Call us

Groepsreis naar Myanmar

Prijs vanaf 
€ 4599
Deze groepsreis is kant en klaar voor jou uitgestippeld.
Toeslag Single: € 1112 .
26/11/2020
tot en met
11/12/2020
  #wijn    #cultuur    #expeditie    #landschap  
@Azië
Wil jij deze onvergetelijke vakantie ook beleven in Myanmar?

Myanmar

Myanmar spreekt tot de verbeelding, het grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Dit land kent vele namen zoals Birma of Burma, of ‘het land van de gouden pagodes’. Tijdens uw vakantie in Myanmar zal je vaak de vrolijke welkomstgroet “Mingalabar” horen. De bevolking heeft een ontwapenend vriendelijk karakter en laat je graag kennismaken met haar cultuur. Reis naar Myanmar en ontdek een puur en ongerept land, omdat de grenzen nog niet zo lang open zijn voor toeristen. De verschillende bezienswaardigheden liggen
verspreid over een prachtig land gevuld met tempels, levendige marktjes en verschillende ethnische groepen.

Prijs per persoon € 4.599.
Nederlandstalige groepsreis.
SNEL BOEKEN:
De eerste 5 boekingen
voor deze reis ontvangen voor één persoon gratis
ballonvaart in BAGAN.
Hier komt de map

Dag 1
Aankomst Yangon
Bij aankomst verwelkomt onze Engels sprekende gids ons op de luchthaven en zorgt voor de transfer naar het hotel. Bezoek in Yangon (afhankelijk van je aankomsttijd).
Een rondleiding door de stad met betrekking tot het oude koloniale centrum van Yangon,waaronder de Sule Pagoda en het stadhuis, het nabijgelegen Onafhankelijkheidsmonument en vele mooie voorbeelden van koloniale architectuur op de erfgoedlijst. We maken een trishaw rit door het Chinees stadsgedeelte, langs de War Tan Road, van ongeveer 20 minuten. Daarna bezoek aan de  historische Shwedagon-pagode - een van de wonderen van de wereld, torenhoog op bijna 100 meter boven de stad, vermoedelijk meer dan 2500 jaar geleden gebouwd. Voel de betoverde spirituele atmosfeer bij zonsondergang. Diner in het hotel.

Overnachting in Melia hotel 5*.
Dag 2
Yangon - Kyaikhtiyo
Na het ontbijt, rijden we naar Kin Pun “base camp” (ongeveer 5 uur). Vanuit Kin Pun leidt een steile en ruige 11 km onverharde weg naar het bovenste verzamelpunt dat we bereiken in een open vrachtwagen. Vanaf hier kan je kiezen: of je loopt de laatste etappe van ongeveer 4 km steile paden naar de Golden Rock, of je kiest voor de kabelbaan naar de top of je geniet van de unieke ervaring om per sedanstoel naar de top te worden gedragen door 4 dragers. De Golden Rock, een enorme kei volledig bedekt met bladgoud die delicaat balanceert op de rand van een klif, is deze etappe meer dan waard. Dit kost ongeveer US $ 20 - 30 per persoon (wat het huidige tarief is) direct ter plaatse te betalen. Lunch in een lokaal restaurant. Diner in het hotel.

Overnachting in het Golden Rock Hotel 4*.
Dag 3
Kyaikhtiyo – Bago – Yangon / Mandalay
Na het ontbijt dalen we af van de Kyaikhtiyo-pagode en rijden we terug naar Yangon via Bago : de bezienswaardigheden zijn onder meer “Kanbawzathardi Palace”, het beroemde paleis van koning Bayinnaung (1551-1581 na Christus) dat uitgebreid wordt opgegraven en sommige gebouwen worden herbouwd; de Shwemawdaw Pagoda die oorspronkelijk door de Mon werd gebouwd tot een hoogte van 23 meter in de 8e eeuw en meerdere keren hoger werd herbouwd totdat het uiteindelijk zijn huidige 114 meter bereikte in 1954, de hoogste pagode in Myanmar; de 55 m lange liggende Shwe Tha Lyaung, gebouwd in 994 AD door koning Mingadippa, bezoek Kyaik Pun, gebouwd door koning Dhamma Zedi in 1476 na Christus, vier gigantische Boeddha-afbeeldingen allemaal in zittende houding tegenover de vier hoofdpunten van het kompas. Na deze bezienswaardigheden keren we terug naar Yangon en bezoeken we onderweg de Htaukkyant Allied War Cemetery (als de tijd het toelaat). Vervolgens nemen we de latere middag- of avondvlucht naar Mandalay en overnachting. Lunch en Diner in een lokaal restaurant.

Overnachting in het Hilton Mandalay Hotel 4*.
Dag 4
Mandalay
Na het ontbijt, dagbezoek in Mandalay inclusief Mahamuni-pagode (beroemd om zijn eerbiedwaardige standbeeld van Boeddha bedekt met bladgoud); Kuthodaw Pagoda, een boeddhistische stupa met ‘s werelds grootste boek; Kyauktawgyi-pagode (beroemd om zijn grootste Boeddhabeeld uitgehouwen uit een enkel marmeren blok); Shwenandaw-klooster, een traditioneel 19e-eeuws houten klooster-gebouw en geniet van een schilderachtig uitzicht vanaf Mandalay Hill bij zonsondergang. Lunch en Diner in een lokaal restaurant.

Over-nachting in het Hilton Mandalay Hotel 4*.
Dag 5
Sagaing – Ava – Amarapura
Na het ontbijt, rijden we ‘s ochtends naar Sagaing en bezoeken we het nonnencomplex van Sagaing, we doen een meditatieoefening van 30 minuten onder leiding van de nonnen. En daarna gaan we door naar Ava (Inwa) waar we een bezoek brengen per ponykar aan de Nanmyint-uitkijktoren, ongeveer 30 m hoog. Dit is een eenzaam metselwerkgebouw met overblijfselen van het paleis van koning Bagyi-daw dat in 1822 is gebouwd. Maha Aungmye Bonzan Monastery, een mooi voorbeeld van Birmese kloosterarchitectuur tijdens de Kon-baung-dynastie, en ook bekend als het Brick Monastery. Het is een goed bewaard gebleven gebouw in okerkleur. Bezoek aan Bargayar klooster, gebouwd in 1834 na Christus tijdens het bewind van koning Bagyidaw. Het klooster is volledig gebouwd van teakhout en heeft 267 gigantische teakhouten palen. ‘s Avonds bezoeken we de beroemde houten U Bein brug voor zonsondergang. Lunch en diner in een lokaal restaurant.

Overnachting in het Hilton Mandalay Hotel 4*
Dag 6
Mandalay - Monywa
Na het ontbijt, rijden we naar Monwya en bezoeken we een van de meest indrukwekkende attracties, namelijk Hpo Win Daung en Swhe Ba Taung, een grottencomplex dat 25 km ten westen van Monywa te vinden is. Deze zelden bezochte tunnels herbergen zeldzame en indrukwekkende boeddhistische kunstwerken, waarvan sommige dateren uit de 14e, 15e en 18e eeuw. Lunch en diner in een lokaal restaurant.

Overnachting in het Win Unity Hotel 3*.
Dag 7
Monywa – Pakokku - Bagan
Na het ontbijt bezoeken we de prachtige tempel van Thanboddhay Pagoda, een enorme boeddhistische tempel bedekt met meer dan 500.000 Boeddha-afbeeldingen; Boditahtaung Pagoda, het snelgroeiende bos van duizend Bodhi-bomen, elk met een groot Boeddhabeeld eronder. Net voorbij Bodhi Tahtaung, zie je een 90m liggende Boeddha. Dit enorme beeld heeft een holle grotachtige structuur aan de binnenkant en je kunt van het hoofd naar de voeten lopen. Vlakbij is de grootste staande Boeddha ter wereld, Laykyun Setkyar, op 423 voet hoog. We rijden naar Pakokku ongeveer 3 uur voor de privéboottocht van ongeveer 2 uur naar Bagan. Aankomst in Bagan. Lunch en diner in een lokaal restaurant.

Overnachting in het Aureum Palace hotel 5*.
Dag 8
Bagan - dag 1
Vandaag besteden we helemaal aan Bagan. We bezoeken de gouden stupa van Shwezigon, Kyansittha grot tempel, Gubyaukgyi, Htilominlo. We gaan ook van Tharaba gateway naar Old Bagan, om de Ananda tempel te bezoeken. Fotostop bij Thatbyinnyu-tempel. Middagbezoek Dham-mayangyi-tempel, bezoek aan mingalazedi, en zonsondergang bij Ayeyarwady-rivier, transfer naar hotel. Lunch en diner in een lokaal restaurant.

Overnachting in het Aureum Palace hotel 5*.
Dag 9
Bagan - dag 2
In de ochtend kan je optioneel kiezen voor een ballonvaart of een alternatief zonsopgangprogramma, met bezoek van Shwe-gugy-pagode bij zonsopgang. ‘s Middags ontdekking per fiets van cultureel Bagan, met tour met 360° uitzicht over tempels. Zonsondergang terwijl je geniet van een fris drankje, terug naar het hotel met de fiets voor het diner. Lunch in een lokaal restaurant en diner in het hotel.

Overnachting in het Aureum Palace hotel 5*.
Dag 10
Bagan - Popa
PopaNa het ontbijt rijden we naar Mt. Popa. We stoppen onderweg ongeveer voor 1:20 uur bij het dorp Minnanthu en de palmboomplantages en de productie van rietsuiker (palmsuikersnoep). We beklimmen de berg Popa niet, maar gaan naar het Mount Popa-resort waar je een goed zicht hebt op de berg Popa en zijn omgeving. Geniet van een cocktail (voor eigen rekening). Wie wil kan een zachte trekking maken rond de berg Popa. Lunch en diner in het hotel.

Overnachting in het Popa Mountain Resort 4*.
Dag 11
Heho – Red Mountain - Inle
Na het ontbijt nemen we de ochtendvlucht naar Heho en gaan we naar het Hotel. We nemen er de lunch. Daarna maken we een fietstocht langs de oevers van Inle Lake en de wijnmakerij Red Mountain. Daar doen we een wijnproeverij en gaan dan per fiets terug naar het hotel.
Lunch en diner in het hotel.

Overnachting in het Sofitel Inle Lake Myat Min Hotel 5*.
Dag 12
Inle + Inndein
Na het ontbijt ochtendbezoek aan de 5-daagse markt (indien samengevallen), ’s middags maken we een cruise naar Indein, met zijn stoepa’s. Bezoek aan Phuang daw oo-pagode, met de 5 gouden boeddha’s, bezoek aan het Nga Phe Kyaung-klooster of het Jumping-kattenklooster en daarna terug naar het hotel.
Lunch in een lokaal restaurant en diner in het hotel.

Overnachting in het Sofitel Inle Lake Myat Min Hotel 5*.
Dag 13
Inle lake
Na het ontbijt bezoeken we het dorp Maing Thauk met het prachtige bergklooster. Na de lunch bezoek aan drijvende tuinen en lokale dorpen met tempels en meer lokaal zaken. Tegen de avond terug naar het hotel. Lunch in een lokaal restaurant en diner in het hotel.

Overnachting in het Sofitel Inle Lake Myat Min Hotel 5*.
Dag 14
Inle -Heho/Yangon
Na het ontbijt nemen we de transfer naar het vliegveld voor de ochtendvlucht terug naar Yangon. In Yangon beginnen we met het bezoek aan de Chaukhtatgyi Buddha, bekend om zijn enorme 65 meter lange liggende Boeddha-afbeelding. We Verkennen Bogyoke Aung San Market, een grote bazaar die bekend staat om zijn koloniale architectuur en geplaveide straten, waar je je onderhandelingsvaardigheden kunt oefenen. In de late namiddag maken we een wandeling in het gedeelte aan het Kandawgyi-meer. Lunch en diner in een lokaal restaurant.

Overnachting in het Melia Hotel 5*.

Praktische info

Zomer +4,5, Winter +5,5
Birmaans
Internationale reispas
Myanmarese kyat (MMK)
 

Inbegrepen

 • Accommodatie in tweepersoonskamer
 • Vol pension
 • Toegangsprijzen volgens programma
 • Engels sprekende gidsen
 • Alle transfers, vervoer en sightseeing met A / C coach en chauffeur
 • Binnenlandse vluchten (Yangon / Mandalay; Bagan / Heho / Yangon)
 • Internationale vluchten met Thai Airways
 • Boottocht bij zonsondergang Bagan
 • Fietstocht in Bagan en Inle
 • Ponykarretje in Bagan
 • Wijnproeverij bij Red Mountain
 • Privéboot voor Inle
 • Privé Truck voor Kyaikhtiyo (op en neer)
 • Drinkwater en koude doeken op bezichtigingsdagen
 • Visumautorisatiebrief

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering
 • Tips en fooien
 • Ballontocht in Bagan: 350 euro
 • Visumkosten
 • Persoonlijke uitgaven zoals drankjes, souveniers, camera- / videokosten, enz
 • Afzonderlijke bagagetruck
 • Hotel vroeg inchecken / laat uitchecken
 • Overgewicht bagage
 • Andere services die niet worden vermeld in het detailprogramma en de kolom inclusief
Wil jij deze onvergetelijke vakantie beleven in Myanmar?

De omgeving

Myanmar1
Myanmar2
Myanmar3
Myanmar4

Ervaring van een medereiziger

De groepsreis naar Myanmar was voor ons een topper! Een tot in de puntjes verzorgde groepsreis, goed gezelschap en een zeer professionele begeleiding. Ook de hotels en logeerplaatsen waren helemaal wat we ervan hadden verwacht. De cultuur en en natuur van dit land heeft ons erg kunnen bekoren. Het hoogtepunt van deze reis was toch wel de ballonvaart in Bagan. Laat deze kans zeker niet aan je voorbij gaan.
Ga je mee van 26/11/2020 tot en met 11/12/2020 naar Myanmar?
Haast je want de plaatsen zijn beperkt.Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

Alle bestemmingen zijn voorgesteld als een voorbeeld vakantieplanning.
Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


       
All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten