Call us

Groepsreis naar Tanzania

Deze reis afdrukken
Prijs vanaf 
€ 6691
Deze groepsreis is kant en klaar voor jou uitgestippeld.
Toeslag single + 918 euro .
18/03/2023
tot en met
28/03/2023
  #natuur    #actief    #avontuur    #beestig    #safari  
@Afrika
Wil jij deze onvergetelijke vakantie ook beleven in Tanzania?

Tanzania

Dit Afrikaanse safariland bij uitstek neemt je mee langs betoverende natuurgebieden, eeuwenoude gronden, diepgroene jungle, moerassen en uitgestrekte graslanden. Voel het hart van Afrika in de vele nationale parken waar je in bomen klimmende leeuwen, zeldzame zwarte neushoorns en enorme kuddes olifanten tegenkomt. Portugese kolonialisten, Indische en Perzische handelaars, Arabische slavenhandelaren en Britse veroveraars hebben een mengelmoes van architectuur en cultuur achtergelaten. 
Hier komt de map

Dag 1
Arusha
Vandaag vertrekt onze vlucht vanuit Brussel om 06.15u, met aankomst in Amsterdam om 07.10u, verder om 10.35u, met aankomst in Arusha om 20.50u. JAMBO - KARIBU!! Bij aankomst op de Kilimanjaro International Airport, worden we opgewacht door onze chauffeurs/gidsen die ons zullen verwelkomen op een traditionele, unieke manier. Vervolgens worden we naar ons eerste hotel gebracht voor check-in en overnachting.
Dag 2
Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt rijden we naar het beschermde natuurgebied Ngorongoro. Bij aankomst inchecken en de lunch nemen. Deze middag ontspannen we en genieten we vanuit onze lodge van het panoramische uitzicht op de krater, de grootste ononderbroken caldera ter wereld. Het is beschreven als een van de grote natuurlijke wonderen van de wereld. Diner en overnachting in uw lodge.

NOTA: Warme trui of jas is aanbevolen
Dag 3
Ngorongoro Conservation Area
Vandaag dalen we zo'n 610 meter af in de krater voor een volledige dag safari met picknicklunch. We vinden er leeuwen, Kaapse buffels, impala's, Thompson gazellen, neushoorns, giraffen, goud- en zwartrug jakhals, zebra's, cheeta's, luipaarden en de gevlekte hyena’s. De krater is van groot archeologisch belang, met de overblijfselen van enkele van de vroegste voorouders van de mensheid die in het gebied zijn ontdekt. Het is een thuis voor honderden vogelsoorten, aan de meren in de kraterbodem.
Dag 4
Serengeti National Park
We rijden naar het Serengeti National Park. We komen aan tegen de lunch en kunnen daarna inchecken. In de namiddag genieten we van een gamedrive in het park. Met een oppervlakte van 14.763 vierkante kilometer, is het wereldberoemde Serengeti National Park het oudste park van Tanzania en een van 's werelds laatste grote natuurreservaten. Het Serengeti-ecosysteem ondersteunt de grootste overgebleven concentratie van wild in de vlakte van Afrika, waaronder meer dan drie miljoen grote zoogdieren.
Dag 6
Serengeti National Park
Op deze dagen hebben we de mogelijkheid om respectievelijk te vertrekken op een ochtend- en middagrit met gameviewing of te vertrekken met lunchpakketten voor een volledige dag safaritochten op de uitgestrekte Serengeti-vlaktes. In het vroege ochtend- en avondlicht is het landschap van de Serengeti verbluffend mooi. Serengeti National Park is er een die nooit kan teleurstellen. Men wordt tijdens de safari’s verwend door de verscheidenheid aan vogels en wilde dieren.
Dag 7
Lake Manyara National Park
Na het ontbijt vertrekken we voor een aangename rit naar Lake Manyara National Park, dat naast zijn overvloed aan vogels bekend staat om zijn boom klimmende leeuwen. We komen op tijd aan voor de lunch en wat vrije tijd. In de namiddag gaan we op safari in dit kleine maar aantrekkelijke park, ingeklemd tussen het prachtige Manyara-sodameer en de steile rand van de spleetvallei. Kijk uit voor de bavianen en giraffen.
Dag 8
Tarangire National Park
We rijden naar het nationale park Tarangire dat van alle parken in Tanzania het grootste aantal savanneolifanten heeft. De statige oryx met de franjeoor en de eigenaardige langnekkige gerenuk worden regelmatig waargenomen. De moerassen vormen het middelpunt voor 550 vogelsoorten. Op drogere grond vind je de Koritrap, de zwaarste vliegende vogel; de struisvogel met kousen, 's werelds grootste vogel en ook kleine groepjes neushoornvogels brullend als kalkoenen.
Dag 9
Kilimanjaro National Park
We vertrekken naar het Kilimanjaro National Park. In de westelijke sector van het Kilimanjaro National Park is een gevarieerde fauna te zien. Hier voeden smeltwaterstromen van de top een weelderige gordel van tropisch bos waar de gezondste olifantenkuddes van het hele continent naar believen rondzwerven. Misschien heb je het geluk om de bedreigde Abbott's duiker te zien tussen de vele antilopen en primaten. Met zo'n diversiteit aan habitats registreert Birdlife International hier 179 vogelsoorten.
Dag 11
Kilimanjaro National Park
We genieten van een ontspannen ochtend in ons hotel, daarna uitchecken. We gaan dan verder op een uitgebreide safaritocht door acaciabossen en seizoensgebonden moerassen naar de olifantenretraites op de lagere hellingen van de Kilimanjaro. Daarna rijden we naar de Kilimanjaro International Airport voor onze terugvlucht. Die vertrekt om 20.40u.

Dag 11: Aankomst in Amsterdam om 06.55u, verder naar Brussel om 08.55u met aankomst om 09.40u

Praktische info

zomer +1, winter +2
Swahili, Engels
Internationale reispas, visum
Tanzaniaanse Shilling (TZS)
 

Inbegrepen

 • Internationale vluchten met KLM, fastlane & diamond lounge in Zaventem
 • Aankomst transfer van /naar Kilimanjaro International Airport
 • Bed & Breakfast in Arusha & Volpension tijdens safari
 • Toegangsprijzen parken
 • Evacuatie Vliegende dokters
 • Nederlandstalige begeleiding (vanaf 10 deelnemers) en een professionele Engelssprekende gids/chauffeur
 • Game viewing drives zoals vermeld in het reisschema
 • Onbeperkte voorraad mineraalwater in het voertuig tijdens safari
 • Gebruik van een op maat ontworpen Safari Land cruiser met uitklapbaar dak tijdens safari
 • Gepersonaliseerd reisboek per kamer

Niet inbegrepen

 • Visum
 • Alle persoonlijke uitgaven, dranken, tips
 • Verzekeringen
 • Bezoek aan Masai Manyatta (village)
 • Balloon Safari over de Serengeti
Wil jij deze onvergetelijke vakantie beleven in Tanzania?

De omgeving

KLIMMENDE LEEUWEN
Lake Manyara
groep-tanzania
groep-tanzania
groep-tanzania
groep-tanzania
groep-tanzania
groep-tanzania

Ervaring van een medereiziger

Meegaan op groepsreis met Horizon Select is gewoon nog harder genieten. Helemaal zorgeloos de reis van je leven hebben. Met Tanzania ontdek je een toplocatie met prachtige natuur en een mengelmoes van cultuur en architectuur. Zet de stap en ga mee naar Tanzania met een kleine groep, volledig begeleid.
Ga je mee van 18/03/2023 tot en met 28/03/2023 naar Tanzania?
Haast je want de plaatsen zijn beperkt.Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

Alle bestemmingen zijn voorgesteld als een voorbeeld vakantieplanning.
Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


       
All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten