Call us

Groepsreis naar Vietnam-Cambodja (Nederlandstalig begeleid)

Deze reis afdrukken
Prijs vanaf 
€ 4698
Deze groepsreis is kant en klaar voor jou uitgestippeld.
Toeslag single + 846 euro .
18/11/2022
tot en met
04/12/2022
  #cultuur    #volkeren  
@Azië
Wil jij deze onvergetelijke vakantie ook beleven in Vietnam-Cambodja (Nederlandstalig begeleid)?

Vietnam-Cambodja (Nederlandstalig begeleid)

Je maakt kennis met de koloniale oude wijken én de moderne drukke boulevards in Hanoi waar je met een Riksja de stad verkent.  In het schilderachtige Hoi An bezichtig je de traditionele architectuur van het oude oosten en in de indrukwekkende purperen stad kun je dwalen langs de oude hallen, tempels en paviljoens. Ook niet te missen, het tunnelcomplex van Cu Chi, het vernufte systeem van de ondergrondse gangen van het Noord-Vietnamese bevrijdingsleger, en de drijvende markten op de machtige Mekongrivier. De reis gaat verder per boot naar Cambodja waar je je vergaapt aan de schoonheid van de fantastische tempels in Siem Reap, met als hoogtepunt een bezoek aan de beroemde Angkor Wat.

Hier komt de map

Dag 1
LUCHTHAVEN HANOI
Vandaag vlieg je van Brussel naar Dubai, de vlucht vertrekt om 14.55 uur, met aankomst in Dubai om 00.25 uur de volgende dag, verder om 03.40 uur met aankomst in Hanoi om 12.40 uur.
Dag 2
HANOI
Bij aankomst, worden we verwelkomd door onze lokale gids op de luchthaven van Hanoi. We maken in de late namiddag een wandeling met de gids naar de oude wijk: Ly Quoc Su, Chan Cam, Hang Be-markt, enz. Hij zal uitleg geven over de Vietnamese traditionele keuken. Dit is een gelegenheid om gevarieerde lokale specialiteiten te proeven. (Food Tour duurt ongeveer 4 uur) Diner bij een van de lokale eetkraampjes hier.
Dag 3
HANOI
Na het ontbijt beginnen we de dag met het verkennen van de hoofdstad, inclusief het Ho Chi Minh Mausoleum, waar de overblijfselen van de nationale held, de vader van de natie rusten en zijn voormalige residentie. Bezoek van het steltenhuis van Ho Chi Minh en de pagode met één pilaar. Bezoek in de namiddag het Museum voor Volkenkunde en de Tempel van de Literatuur. Geniet vervolgens van een riksja-tour door de hoofdstad en breng wat tijd door met dwalen in de oude wijk en de antiekwinkels.
Dag 4
HANOI – HOA LU – NINH BINH
We rijden door naar het platteland naar Hoa Lu, de oude 10e eeuwse hoofdstad van Vietnam. Hoa Lu ligt in een vlakke vallei, omringd door de Trang An kalkstenen bergen, die een natuurlijke muur vormen die de oude citadel beschermt. We bezoeken de tempels Dinh en Le Dynasty. In de middag stappen we aan boord van een sampanboot voor een spectaculaire tocht langs de rivier naar de prachtige Tam Coc-grotten. Ontdek vervolgens de Bich Dong-pagode.
Dag 5
NINH BINH – HAI PHONG – HALONG
Na het ontbijt, transfer naar de Got Port in Hai Phong. Bij aankomst aan boord van een jonk kunnen we genieten van een welkomstdrankje voordat we wegvaren en Halong Bay verkennen - een van de zeven wereldwonderen. Lunch aan boord voordat we de reis voortzetten via de ongerepte eilandjes Con Vit en Gia Luan. Vervolg de reis en verken de baai en zijn karstrotsen die uit het smaragdgroene water komen. Mogelijkheid om te kajakken.
Dag 6
HAI PHONG - HANOI / DANANG – HOI AN
Geniet in de vroege ochtend van een verkwikkende Tai Chi-sessie op het zonneterras voor het ontbijt. We vervolgen de reis naar de Trung Trang-grot met onze bus op Cat Ba Island, dat zich in het midden van Cat Ba National Park bevindt met Kim Giao-bos rond de grot. Er wordt een brunch geserveerd voordat terug keren naar Hanoi (ongeveer 2 uur) en vliegen dan naar Da Nang. Bij aankomst worden we overgebracht naar het hotel van Hoi An. Vrije namiddag.
Dag 7
HOI AN
Na het ontbijt worden we opgehaald bij het hotel om de beroemde oude wijk van Hoi An te bezoeken. Dit is een uitzonderlijk goed bewaard gebleven voorbeeld van een Zuidoost-Aziatische handelshaven uit de 15e tot de 19e eeuw. Wandel door de oude stad Hoi An en verken de schatten. Geniet 's middags van een excursie per boot op de Thu Bon-rivier met onderweg een stop in een traditioneel keramiek- en timmerdorp. Gelegenheid om te leren hoe je vis kunt vangen door de oude vismethoden.
Dag 8
HOI AN – DANANG – HUE
Na het ontbijt vertrekken we richting Hué, de oude keizerlijke hoofdstad via Hai Van Pass, gelegen aan een bergachtige weg met een prachtig uitzicht op de kust. In de middag verkennen we Hué, de oude hoofdstad van Vietnam onder de Nguyen-dynastie. Bezoek dan de Thien Mu (Celestial Lady) Pagoda, een van de meest vereerde sites in de stad Hué. Bezoek daarna het graf van keizer Tu Duc. De gebouwen en tuinen zijn gevormd volgens de richtlijnen van geomancy (Feng Shui).
Dag 9
HUE / SAIGON
Transfer naar de luchthaven voor de vertrekvlucht naar Saigon (Ho Chi Minh-stad). Bezoek 's middags de oude koloniale woonwijk, inclusief het stadhuis, het operagebouw, het hedendaagse onafhankelijkheidspaleis (binnen) en de elegante 19e-eeuwse kathedraal Notre-Dame. Laat in de middag vertrekken we voor een verbazingwekkende ontdekking van Ho Chi Minh-stad tijdens de Bonsaidinercruise. Geniet van het uitzicht en de heerlijke Vietnamese gerechten.
Dag 10
HO CHI MINH CITY– CU CHI – HO CHI MINH CITY
Na het ontbijt vertrek naar Tay Ninh, de 'Heilige Stoel van caodaïsme', gelegen op ongeveer 100 km van Ho Chi Minh-stad. Hier kunnen we een van de 4 dagelijkse missen bijwonen, wat interessant is om te ervaren. In de middag rijden we naar een van de meest indrukwekkende locaties in de geschiedenis van de Vietnamoorlog: Cu Chi-tunnels. Bezoek aan de Underground City, een immens netwerk van onderling verbonden ondergrondse gangen. We keren terug naar Ho Chi Minh-stad in de late namiddag.
Dag 11
SAIGON – CAI BE – VINH LONG – CAN THO
Na het ontbijt vertrekken we vanuit Ho Chi Minh-stad over de weg naar Cai Be in het hart van de Mekong Delta. Bij aankomst stappen we aan boord van een sampanboot voor een cruise op de Mekong-rivier en zijn talloze kanalen naar Vinh Long. Bezoek een oud koloniaal huis en een rijstpopcornfabriek. Geniet van een proeverij van lokale specialiteiten voor de lunch en vervolg de reis naar Can Tho, de grootste stad in de Mekong Delta.
Dag 12
CAI RANG – CAN THO – CHAU DOC
Na een vroeg ontbijt bezoeken we de levendige drijvende markt Cai Rang. Observeer het landelijke leven en bewonder de weelderige vegetatie langs de rivieroevers. Ontdek de kleurrijke markt van Can Tho voordat je richting Chau Doc rijdt, aan de grens met Cambodja. Bij aankomst beklimmen we mount Nui Sam (284m), een centrum van boeddhistische pelgrimstochten die ook bezaaid zijn met tientallen tempels en pagodes die de invloeden van China, Cham en Khmer samenbrengen.
Dag 13
CHAU DOC – SPEEDBOOT NAAR PHNOM PENH- KILLING FIELDS
Na het ontbijt, transfer naar de haven voor de speedboot naar Phnom Penh. Bij aankomst welkom door de gids en bezoek het Tuol Sleng Museum. Ga dan verder naar de Killing Fields van Cheung Ek, gelegen op 15 kilometer ten zuidwesten van Phnom Penh, deze werden beroemd gemaakt door de gelijknamige film "Killing Fields". Deze plek is een huiveringwekkende herinnering aan de wreedheid van het genocideregime van de Rode Khmer. Bezoek het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode.
Dag 14
PHNOM PENH / SIEM REAP
Transfer naar vliegveld voor de vlucht naar Siem Reap. Vertrek vervolgens naar de Preah Khan-tempel, die waarschijnlijk de koninklijke residentie was tijdens de bouw van Angkor Thom. Ontdek daarna de fascinerende Ta Phrom-tempel, waarschijnlijk een van de beroemdste monumenten met Angkor Wat en de Bayon. Dit voormalige klooster is nog steeds omgeven door de jungle. Geniet in de late namiddag van de Pharae Circus-show. Neem 's avonds de tuk tuk naar de lokale avondmarkt van Siem Reap.
Dag 15
SIEM REAP – ANGKOR & SUNSET CRUISE
Na het ontbijt bezoeken we de oude hoofdstad Angkor Thom, een enorm architectonisch complex met de beroemde Bayon-tempel in het midden. Deze bergtempel was ooit omgeven door 54 torens. In de middag bezoeken we Angkor Wat gewijd aan de hindoegod Vishnu. Deze prachtige tempel-berg wordt beschouwd als het meesterwerk van de Khmer architectuur en kunst. Geniet vervolgens van een drankje met uitzicht op een ongelooflijk zonsonderganglandschap in de Angkor Moats.
Dag 16
SIEM REAP – KBAL SPEAN – BANTEAY SREI
We rijden naar de beroemde Bantey Srey-tempel, de "Citadel van vrouwen". Deze kleine roze zandstenen tempel wordt beschouwd als een juweel in de kroon van de klassieke Khmer-kunst vanwege zijn delicate houtsnijwerk. Op terugweg naar Siem Reap stop bij een centrum van de gouden zijdeproductie.

Transfer naar de luchthaven voor de vertrekvlucht om 23.55 uur. Met aankomst in Dubai om 04.25 uur de volgende ochtend, aansluitende vlucht om 08.30 uur, aankomst in Brussel om 12.45 uur, 04 december.

Praktische info

Zomer +5, Winter +6
Vietnamees - Khmer
Internationale reispas
Vietnamese Dong (VND) - Cambodjaanse Riel (KHR)
 

Inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Diamond lounge en fastlane in de luchthaven van Zaventem
 • Rondreis in vol pension
 • Alle transfers & bezoeken in AC bus met Nederlandstalige gids
 • 2 flesjes water van 50cl per persoon per dag tijdens de excursiedagen
 • Alle inkomgelden van de excursies vermeld in het programma
 • Visum voor Vietnam en Cambodja
 • Gepersonaliseerd reisboek per kamer

Niet inbegrepen

 • Tips voor chauffeur/gids per persoon en per reisdag
 • Bagagedragers en andere diensten (+/- 8€ pppd)
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Transfer naar Zaventem en terug
Wil jij deze onvergetelijke vakantie beleven in Vietnam-Cambodja (Nederlandstalig begeleid)?

De omgeving

groep-vietnam-cambodja
groep-vietnam-cambodja

Ervaring van een medereiziger

Ga je mee van 18/11/2022 tot en met 04/12/2022 naar Vietnam-Cambodja (Nederlandstalig begeleid)?
Haast je want de plaatsen zijn beperkt.Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

Alle bestemmingen zijn voorgesteld als een voorbeeld vakantieplanning.
Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


       
All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten