Call us

Groepsreis naar Kenia - februari 2020

Prijs vanaf 
€ 2999
Deze groepsreis is kant en klaar voor jou uitgestippeld.
Toeslag Single: € 356 .
20/02/2020
tot en met
01/03/2020
  #natuur    #actief    #volkeren    #safari  
@Afrika
Wil jij deze onvergetelijke vakantie ook beleven in Kenia - februari 2020?

Kenia - februari 2020

Kenia, het kloppende hart van Afrika. Laat je in vervoering brengen door zijn uitbundige natuurpracht en wildlife.  Tijdens deze begeleide groepsreis (Engelstalig vanaf 2 personen, Nederlandstalig vanaf 4 personen) bezoeken we niet alleen de klassieke grote parken, maar ontdekken we ook onbekende pareltjes.
Deze groepsreis gaat gegarandeerd door vanaf 2 personen en telt een groep van maximum 6 personen. Enkel zo heb je écht de kans om Kenia van dicht bij te beleven.

Prijzen afhankelijk van het aantal deelnemers:

2 deelnemers     € 3.746 pp

3 deelnemers     € 3.449 pp

4 deelnemers     € 3.436 pp*

5 deelnemers     € 3.302 pp*

6 deelnemers     € 2.999 pp*

Single supplement € 356 pp

(*) Nederlandstalige begeleiding
Hier komt de map

Dag 1
Lake Naivasha
Bij aankomst in Nairobi word je opgewacht door de sympathieke chauffeur die je de komende week doorheen Kenia zal gidsen. In de vooravond kom je aan in de Lake Naivasha Country Club. Deze lodge heeft een ruime tuin gelegen langs het meer met tal van gele koortsbomen (een soort acacia). Je kan via een steiger de oever van het meer bereiken om er tal van watervogels en wild zoals waterbokken en nijlpaarden te spotten. De rust, luxueuze kamers en culinair hoogstaande maaltijden maken van deze lodge een unicum.
Dag 2
Lake Naivasha – Crater Lake

De dag begint met een boottochtje op het Lake Naivasha. We gaan op zoek naar nijlpaarden terwijl de ibissen op de gazonnen neerstrijken. Vogelliefhebbers zullen blij verrast zijn met de ruwe schatting van 350 verschillende vogelsoorten rondom het meer.

Daarna staat een wandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een klein uurtje brengt je tot aan de parkingang, van waar de wandeling begint. Je verkent eerst het omliggende wildgebied en daarna wandel je over de kraterrand. In Crater Lake kun je o.a. het volgende wild vinden: giraffes, franjeapen, zebra's, waterbokken, elanden, impala's en hartebeesten en als je veel geluk hebt zorilla's, aardvarkens, luipaarden of hiena's. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers.

Je overnacht terug in de Lake Naivasha Country Lodge.
Dag 3
Lake Nakuru National Park

Vandaag ontdek je het nabijgelegen Nakuru National Park, het oudste park van Kenya. Het is niet alleen gekend voor zijn duizenden flamingo's maar ook voor de grote kuddes buffels, tientallen witte neushoorns en katachtigen, we denken hier vooral aan het luipaard en de leeuw. Van de 'big five' ontbreekt alleen de olifant.

Je overnacht in de Lake Nakuru Sopa Lodge.
Dag 4
Aberdare

Je verlaat Rift Valley en rijdt naar de Aberdare Country Club.

In de namiddag wandel je in het natuurreservaat waarin de Aberdare Country Club gelegen is. Je vindt er wrattenzwijnen en impala’s die vrij rond lopen op het golfterrein. Je maakt een wandeling door het gebied met meer wild zoals de zeldzame netgiraffes, de Thompson- en Grant's gazelles, zebra's, maar ook de eland (Afrika's grootste antilopesoort). Wandelen tussen het wild is een unieke ervaring die je niet kan opdoen tijdens safari's met de wagen.
Dag 5
Meru National Park - dag 1

Vandaag rijd je in Oostelijke richting naar het Meru National Park. Vanuit het park kun je de pieken van Mount Kenya zien als die niet in de wolken zit. Het park bestaat uit open graslanden, rivieren en moerasgebieden met de typische Doum-palmbomen. o.a. de big five (= olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden), hyena's, netgiraffes, gewone en Grevy zebra's, giraffenekgazelles (= Gerenuk), nijlpaarden... Er zijn 427 vogelsoorten genoteerd in het park. Dit is een relatief weinig bezocht park. Onze opinie is dat dit park ten zeerste ondergewaardeerd is, aangezien je er heel veel wild en vogels kunt zien en het landschap als nergens anders is.

Dicht bij de Murera Gate zijn er enkele tentenkampen. Onze voorkeur gaat uit naar het Ikweta Safari Camp. Je verblijft hier 3 nachten.

Dag 6
Meru National Park - dag 2
Dag 2 in het Meru National Park.
Dag 7
Meru National Park - dag 3
Dag 3 in Meru National Park.
Dag 8
Mount Kenia

Vandaag zetten we een eerste stukje van de terugweg in. We houden halt in het Mount Kenia National Park. Je verblijft er in de Serena Mountain Lodge. In de namiddag kan je hier nog een natuurwandeling maken onder begeleiding van een ranger. Rondom de lodge zijn meerdere waterpoelen waar het wild maar al te graag komt drinken. Vanuit je kamer bewonder je zo het grote wild. Wie dit wil, kan zich ’s nacht laten wekken op het moment dat er nieuwe dieren aankomen of een jacht zich voordoet. Via een gang kom je terecht in een soort ‘bunker’ vanwaar je alles vanop de eerste rij kan gadeslaan … kippevel!

Dag 9
Kiambethu theeplantage

Na een lekker ontbijt rijd je verder richting Nairobi. Rond de middag wordt nog even een bezoek gebracht aan de Kiambethu theeplantage. Gastvrouw Fiona doet haar verhaal over de familiale band met de thee, je maakt een wandeling in de plantages en het stukje bos en wordt verwend met een lekkere lunch.

Daarna brengt de chauffeur jullie tijdig naar de luchthaven voor jullie terugvlucht huiswaarts.

Praktische info

Zomer +1, Winter +2
Swahili, Engels
Internationale reispas
Keniaanse shilling (KES)
 

Inbegrepen

 • Internationale vluchten in T-klasse  (vluchturen onder voorbehoud)
 • Overnachtingen zoals vermeld in het programma
 • Vol pension vanaf het avondmaal op dag 2 tot en met de lunch dag 10
 • De parkingangen
 • Het vervoer met onze Landcruiser - de chauffeur/gids
 • Mineraal water voor in de wagen en op de wandelingen
 • Vliegende Doktersverzekering
 • Gepersonaliseerd reisboek per kamer
 • Toegang tot de lounges in Zaventem

Niet inbegrepen

 • Visum
 • Dranken aan tafel
 • Fooien
 • Annulatie en/of reisbijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
Wil jij deze onvergetelijke vakantie beleven in Kenia - februari 2020?

De omgeving

Kenia_olifant
Kenia_neushoorn
Kenia_straatbeeld
Kenia_bestemmingen

Ervaring van een medereiziger

We bezochten parken waar weinig toeristen komen, onterecht, maar gelukkig voor ons. Wij konden tal van dieren spotten, waaronder de klassieke big five, maar ook ontelbare vogelsoorten. We sliepen in prachtige lodges en lieten ons 's nachts wekken om de dieren van dichtbij te zien. Dierenplezier van op de eerste rij! We hadden een kippenvel-momentje toen we op enkele meters van giraffen en zebra's stonden. Maar ook een bezoek aan de theeplantage van Kiambethu kon ons ongelooflijk boeien. Een prachtige en inspirerende reis.
Ga je mee van 20/02/2020 tot en met 01/03/2020 naar Kenia - februari 2020?
Haast je want de plaatsen zijn beperkt.Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

Alle bestemmingen zijn voorgesteld als een voorbeeld vakantieplanning.
Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


       
All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten