Call us

Groepsreis naar Chili

Deze reis afdrukken
Prijs vanaf 
€ 7968
Deze groepsreis is kant en klaar voor jou uitgestippeld.
Toeslag single 1088 euro .
08/09/2023
tot en met
24/09/2023
  #natuur    #actief    #avontuur    #cultuur  
@Latijns-Amerika
Wil jij deze onvergetelijke vakantie ook beleven in Chili?

Chili

Droge, dorre woestijn of azuurblauwe bergmeren? Mistige geisers of gladde gletsjers? Granieten bergpieken of heldere ijsgrotten? Waggelende pinguïns of gekke guanaco’s? Nee, je hoeft geen keuze te maken, want dit avontuur brengt je langs duizelingwekkende landschappen en zorgt voor prachtige herinneringen aan een veelzijdig Chili.
Hier komt de map

Dag 1
BRUSSEL – MADRID – SANTIAGO

Vandaag vertrekt u naar  het prachtige, diverse Chili. Om 19:40 vertrekt onze eerste vlucht richting Madrid, aankomst in Madrid om 22:05. Aansluitende vlucht om 23:59 om de volgende dag op 9 september om 08:30 aan te komen in Santiago de Chile.

Dag 2
MADRID - SANTIAGO
Aankomst om 08:30 in de luchthaven van Santiago, ontvangst en transfer naar ons hotel.

Vanuit uw hotel in Santiago wacht de binnenstad op ons. We rijden door de hoofdstraat van de stad, de Alameda del Libertador General Bernardo O'Higgins, langs de San Francisco kerk, het oudste monument van het land, gebouwd in 1568 en waarin een klooster is gevestigd, dat op wonderbaarlijke wijze verschillende aardbevingen heeft doorstaan.

Begin met een bezoek aan de heuvel Santa Lucía, waar de Spaanse veroveraar Pedro de Valdivia op 12 februari 1541 de stad stichtte. Na een snel bezoek aan de top, dalen we af naar de Lastarria buurt, die direct onder de heuvel ligt. Deze onlangs gerenoveerde wijk herbergt kleine schattige cafés, uitstekende restaurants en een paar musea die een bezoek waard zijn (als de tijd het toelaat).

Vanaf hier worden we naar het paleis La Moneda gebracht, tegenwoordig het regeringspaleis in neoklassieke stijl, maar oorspronkelijk gebouwd om de Munt van de Spaanse Kroon te huisvesten in de 18e eeuw.

Een paar straten verder lopen we langs de Paseo Ahumada tot we het Plaza de Armas (het centrale plein) bereikt. Toen Pedro de Valdivia in 1541 Santiago stichtte, richtte hij dit plein in als het hart van de nieuw gevormde stad. Op deze bruisende plek staan de oudste gebouwen van de hoofdstad: de kathedrale kerk van Santiago, herbouwd in 1748 op de plaats waar de vier voorgaande kerken door branden en aardbevingen werden verwoest, het centrale postkantoor en het Nationaal Historisch Museum, de voormalige "Real Audiencia" of Spaans Koninklijk Hof.

Iets verder steken we de Mapocho rivier over en gaan we recht op de wijk Bellavista af, een levendige plaats, het hart van het nacht- en artistieke leven, waar pubs, culturele centra en internationale gastronomie te vinden zijn. Terugkeer naar ons hotel in Santiago. s Avonds genieten we van een welkomstdiner in het restaurant van het hotel.
Dag 3
SANTIAGO – ISLA NEGRA – VIÑA DEL MAR – VALPARAÍSO – SANTIAGO
We vertrekken vanuit ons hotel naar de strandgemeenten San Sebastián, Las Cruces en El Tabo, om uiteindelijk Isla Negra te bereiken.

Deze plaats van donker zand, eucalyptus- en pijnbomen, boeide ooit de dichter Pablo Neruda; winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur in het jaar 1971. Hij bouwde hier een prachtig huis dat tegenwoordig als museum toegankelijk is voor het publiek. Pablo Neruda versierde elke hoek van het huis met beelden, schilderijen en boeken die allemaal met de zee te maken hebben. Geniet op uw gemak van wat tijd om het huis en de tuin te bekijken.

Vervolg de reis richting de kust naar de prachtige stad Viña del Mar, ook bekend als de Tuinstad, voor een bezoek aan de belangrijkste straten en stegen, musea, en de grote huizen en paleizen. Ga later langs de kust naar Reñaca, een van Chili's beroemdste strandsteden om te genieten van een beetje zon en natuur!

Ga rond de baai naar Valparaíso en ontdek deze drukke havenstad met zijn charmante heuvels. Bezoek het Chileense parlementsgebouw en andere voorbeelden van de historische architectuur die Valparaíso sinds 2003 tot werelderfgoed maakt.

Eenmaal in Valparaíso begin je met een bezoek aan La Sebastiana, een van de drie huizen van Pablo Neruda in Chili, nu een museum. Uw volgende stop is een must; de "Artillerie" lift brengt u naar het uitkijkpunt 21 de Mayo. Er is geen enkele andere plaats in Valparaiso met dit uitzicht; kijk naar de havenactiviteit, de glooiende heuvels vol kleur en zie bovendien hoe de stad zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Ga verder rond de "cerros" of heuvels van de stad naar het San Luis plein. Kom langs Cerro Concepción, en ontdek het te voet met zijn Anglicaanse en Lutherse kerken, en de Paseo Atkinson steeg met zijn beroemde Brighton Restaurant. Loop over naar de Paseo Gervasoni waar zich het beroemde Café Turri en het huis van de cartoonist Lukas bevinden.

Steek over naar Cerro Alegre waar zich de Paseo Yugoslavo en het Baburitza Paleis bevinden, waar ooit een Kroatische immigrant woonde en nu het onlangs gerenoveerde museum voor Schone Kunsten van Valparaiso. Vanaf hier daalt u met de lift "El Peral" af naar het Plaza Sotomayor. Hier staat het Monument voor de Gevallen Helden van Iquique.
Dag 4
SANTIAGO – CASABLANCA VALLEY – PURO CABALLO – SANTIAGO
Vertrek uit Santiago en rijd richting de Casablanca Vallei, regio Lagunillas V, is Fundo Puro Caballo, een manege met een halve maan met officiële metingen, voerbakken, evenementencentrum, restaurant, barbecueplaats, kinderspelen, onder andere. Geniet van een paardenshow met de Pure Horse Squad, 2 Ruiters + Danser, Cueca Dans met Paard en meer acrobatiek met paarden.
Dag 5
SANTIAGO – CALAMA – SAN PEDRO DE ATACAMA
Deze ochtend vertrekken we na het ontbijt naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar Calama, in het Noorden van Chili. Aankomst om 12:22 en transfer naar ons hotel.

Aankomst in het hotel en bagage achterlaten bij de receptie, opfrissen voor de wandeling richting San Pedro Restaurant met lokale gids. Na de lunch, wandeling terug naar het hotel.

Na de lunch vertrekken richting de Cordillera de la Sal (Zoutbergketen), waar we de Maanvallei ("Valle de la Luna") zullen bezoeken die deel uitmaakt van het Nationale Flamingo Reservaat. Deze unieke plek is beroemd om zijn natuurlijke minerale sculpturen, waaronder "Las Tres Marías" (De drie Maria's), gevormd door de winderosie, die op een maanlandschap lijken.
Dag 6
ATACAMA SALT LAKE - TOCONAO
Na het ontbijt vertrekken we richting San Pedro de Atacama, terwijl u over de internationale snelweg naar de Atacama Zoutvlakte rijdt, één van de belangrijkste ter wereld door zijn grote omvang. Binnen de zoutvlakte, in het gebied dat bekend staat als Soncor en de lagune van Chaxa, kunt u genieten van de drie soorten inheemse roze flamingo's.

Ga verder en reis verder binnen de Altiplano, tot 4.300 meter boven de zeespiegel. Aankomst bij de Miñique en Miscanti lagunes, aan de voet van de Miñique en Miscanti vulkanen, met een fantastisch landschap van blauwachtig water dat uit de vulkanen op de achtergrond komt. Na dit bezoek keren we terug naar Socaire voor de lunch in een van de rustieke kookplaatsen van het dorp, die nog steeds gebruik maken van de grondstoffen van de voorouderlijke landbouwterrassen.

Tenslotte maken we een stop in het dorp Toconao, waar we het centrale plein bezoeken, de klokkentoren uit 1750, gemaakt van cactushout, modder en stro, en de kerk van San Lucas, beide uitgeroepen tot Nationaal Monument sinds 1951.

Diner in het hotel.

Op het afgesproken uur vertrekken we richting een observatorium in de woestijn. De nacht in de Atacama-woestijn, de oneindige hemel, het vuur en de verhalen geven leven aan een unieke en onherhaalbare zintuiglijke ervaring met een evenwichtige kennis van de Andes-kosmovisie van de hemel en de wetenschappelijke en formele taal van de sterren. Het is zeer belangrijk te bedenken dat tijdens nachten met maanlicht de mogelijkheid om planeten en sterren te bekijken aanzienlijk afneemt. Vooral tijdens nachten met volle maan zijn er weinig sterrenobjecten te zien, maar u kunt wel de onvergelijkbare helderheid van de maan in de woestijn ervaren.
Dag 7
EL TATIO – MACHUCA
Vandaag worden we bij zonsopgang opgehaald om te vertrekken richting de Altiplano, tot een hoogte van 4.320 meter boven de zeespiegel, om de Tatio Geysers te bezoeken; een van de belangrijkste geothermische velden ter wereld.

Dankzij de extreem koude temperaturen kunt u getuige zijn van verschillende geothermische manifestaties en zijn fumarolen die gemakkelijk 10 meter hoog worden en de geisers tot 8 meter. Na het bekijken van dit prachtige schouwspel is het tijd voor een verfrissende duik in een warm zwembad.

Tenslotte maken we de laatste stop van de reis in het dorp Machuca, een stadje waar de oorspronkelijke Altiplanische architectuur wordt weerspiegeld in de St. James kerk. Na afloop van uw tour is het tijd om terug te keren naar uw hotel in San Pedro de Atacama.
Dag 8
CALAMA - SANTIAGO
Na het ontbijt komt onze gids ons halen om naar de luchthaven van Calama te vertrekken voor onze volgende vlucht. Om 11:49 vertrekken we richting Santiago, aankomst om 13:53.

Bij aankomst transfer naar ons hotel, de rest van de dag vrij. Geniet van de faciliteiten van het hotel.
Dag 9
SANTIAGO – PUERTO MONTT – PUERTO VARAS
Nog voor de zonsopgang komt de chauffeur ons halen voor onze derde binnenlandse vlucht die vertrekt om 06:09 en aankomt in Puerto Montt om 07:55.

We beginnen onze tocht  vandaag met een bezoek aan de Plaza de Armas en de kathedraal van de stad.

De tour gaat verder naar de top van Melipulli, één van de heuvels die een panoramisch uitzicht biedt op de haven, het eiland Tenglo en de kleine baai van Reloncaví. Vervolg uw reis en wandel langs de stranden van Pelluco en Chinquihue. In Puerto Montt zijn er verschillende toeristische attracties die de schoonheid ervan vergroten, zoals de kleurrijke vismarkt waar u vissers hun dagelijkse werkzaamheden kunt zien uitvoeren, en de ambachtsmarkt van Angelmó, met een verscheidenheid aan koper-, wol-, hout- en lapis lazuli producten. U krijgt de kans om enkele typische lokale visgerechten te proeven.

Verder naar Puerto Varas; een van de mooiste steden, ook wel bekend als de "Stad van de Rozen". De stad ligt in een omgeving waar Duitse tradities samengaan met de Chileense cultuur, en enkele van de hoogtepunten zijn de houten architectuur, de lokale gerechten en ambachten, waar u de Heilig Hart van Jezus kerk en de Costanera Avenue kunt bezoeken.
Dag 10
VOLCAN OSORNO – PETROHUE RAPIDS
Na het ontbijt vertrekken we langs de zuidoever van het Llanquihue-meer, recht naar de Osorno-vulkaan via Ensenada, waarbij we het Vicente Pérez Rosales Nationaal Park binnenrijden. Bereik Ensenada na ongeveer 50 minuten met de auto, de meest oostelijke haven aan het meer. Bekijk de imposante Osorno Vulkaan, een symbool van het lokale landschap. Later gaan we richting de Osorno Vulkaan, en we stoppen bij La Villa de Ensenada, waar we genieten van een typische zuidelijke lunch.

We wandelen door een bos van coigües en andere inheemse boomsoorten en maken een stop op 1.000 meter hoogte om de krater van La Burbuja te bekijken, waarbij we het uitzicht op de vallei van de rivier de Petrohué en de vulkaan Calbuco in de prachtige Andes bewonderen.

De expeditie gaat verder naar het skicentrum voor een panoramische wandeling die je de kans geeft om het landschap rond je te observeren. Onderweg ziet u hoe de lavaformaties van vroegere vulkaanuitbarstingen werden gevormd. Stop en geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de top van de Osorno Vulkaan. Terugkeer naar uw hotel in Puerto Varas.
Dag 11
CHILOE ISLAND
Vertrek vanuit uw hotel in Puerto Varas en neem de veerboot naar het eiland Chiloé vanuit Pargua, een stad gelegen in de continentale grens van Chili. Vaar ongeveer 30 minuten over het Chacao kanaal en kom aan in Chacao, een klein dorp en toegangspoort tot het eiland.

Neem de weg in zuidelijke richting naar Dalcahue, een pittoresk dorpje op de plek waar generaal Ramón Freire in 1824 met zijn patriottentroepen aan land ging om tegen het Spaanse leger te vechten. Het dorp is ontstaan uit de veeteelt en de traditionele ambachtelijke markt. Bezoek de kerk van Dalcahue, uitgeroepen tot Nationaal Monument en Werelderfgoed.

Later komen we aan in Castro, gelegen aan de oevers van een fjord en beroemd om zijn pittoreske paalwoningen, bekend als palafitos, de derde oudste stad van Chili, gesticht in 1567. Geniet van een bezoek aan hun ambachtsbeurs, waar verschillende artikelen van wol, hout en steen worden verkocht. We verlaten Castro na een bezoek aan de kerk van San Francisco, een tempeltje dat bekend staat om zijn gedetailleerde houtwerk en grote afmetingen.

De volgende stop is naar de stad Ancud, beroemd om zijn markt en beschouwd als de beste infrastructuur van Chiloé. Het was een internationale zeehaven tot het einde van de 19e eeuw, met smalle straatjes omgeven door handelshuizen en klassieke Chilote-architectuur. Het Regionaal Museum is leuk om te bezoeken en meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland. Bezoek vervolgens het San Antonio Fort, opgericht in 1770, het laatste punt in Zuid-Amerika waar de Spaanse vlag wapperde.

Wandel de Huaihuén heuvel op, om de stad en het Kanaal van Chacao te observeren.
Dag 12
PUERTO VARAS – PUNTA ARENAS – PUERTO NATALES
Vandaag moeten we terug vroeg uit de veren voor onze vlucht naar  het Zuiden van Chile. De vlucht vertrekt om 06:57 en komt aan om 09:14 in Punta Arenas, Patagonië.

Daarna Halve dag excursie naar Fort Bulnes : Vertrek van de luchthaven van Punta Arenas naar Peurto Natales, en onderweg bezoeken we Fort Bulnes, een historische reconstructie van de eerste Chileense haven  gevestigd in 1843. We komen langs de Rio de Los Ciervos, Leñadura, Bahía Santa María, Guairabo, Agua Fresca en Rinconada Bulnes;  typische vissershavens. Bij aankomst in het Historia Patagonia Park, waar het Fort Bulnes en de Famine Port liggen; bezoeken we beide Nationale Historische Monumenten. We maken een wandeling langs de prachtige kust, genieten van de flora en fauna en leren meer over de geschiedenis. Bij aankomst transfer naar hotel in Puerto Natales.
Dag 13
TORRES DEL PAINE – MILDON CAVE
Vertrek vanuit ons hotel in Puerto Natales richting de Milodón Grot. Het Natuurmonument Milodón Grot wordt gevormd door drie grotten en een rotsconglomeraat genaamd "Silla del Diablo" of Duivelsstoel. De grootste van deze grotten bevat de replica van een uitgestorven dier genaamd Milodón, dit was een reusachtige herbivoor die waarschijnlijk verdween tijdens het Pleistoceen.

Geniet van de lunch in een lokaal restaurant.

Vervolgens bezoeken we Torres del Paine National Park en zijn belangrijkste attracties Amarga Lagoon, de Hoorns van Paine, Salto Grande en Grey Lake. Geniet van de lunch in een lokaal restaurant. Terugkeer naar ons hotel in Puerto Natales.
Dag 14
NAVIGATION SERRANO & BALMACEDA – PUNTA ARENAS
Vertrek vanuit ons hotel in Puerto Natales naar de pier rond 08:00 uur. Zodra alle passagiers aan boord zijn, varen we door Puerto Bories en de Laatste Hoop Fjord (Fiordo de Última Esperanza) om de prachtige bergen, watervallen, boerderijen (estancias) en het Patagonische vogelleven te waarderen.

De tocht gaat verder langs de Balmaceda gletsjer, we zullen kunnen genieten van de indrukwekkende vegetatie en het contrast tussen schone luchten en drijvende ijsbergen.

Vervolgens bezoeken we Estancia Perales om te genieten van een heerlijke "Asado al Palo" (typische Magellan barbecue). Daarna varen we naar Puerto Natales waar we rond 17:00 uur van boord gaan. Transfer naar uw hotel in Punta Arenas.
Dag 15
PUNTA ARENAS – SANTIAGO
Vrije ochtend, daarna transfer naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht terug naar Santiago. Vertrek om 15:25, aankomst om 18:40.

Bij aankomst self-guide naar het luchthavenhotel en diner in het restaurant van het hotel.
Dag 16
SANTIAGO – MADRID
Helaas zit onze reis er hier op. We vertrekken na het ontbijt richting de luchthaven voor onze terugvlucht. Onze eerste van de twee vluchten vertrekt om 12:20 en komt aan in Madrid om 06:00 op zondag 24 september.
Dag 17
MADRID – BRUSSEL
Om 09:05 hebben we onze aansluitende vlucht naar Brussel. Om 11:25 bevinden we ons terug op Belgische grond en zit onze reis erop.

Praktische info

Zomer -6, Winter -4
Spaans
Internationale reispas
Chileense peso
 

Inbegrepen

 • Fast lane en toegang tot de lounges op Brussels Airport
 • Internationale vluchten vanuit Brussel
 • Gepersonaliseerd reisboek per kamer
 • Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
 • Verblijf op basis van tweepersoonskamer
 • Transfer per privévoertuig met airconditioning volgens het programma
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Brussels Airport
 • Entreegelden voor alle bezienswaardigheden zoals vermeld in het programma
 • 2 gratis flessen drinkwater (50cl) per persoon en per dag
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma: (O) voor ontbijt, (L) voor lunch of (D) voor diner

Niet inbegrepen

 • Fooien voor gidsen/chauffeurs
 • Verzekeringen
 • Drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet duidelijk vermelde diensten
Wil jij deze onvergetelijke vakantie beleven in Chili?

De omgeving

Groep-Chili
Groep-Chili
Groep-Chili
Groep-Chili
Groep-Chili
Groep-Chili
Groep-Chili
Groep-Chili

Ervaring van een medereiziger

Ga je mee van 08/09/2023 tot en met 24/09/2023 naar Chili?
Haast je want de plaatsen zijn beperkt.Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten