Call us

Groepsreis naar Kenia - juli 2020

Prijs vanaf 
€ 4357
Deze groepsreis is kant en klaar voor jou uitgestippeld.
Toeslag Single: € 786 .
24/07/2019
tot en met
06/08/2019
  #natuur    #avontuur    #safari  
@Afrika
Wil jij deze onvergetelijke vakantie ook beleven in Kenia - juli 2020?

Kenia - juli 2020

Kenia, het kloppende hart van Afrika. Laat je in vervoering brengen door zijn uitbundige natuurpracht en wildlife.  Tijdens deze begeleide groepsreis (Engelstalig vanaf 2 personen, Nederlandstalig vanaf 4 personen) bezoeken we niet alleen de klassieke grote parken, maar ontdekken we ook onbekende pareltjes.
Deze groepsreis gaat gegarandeerd door vanaf 2 personen en telt een groep van maximum 6 personen. Enkel zo heb je écht de kans om Kenia van dicht bij te beleven.

Prijzen afhankelijk van het aantal deelnemers:

2 deelnemers     5.324 pp

3 deelnemers     4.978 pp

4 deelnemers     4.898 pp*

5 deelnemers     4.651 pp*

6 deelnemers     4.357 pp*

Single supplement € 786 pp

(*) Nederlandstalige begeleiding
Hier komt de map

Dag 1
Lake Naivasha
Bij aankomst in Nairobi word je opgewacht door de sympathieke chauffeur die je de komende week doorheen Kenia zal gidsen. In de vooravond kom je aan in de Lake Naivasha Country Club. Deze lodge heeft een ruime tuin gelegen langs het meer met tal van gele koortsbomen (een soort acacia). Je kan via een steiger de oever van het meer bereiken om er tal van watervogels en wild zoals waterbokken en nijlpaarden te spotten. De rust, luxueuze kamers en culinair hoogstaande maaltijden maken van deze lodge een unicum.
Dag 2
Lake Naivasha – Crater Lake

De dag begint met een boottochtje op het Lake Naivasha. We gaan op zoek naar nijlpaarden terwijl de ibissen op de gazonnen neerstrijken. Vogelliefhebbers zullen blij verrast zijn met de ruwe schatting van 350 verschillende vogelsoorten rondom het meer.

Daarna staat een wandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een klein uurtje brengt je tot aan de parkingang, van waar de wandeling begint. Je verkent eerst het omliggende wildgebied en daarna wandel je over de kraterrand. In Crater Lake kun je o.a. het volgende wild vinden: giraffes, franjeapen, zebra's, waterbokken, elanden, impala's en hartebeesten en als je veel geluk hebt zorilla's, aardvarkens, luipaarden of hiena's. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers.

Je overnacht terug in de Lake Naivasha Country Club.
Dag 3
Masai Mara
Na het ontbijt rijden we in de richting van Masai Mara, het best gekende natuurreservaat van Kenia. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoes, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen. Masai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen. Op de weg naar het park passeren we door Narok, een typisch Masai-stadje. Nog voor het bereiken van Masai Mara komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Masai's en grote kuddes gnoes grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.

We komen op tijd aan in het tentenkamp voor de lunch. Na wat ontspanning doen we een avondsafari door het park.

We verblijven in het Masai Leisure Camp
Dag 4
Masai Mara
We trekken de hele dag uit voor safari's in Masai Mara. Je kunt er zowel de big five zien (olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels) als topi-antilopen, gnoe's, nijlpaarden, hyena's, jakhalzen, vossen, zebra's, hartebeesten... Het aantal soorten zoogdieren is veel te groot om volledig op te noemen. Masai Mara is een plaats waar je in heel korte tijd, heel veel wild kunt zien. Hier kan het deze tijd van het jaar wel wat drukker zijn.

Wie wil kan een bezoek brengen aan een Masai manyatta (= Masaidorp). We zien er hoe de Masai's nog steeds leven zoals ze dat al generaties lang doen, geen opgezette show maar harde realiteit.

We verblijven in het Masai Leisure Camp
Dag 5
Masai Mara
We trekken de hele dag uit voor safari's in Masai Mara. Je kunt er zowel de big five zien (olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels) als topi-antilopen, gnoe's, nijlpaarden, hyena's, jakhalzen, vossen, zebra's, hartebeesten... Het aantal soorten zoogdieren is veel te groot om volledig op te noemen. Masai Mara is een plaats waar je in heel korte tijd, heel veel wild kunt zien. Hier kan het deze tijd van het jaar wel wat drukker zijn.

Wie wil kan een bezoek brengen aan een Masai manyatta (= Masaidorp). We zien er hoe de Masai's nog steeds leven zoals ze dat al generaties lang doen, geen opgezette show maar harde realiteit.

We verblijven in het Masai Leisure Camp
Dag 6
Lake Elementaïta
Vandaag vertrekken we in Oostelijke richting en rijden naar het Lake Elementaïta. We verblijven hier in de Sunbird Lodge in alle rust met prachtig zicht op het meer en de omgeving.
Dag 7
Aberdare

We zetten onze tocht verder naar de Aberdare Country Club.

In de namiddag wandel je in het natuurreservaat waarin de Aberdare Country Club gelegen is. Je vindt er wrattenzwijnen en impala’s die vrij rond lopen op het golfterrein. Je maakt een wandeling door het gebied met meer wild zoals de zeldzame netgiraffes, de Thompson- en Grant's gazelles, zebra's, maar ook de eland (Afrika's grootste antilopesoort). Wandelen tussen het wild is een unieke ervaring die je niet kan opdoen tijdens safari's met de wagen.
Dag 8
Meru National Park - dag 1

Vandaag rijd je verder in Oostelijke richting naar het Meru National Park. Vanuit het park kun je de pieken van Mount Kenya zien als die niet in de wolken zit. Het park bestaat uit open graslanden, rivieren en moerasgebieden met de typische Doum-palmbomen. o.a. de big five (= olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden), hyena's, netgiraffes, gewone en Grevy zebra's, giraffenekgazelles (= Gerenuk), nijlpaarden... Er zijn 427 vogelsoorten genoteerd in het park. Dit is een relatief weinig bezocht park. Onze opinie is dat dit park ten zeerste ondergewaardeerd is, aangezien je er heel veel wild en vogels kunt zien en het landschap als nergens anders is.

Dicht bij de Murera Gate zijn er enkele tentenkampen. Onze voorkeur gaat uit naar het Ikweta Safari Camp. Je verblijft hier 3 nachten.
Dag 9
Meru National Park - dag 2
Dag 2 in het Meru National Park.
Dag 10
Meru National Park - dag 3
Dag 3 in het Meru National Park.
Dag 11
Mount Kenia
Vandaag zetten we een eerste stukje van de terugweg in. We houden halt in het Mount Kenia National Park. Je verblijft er in de Serena Mountain Lodge. In de namiddag kan je hier nog een natuurwandeling maken onder begeleiding van een ranger. Rondom de lodge zijn meerdere waterpoelen waar het wild maar al te graag komt drinken. Vanuit je kamer bewonder je zo het grote wild. Wie dit wil, kan zich ’s nacht laten wekken op het moment dat er nieuwe dieren aankomen of een jacht zich voordoet. Via een gang kom je terecht in een soort ‘bunker’ vanwaar je alles vanop de eerste rij kan gadeslaan … kippevel!
Dag 12
Kiambethu theeplantage
Na een lekker ontbijt rijd je verder richting Nairobi. Rond de middag wordt nog even een bezoek gebracht aan de Kiambethu theeplantage. Gastvrouw Fiona doet haar verhaal over de familiale band met de thee, je maakt een wandeling in de plantages en het stukje bos en wordt verwend met een lekkere lunch.

Daarna brengt de chauffeur jullie tijdig naar de luchthaven voor jullie terugvlucht huiswaarts.

Praktische info

Zomer +1, Winter +2
Swahili, Engels
Internationale reispas
Keniaanse shilling (KES)
 

Inbegrepen

 • Internationale vluchten in K-klasse  (vluchturen onder voorbehoud)
 • Overnachtingen zoals vermeld in het programma
 • Vol pension vanaf het avondmaal op dag 2 tot en met de lunch dag 11
 • De parkingangen
 • Het vervoer met onze Landcruiser - de chauffeur/gids
 • Mineraal water voor in de wagen en op de wandelingen
 • Vliegende Doktersverzekering
 • Gepersonaliseerd reisboek per kamer
 • Toegang tot de lounges in Zaventem

Niet inbegrepen

 • Visum
 • Dranken aan tafel
 • Fooien
 • Annulatie en/of reisbijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
Wil jij deze onvergetelijke vakantie beleven in Kenia - juli 2020?

De omgeving

Kenia_aap
Kenia_buffel
Kenia_vogelspotten
kenia_lake_naivasha

Ervaring van een medereiziger

Deze formule van groepsreizen is echt waar wij naartoe op zoek waren. Kleine groep, goede begeleiding en dé ontdekking van een prachtig Afrikaans land. We hadden wel al eens een safari gedaan, maar deze waren uniek. Ook de lodges en verblijven waren van zeer hoog niveau. Zeker het proberen waard, ook al ben je niet zo'n fan van groepsreizen, dit is anders.
Ga je mee van 24/07/2019 tot en met 06/08/2019 naar Kenia - juli 2020?
Haast je want de plaatsen zijn beperkt.Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

Alle bestemmingen zijn voorgesteld als een voorbeeld vakantieplanning.
Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


       
All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten