Call us

Groepsreis naar Zuid Afrika *VOLZET*

Deze reis afdrukken
Prijs vanaf 
€ 5468
Deze groepsreis is kant en klaar voor jou uitgestippeld.
Toeslag .
11/10/2023
tot en met
27/10/2023
  #natuur    #actief    #avontuur  
@Afrika
Wil jij deze onvergetelijke vakantie ook beleven in Zuid Afrika *VOLZET*?

Zuid Afrika *VOLZET*

Deze groepsreis is volzet. Maar niet getreurd, laat ons je interesse weten en wij houden je op de hoogte van onze volgende groepsreis naar Zuid-Afrika.
Mail: peter@horizonselect.be.

Het uiterste zuiden van het Afrikaanse continent is een reisbestemming om bij weg te dromen. De mix van een rijke geschiedenis, cultuur en natuur maken van Zuid-Afrika de gedroomde plek om naartoe te reizen. Op het programma staan steden als Kaapstad, Praetoria en Johannesburg.

De diversiteit aan fauna en flora is ongelooflijk. Vogels als pinguïns, Jan-van-genten en aalscholvers. De Big Five. Wil jij deze dieren in het echt zien? Dan is Zuid-Afrika the place to be. Gecombineerd met de heerlijke keuken en bekroonde wijnen beleef je hier dé droomreis.
Hier komt de map

Dag 1
BRUSSEL - KAAPSTAD
Vandaag vertrekt je vlucht vanuit Zaventem rechtstreeks naar Kaapstad, vertrek om 19.45u, aankomst 11.00u de volgende morgen, op donderdag 12 oktober.
Dag 2
KAAPSTAD LUCHTHAVEN – KAAPSTAD
Ontvangst op de internationale luchthaven van Kaapstad. Onze gids ontmoet je bij aankomst op de luchthaven. Daarna begint jouw rondleiding aan boord van je minibus. Hij begeleidt jou langs het volledige circuit van de luchthaven van Kaapstad naar de luchthaven van Port Elizabeth. Je krijgt een rondleiding door Kaapstad. Geniet vanop de Tafelberg van het magnifieke uitzicht over de stad en verken de oudste werkende haven in Zuid Afrika.

Overnachting in Pepperclub Hotel in een Deluxe Studio op basis van kamer en ontbijt.
Dag 3
KAAPSTAD
Na het ontbijt maak je een boottocht van Hout Bay Haven naar Duiker Eiland. Daarna rijd je langs de mooiste weg van Kaapstad met prachtig zeezicht, de Chapman’s Peak Drive. Vervolgens beklim je Kaappunt met de bekende kabeltrein, de flying Dutchman Funicular. De pinguïns op Boulder Beach staan je ondertussen al op te wachten. Als laatste excursie van de dag staat een bezoek aan de prachtige Kirstenbosch National Botanical Gardens op het programma.

Overnachting in Pepperclub Hotel in een Deluxe Studio op basis van kamer en ontbijt.
Dag 4
KAAPSTAD - WINELANDS
Dwaal na het ontbijt door de met eikenbomen omzoomde straten van Stellenbosch. Herbeleef de geschiedenis in het Stellenbosch Village Museum. Net voor de middag bezoek je Tokara ‘home farm’. Overweeg na jouw proeverij een gastronomische lunch of diner in het restaurant. Na de middag rijd je verder richting Franschhoek.

Overnachting in Southern Sun De Wagen in een deluxe kamer op basis van kamer en ontbijt.
Dag 5
WINELANDS - OUDTSHOORN
Na het ontbijt vertrek je richting Knysna. Maar voor je daar aankomt staan natuurlijk nog heel wat bezienswaardigheden op het programma. Zo maak je kennis met de geschiedenis en bezienswaardigheden van Swellendam, breng je een bezoek aan het Bartolomeu Diaz Museum Complex in Mossel Bay en volg je het begin van het Zuid-Afrikaanse postsysteem in de Post Office Tree. Eenmaal aangekomen in Knysna verken je nog even dit pittoreske stadje.

Overnachting in De Denne Country Guest House in een luxury room op basis van kamer en ontbijt.
Dag 6
OUDTSHOORN – KNYSNA
Breng na het ontbijt wat tijd door met het verkennen van Oudtshoorn, de 'struisvogelhoofdstad van de wereld'. Vergeet een bezoek aan de Cango Caves niet en bewonder een van ’s werelds grootste natuurwonderen. Natuurlijk kan een bezoek aan een struisvogelboerderij niet ontbreken als je in deze regio bent. Om de dag af te sluiten staat nog een cruise op de lagune op het programma.

Overnachting in Knysna Hollow in een tuin suite op basis van kamer en ontbijt.
Dag 7
KNYSNA – PORT ELIZABETH
Ontdek de prachtige stranden van Plettenberg Bay na het ontbijt. Nadien vervolg je jullie reis naar Tsitsikamma National Park, een gebied binnen het grotere Garden Route National Park, aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Aankomst in Port Elizabeth voor verkenning.

Overnachting in Het Paxton hotel  in een standaard kamer op basis van kamer en ontbijt.
Dag 8
DURBAN NOORDKUST – HLUHLUWE
Na het ontbijt  vlucht van Port Elizabeth naar Durban (Economy Class). Hier ontmoet je je tweede gids voor het vervolg van jullie reis. Ga aan boord van jouw minibus. Hij begeleidt je langs het hele circuit van de luchthaven van Durban (D8 18/10/23 woensdag) naar Johannesburg of Tambo (D16 26/10/23 donderdag). Stadswandeling door Durban. Daarna reis je verder naar St. Lucia.

Overnachting in Zulu Nyala Heritage Safari Lodge in een standaard kamer op basis van kamer en ontbijt.
Dag 9
HLUHLUWE
Na het onbtijt staat jullie eerste 4X4 game drive in Hluhluwe op de planning (3 uur). Nadien voel je de beat van de Zulu-trommels in het DumaZulu Cultural Village.

Overnachting in Zulu Nyala Heritage Safari Lodge in een standaard kamer op basis van kamer en ontbijt.
Dag 10
SWAZILAND – MLILWANE
Na het ontbijt reis je verder naar Swaziland. Eerst bewonder je het contrasterende landschap van Lavumisa terwijl je Swaziland doorkruist. Maak kennis met ecotoerisme tijdens een natuur- en wildwandeling met gids in het Mlilwane Wildlife Sanctuary.

Overnachting in het Rest Camp: Mlilwane Wildlife Sanctuary (Beehive Nyala Hut - Bed and Breakfast)
Dag 11
SWAZILAND - KRUGER
Na het ontbijt vertrek je richting Kruger, maar niet vooraleer je de glasmeesters hebt bewonderd in de Ngwenya Glass Factory. Daarna doorkruis de bergen naar Piggs Peak.

Overnachting in Stille Woning Guest House in een standaard kamer op basis van kamer en ontbijt.
Dag 12
KRUGER
Na het ontbijt vertrek je voor een hele dag 4x4 game drive in het Krugerpark. Bij zonsopgang vertrek je vanuit je hotel in een open 4x4 safarivoertuig voor een korte rit naar een van de poorten van het park en naar het Kruger National Park.

Overnachting in Stille Woning Guest House in een standaard kamer op basis van kamer en ontbijt.
Dag 13
KRUGER – GRASKOP
Vertrek na het ontbijt naar Blyde River Canyon en Bourke's Luck Potholes.  Daarna stap je even terug in de tijd bij Pilgrim's Rest.

Overnachting in Mosswood Bed & Breakfast in een standaard kamer op basis van kamer en ontbijt.
Dag 14
GRASKOP – DINOKENG
Na het ontbijt start de reis naar Dinokeng. Aankomst bij Mongena Private Game Lodge. Lunch en nadien een namiddag game drive.

Diner en overnachting in Mongena Game Lodge in een standaard kamer op basis van fully inclusief.
Dag 15
DINOKENG - JOHANNESBURG
In de ochtend voor het waken van de zon een game drive. Nadien een heerlijk ontbijt om daarna te vertrekken richting Johannesburg. Eerste stop onderweg is Pretoria, waar je kennis maakt met Afrikaans en de Afrikaanse cultuur. Even passeren langs de Union Gebouwen kan natuurlijk niet ontbreken. Bekijk ook de oorspronkelijke residentie van de leider van de Boerenrepubliek in Paul Kruger's House. Nadien vervolg je de reis naar Johannesburg voor een oriëntatietour door het centrum van Johannesburg.

Overnachting in Indaba Hotel Fourways Johannesburg in een standaard kamer op basis van kamer en ontbijt.

Praktische info

Winter +1
Afrikaans, Engels
Internationale reispas
Zuid-Afrikaanse rand
 

Inbegrepen

 • Internationale vluchten, fastlane & diamond lounge in Zaventem 
 • Binnenlandse vlucht tussen Durban en Port Elizabeth 
 • 14 overnachtingen volgens programma, waarvan 1 in privé-wildreservaten waar activiteiten volgens programma zijn inbegrepen 
 • 14 Ontbijten, 2 lunches and 14 diners 
 • Bagageportage (behalve voor zelfstandige accommodatie en camping) 
 • Gids en vervoer volgens programma 
 • Nederlandstalige Reisbegeleider 
 • Lokale belastingen zoals gekend op moment aankondiging reis 
 • Gepersonaliseerd reisboek per kamer 

Niet inbegrepen

 • Fooien en persoonlijke uitgaven 
 • Tenzij anders aangegeven, zijn onze tarieven exclusief de toegangsprijzen voor parken of wildreservaten. Ze worden door de klanten direct bij de ingang afgerekend. Tenzij anders aangegeven, zijn onze tarieven exclusief de maaltijden. 
 • verzekeringen 
Wil jij deze onvergetelijke vakantie beleven in Zuid Afrika *VOLZET*?

De omgeving

Zuid Afrika op maat 02
Zuid Afrika op maat 01
Zuid Afrika op maat 03
Zuid Afrika op maat 04

Ervaring van een medereiziger

De groepsreis van Horizon Select is het beste van twee werelden. Enerzijds geniet je van de persoonlijke begeleiding, de uitstekend gegidste excursies en de organisatorische rust en heb je anderzijds voldoende vrijheid en privacy om een stuk van de vakantie zelf in te vullen. Wij hebben het liefst van al zo.
Ga je mee van 11/10/2023 tot en met 27/10/2023 naar Zuid Afrika *VOLZET*?
Haast je want de plaatsen zijn beperkt.Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten