Roepie (LKR)
Heel het jaar door. Het noordoosten kun je niet bezoeken in onze wintermaanden, dus vanaf november tot maart.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Met een oppervlakte van maar liefst 300.000 hectare is Yala Nationaal Park het één na grootste natuurpark van Sri Lanka. Het park kent 44 verschillende soorten zoogdieren en maar liefst 215 verschillende vogelsoorten. Maar het meest bijzondere is dat het nationaal park de grootste dichtheid luipaarden ter wereld heeft. De kans is dus bijzonder groot dat je dit adembenemend roofdier spot van veraf of van heel dichtbij. Verder vind je in het Yala Nationaal Park ook olifanten, waterbuffels, krokodillen en nog veel meer.

De omgeving

POLONNARUWA, MYSTERIEUZE STAD
Apen in Dambulla
Sigiriya
Horton Plains

Ervaring van een medereiziger

Bekijk ook eens


Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten