Call us

Groepsreis naar Kenia - mei 2020

Prijs vanaf 
€ 3295
Deze groepsreis is kant en klaar voor jou uitgestippeld.
Toeslag Geen single toeslag .
21/05/2019
tot en met
01/06/2019
  #natuur    #actief    #avontuur    #safari  
@Afrika
Wil jij deze onvergetelijke vakantie ook beleven in Kenia - mei 2020?

Kenia - mei 2020

Kenia, het kloppende hart van Afrika. Laat je in vervoering brengen door zijn uitbundige natuurpracht en wildlife.  Tijdens deze begeleide groepsreis (Engelstalig vanaf 2 personen, Nederlandstalig vanaf 4 personen) bezoeken we niet alleen de klassieke grote parken, maar ontdekken we ook onbekende pareltjes.
Deze groepsreis gaat gegarandeerd door vanaf 2 personen en telt een groep van maximum 6 personen. Enkel zo heb je écht de kans om Kenia van dicht bij te beleven.

Prijzen afhankelijk van het aantal deelnemers: GEEN SINGLE TOESLAG OP DEZE REIS

2 deelnemers     € 3.937 pp

3 deelnemers     € 3.681 pp

4 deelnemers     € 3.663 pp*

5 deelnemers     € 3.443 pp*

6 deelnemers     € 3.295 pp*

(*) Nederlandstalige begeleiding
Hier komt de map

Dag 1
Lake Naivasha

Bij aankomst in Nairobi word je opgewacht door de sympathieke chauffeur die je de komende week doorheen Kenia zal gidsen. In de vooravond kom je aan in de Lake Naivasha Country Club. Deze lodge heeft een ruime tuin gelegen langs het meer met tal van gele koortsbomen (een soort acacia). Je kan via een steiger de oever van het meer bereiken om er tal van watervogels en wild zoals waterbokken en nijlpaarden te spotten. De rust, luxueuze kamers en culinair hoogstaande maaltijden maken van deze lodge een unicum.

Dag 2
Lake Naivasha – Crater Lake

De dag begint met een boottochtje op het Lake Naivasha. We gaan op zoek naar nijlpaarden terwijl de ibissen op de gazonnen neerstrijken. Vogelliefhebbers zullen blij verrast zijn met de ruwe schatting van 350 verschillende vogelsoorten rondom het meer.

Daarna staat een wandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een klein uurtje brengt je tot aan de parkingang, van waar de wandeling begint. Je verkent eerst het omliggende wildgebied en daarna wandel je over de kraterrand. In Crater Lake kun je o.a. het volgende wild vinden: giraffes, franjeapen, zebra's, waterbokken, elanden, impala's en hartebeesten en als je veel geluk hebt zorilla's, aardvarkens, luipaarden of hiena's. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers.

Je overnacht terug in de Lake Naivasha Country Club.
Dag 3
Aberdare

Je verlaat Rift Valley en rijdt naar de Aberdare Country Club.

In de namiddag wandel je in het natuurreservaat waarin de Aberdare Country Club gelegen is. Je vindt er wrattenzwijnen en impala’s die vrij rond lopen op het golfterrein. Je maakt een wandeling door het gebied met meer wild zoals de zeldzame netgiraffes, de Thompson- en Grant's gazelles, zebra's, maar ook de eland (Afrika's grootste antilopesoort). Wandelen tussen het wild is een unieke ervaring die je niet kan opdoen tijdens safari's met de wagen.
Dag 4
Meru National Park

Vandaag rijd je in Oostelijke richting naar het Meru National Park. Vanuit het park kun je de pieken van Mount Kenya zien als die niet in de wolken zit. Het park bestaat uit open graslanden, rivieren en moerasgebieden met de typische Doum-palmbomen. o.a. de big five (= olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden), hyena's, netgiraffes, gewone en Grevy zebra's, giraffenekgazelles (= Gerenuk), nijlpaarden... Er zijn 427 vogelsoorten genoteerd in het park. Dit is een relatief weinig bezocht park. Onze opinie is dat dit park ten zeerste ondergewaardeerd is, aangezien je er heel veel wild en vogels kunt zien en het landschap als nergens anders is.

Dicht bij de Murera Gate zijn er enkele tentenkampen. Onze voorkeur gaat uit naar het Ikweta Safari Camp. Je verblijft hier 3 nachten.
Dag 5
Samburu

Nu rijden we een stuk terug om de komende 2 dagen Samburu te ontdekken. Samburu vormt samen met Buffalo Springs en Shaba één groot ecosysteem. Ze zijn allemaal gelegen langs de Ewaso Ngiro-rivier, die de levensader is van de drie parken. Buffalo Springs en Shaba zijn gelegen ten zuiden van de rivier, Samburu in het noorden. Er ligt een brug over de rivier waarmee je vanuit Buffalo Springs rechtstreeks Samburu kunt binnenrijden.

We gaan er vooral op zoek naar o.a. olifanten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, netgiraffes, de minder voorkomende Grevy's zebra's, giraffenekgazelles (= Gerenuk), Beisa-antilopen (= Oryx), gewone waterbokken (dit is de minder voorkomende soort waterbok in Kenia), impala's... De parken tellen ongeveer 365 vogelsoorten. De Somalistruisvogel is 1 van die soorten die je in weinig andere parken vindt.

We verblijven in het Ashnil Samuru Camp.

Dag 6
Samburu
Dag 2 in Samburu.
Dag 7
Mount Kenia
Vandaag zetten we een eerste stukje van de terugweg in. We houden halt in het Mount Kenia National Park. Je verblijft er in de Serena Mountain Lodge. In de namiddag kan je hier nog een natuurwandeling maken onder begeleiding van een ranger. Rondom de lodge zijn meerdere waterpoelen waar het wild maar al te graag komt drinken. Vanuit je kamer bewonder je zo het grote wild. Wie dit wil, kan zich ’s nacht laten wekken op het moment dat er nieuwe dieren aankomen of een jacht zich voordoet. Via een gang kom je terecht in een soort ‘bunker’ vanwaar je alles vanop de eerste rij kan gadeslaan … kippevel!
Dag 8
Kiambethu theeplantage

Na een lekker ontbijt rijd je verder richting Nairobi. Rond de middag wordt nog even een bezoek gebracht aan de Kiambethu theeplantage. Gastvrouw Fiona doet haar verhaal over de familiale band met de thee, je maakt een wandeling in de plantages en het stukje bos en wordt verwend met een lekkere lunch.

Daarna brengt de chauffeur jullie tijdig naar de luchthaven voor jullie terugvlucht huiswaarts.

Praktische info

Zomer +1, Winter +2
Swahili, Engels
Internationale reispas
Keniaanse shilling (KES)
 

Inbegrepen

 • Internationale vluchten in T-klasse  (vluchturen onder voorbehoud)
 • Overnachtingen zoals vermeld in het programma
 • Vol pension vanaf het avondmaal op dag 2 tot en met de lunch dag 11
 • De parkingangen - het vervoer met onze Landcruiser - de chauffeur/gids
 • Mineraal water voor in de wagen en op de wandelingen
 • Vliegende Doktersverzekering
 • Gepersonaliseerd reisboek per kamer
 • Toegang tot de lounges in Zaventem

Niet inbegrepen

 • Visum
 • Dranken aan tafel
 • Fooien
 • Annulatie en/of reisbijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
Wil jij deze onvergetelijke vakantie beleven in Kenia - mei 2020?

De omgeving

Kenia6
Kenia8
Kenia9
Kenia10

Ervaring van een medereiziger

Wij vinden avontuur op reis erg spannend, maar in de voorbereidingen hebben wij liefst rust en zekerheid. Een groepsreis van Horizon Select biedt het beste van 2 werelden. Onze trektocht door Kenia was tot in de puntjes uitgestippeld. Toch hadden we, door de kleine groep, voldoende vrijheid om onze tijd zelf in te vullen. De mogelijke activiteiten zijn er, je beslist zelf of je er wel of niet aan deelneemt. Het nachtelijk spotten van wilde dieren is een aanrader! Alleen hiervoor keren we zeker nog eens terug.
Ga je mee van 21/05/2019 tot en met 01/06/2019 naar Kenia - mei 2020?
Haast je want de plaatsen zijn beperkt.Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

Alle bestemmingen zijn voorgesteld als een voorbeeld vakantieplanning.
Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


       
All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten