Call us

Groepsreis naar Armenië

Prijs vanaf 
€ 1.599
Deze groepsreis is kant en klaar voor jou uitgestippeld.
Toeslag Single: € 199 .
13/06/2020
tot en met
21/06/2020
  #natuur    #wijn    #cultuur  
@Azië
Wil jij deze onvergetelijke vakantie ook beleven in Armenië?

Armenië

De republiek Armenië ligt ingeklemd tussen Turkije, Iran, Rusland, Georgië en Azerbeidzjan en werd na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie een onafhankelijke staat.

Armenië is als vakantiebestemming verre van populair.

Jammer, want het is een schitterend land met een bijzonder vriendelijke bevolking.

Gelukkig! Zo blijft dit fascinerende land zijn authenticiteit behouden.

Armenië is groen. Beboste bergen, uitgestrekte grasvelden en vrolijk gekleurde bloemenweides zijn typerend voor het Armeense landschap. De vele kloosters en kerken komen in deze mooie omgeving nog beter tot hun recht.

Armenië is de oudste christelijke staat ter wereld. Vaticaanse relieken, eeuwenoude manuscripten: voor de fijnproevers van cultuur is Armenië een feestmaal.

Hier komt de map

Dag 1
BRUSSEL – YEREVAN
Vertrek uit Brussel om 18u45 met de rechtstreekse vlucht van Brussels Airlines naar Yerevan, de hoofdstad van Armenië.
Dag 2
YEREVAN
Aankomst in Yerevan om 01u10  en transfer naar het hotel Ani Plaza. Check-in voor een iets kortere nachtrust. Na een stevig ontbijt vertrekken we voor de stadsrondrit door Yerevan, de hoofdstad van Armenië en een van de oudste steden ter wereld. Een eerste stop is aan het Victory Park met het monument ‘Moeder Armenia’. Van hieruit hebben we een spectaculair zicht op de Bijbelse Berg Ararat en over de hele stad. Op de berg Ararat zou de Ark van Noah gestrand zijn na de zondvloed. We brengen een bezoek aan Matenadaran, het Mesrop Mashtots-instituut voor oude handschriften. We maken een wandeling aan  het Cascade Complex, met het park van de beeldhouwwerken en het Cafesjian kunstcentrum. Dit bijzonder bouwwerk is een gigantische trap die het centrum van Ketron verbindt met de wijk van de monumenten. Bezoek aan het statige Operagebouw, de postmoderne Noordelijk Avenue en de Republic Square, vroeger het Lenin plein genoemd. Om de dag af te sluiten maken we nog een wandeling over de openluchtmarkt ‘Vernissage’, waar we lokale producten, juwelen en andere souvenirs kunnen kopen.

Overnachting in het Ani Plaza Hotel.
Dag 3
YEREVAN – KHOR VIRAP – NORAVANK – ARENI – GORIS
Na het ontbijt verlaten we Yerevan door de Ara rat vlakte richting Khor Virap (Diepe Put) en het Khor Virap Klooster waar we een adembenemend zicht hebben op de majestueuze berg Ararat. Khor Virap is een oud pelgrimsoord, volledig met muren omwald. Verder naar de provincie Vayots Dzor,  beroemd voor zijn verscheidenheid aan wijnen. Bezoek aan een meesterwerk uit de Armeense middeleeuwse architectuur, het Noravank Klooster (14de eeuw), een belangrijk religieus en cultureel centrum van Armenië. Onderweg wordt nog gestopt aan de lokale ‘Old Bridge’ wijnkelder voor een wijndegustatie. Dit wijngoed is bekend voor zijn lekkere droge rode wijn.  Verder naar Goris, een belangrijk knooppunt tussen Yerevan, Stepanakert en Iran.

Overnachting in het Mina Hotel in Goris
Dag 4
GORIS – TATEV – SELIM PASS – LAKE SEVAN
Ontbijt. Onze reis gaat verder naar een van de meest spectaculaire en indrukwekkende plaatsen van Armenië: het Tatev Klooster daterend uit de 9de eeuw. We nemen de kabellift ‘Vleugels van Tatev’ vanuit het dorp Halidzor naar dit prachtige kloostercomplex. Deze luchttram werd gebouwd door een Zwitsers bedrijf en is opgenomen in het ‘Guiness book of World records’ als de langste non-stop omkeerbare luchttram ter wereld (5,7 km). Daarna rijden we verder naar Lake Sevan via de Selim Pass (Vardenyats Pass). We stoppen aan het Selim Caravanserai, een rustplaats voor de reizigers. Deze Karavanserai is gelegen op 2.410 m hoogte. Onderweg naar Lake Sevan maken we nog een stop aan Noratus – een middeleeuwse begraafplaats met de grootste groep ‘Khatchkars’ of votiefstenen in Armenië, daterend uit de periode van de  9de tot de 14de eeuw.

Het Sevanmeer is gelegen op een hoogte van 1.900 m en is hiermee een van de hoogst gelegen zoetwatermeren in de wereld. Het meer wordt ook de ‘Parel van Armenië’ genoemd.

Overnachting in Sevan, hotel Sevan Up Inn.
Dag 5
SEVAN -DILIJAN – HAGHARTSIN -YEREVAN
Ontbijt. Vertrek naar het klooster van Sevanavank op het Sevan schiereiland en daterend uit de 8ste eeuw. Dit klooster is een van de iconische herkenningspunten van Armenië. We rijden verder naar de stad Dilijan. Bezoek aan het historische district van ‘oud Dilijan’, de Sharambeyan straat. Bezoek aan het Haghartsin klooster.

Na dit bezoek rijden we naar Yerevan voor het avondmaal.

Overnachting in Yerevan, Ani Plaza Hotel
Dag 6
YEREVAN – ECHMIADZIN – ZVARNOTS – YEREVAN
Ontbijt en vertrek naar Echmiadzin, het spirituele en administratieve centrum van de Armenische Apostolische Kerk. In deze stad werd de eerste officiële kerk in Armenië gebouwd. Bezoek aan de  imposante kathedraal, de oudste door de staat gebouwde kerk ter wereld, gebouwd door de

H. Gregorius de Verlichter in 303. Bezoek aan het museum van de kathedraal, waar men de Heilige Speer kan zien, die gebruikt werd om de zijde van Christus te doorboren aan het kruis. Bezoek aan de ruïnes van de Zvarnots Tempel (7de eeuw). Deze Zvarnots Kathedraal werd in 930 verwoest door een aardbeving en was volledig vergeten, tot de ruïnes ontdekt werden in het begin van de 20ste eeuw. Terug naar Yerevan. We brengen nog een bezoek aan de ‘Ararat Brandy Factory’ met een degustatie van twee verschillende soorten van de bekende Armenische Brandewijn. Een laatste stop is aan de populaire fruitmarkt ‘Shouka’ om er de traditionele snoepjes en gedroogd fruit te kopen.

 

Overnachting in Yerevan, Ani Plaza Hotel
Dag 7
YEREVAN – GEGHARD – GARNI – YEREVAN
Na het ontbijt vertrekken we naar een van de mooiste kloosters in Armenië, het grottenklooster van Geghard (13de eeuw). Het gebouw bestaat uit verschillende troglodieten – in de berg gebouwde grotten. Verder naar het oudste nog bestaande gebouw van Armenië, de Garni Pagan Tempel (1ste eeuw), en enige heidense kerk in Armenië. In een lokaal huis in een oud dorp maken we een traditionele ‘bread-lavash-bread-making-ceremonie’ mee. In 2014  werd dit proces van brood maken op de UNESCO lijst van cultureel erfgoed geplaatst. De bereiding ‘Lavash’ werd beschouwd als een uiting van de cultuur van Armenië. We maken er ook een spectaculaire rit met  4x4 jeeps om er de ‘Symfonie van Steen’ te bezoeken. Dit is een unieke formatie van Basaltstenen zuilen.  Terug naar Yerevan en bezoek aan het ‘Memorial van de Genocide complex Tsitsernakaberd’. 

Overnachting in Yerevan, Ani Plaza Hotel
Dag 8
YEREVAN – SAGHMOSAVANK – AMBERD – YEREVAN
Ontbijt en check-out uit het hotel. We bezoeken het Saghmosavank klooster(12de-13de eeuw) met een stop aan de kloof van de Kadsagh rivier. Verder naar het Middeleeuwse klooster van Amberd (11de-13de eeuw). Amberd is gelegen op de hellingen van de berg Aragats (4.090m) en is een van de weinige feodale kastelen die nog overgebleven zijn in Armenië. Terug naar Yerevan voor het avondmaal. ‘s Avonds bezoeken we nog de show met de dansende fonteinen aan de Republic Square.

Rond 22u30 transfer naar de luchthaven.
Dag 9
YEREVAN – BRUSSEL
Vertrek uit Yerevan om 02u05 uur met de rechtstreekse vlucht van Brussels Airlines. We komen aan in Brussel om 05u00.

Praktische info

Zomer +2, Winter +3
Armeens
Internationale reispas
Armeense dram
 

Inbegrepen

 • Internationale vluchten, taksen inbegrepen zoals bekend op 20/12/19
 • alle transfers ter plaatse in airco bus
 • 7 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Vol pension (7 ontbijten, 7 lunches & 7 diners)
 • Locale gids
 • Inkomgelden voor kloosters, tempels, …
 • "Ararat" brandy proeverij
 • wijnproeverij in Old Bridge winery
 • "Wings of Tatev" kabelbaan
 • 4x4 jeeps naar Garni gorge
 • 1 landkaart per person
 • 1 flesje water per persoon per dag
 • Gepersonaliseerd reisboek per kamer
 • Toegang tot de lounges in Zaventem
 • Hoppetravel begeleiding

Niet inbegrepen

 • Verzekeringen
 • Alcohol tijdens de maaltijden
 • Tips
 • Alles wat niet in programma vermeldt staat
Wil jij deze onvergetelijke vakantie beleven in Armenië?

De omgeving

Ervaring van een medereiziger

Wij zijn al meer dan eens meegeweest met de groepsreizen van Horizon Select. Elke reis was uniek, zorgeloos en in 1 woord te omschrijven: geweldig. De kleine groep, de persoonlijke begeleiding en de aandacht voor persoonlijke noden hebben wij heel erg kunnen appreciëren.
Ga je mee van 13/06/2020 tot en met 21/06/2020 naar Armenië?
Haast je want de plaatsen zijn beperkt.Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

Alle bestemmingen zijn voorgesteld als een voorbeeld vakantieplanning.
Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


       
All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten