Call us

De droomreis naar Costa Rica van de famiilie Vuylsteke

Gepubliceerd op 02/04/2024

De getuigenis van de droomreis van de familie Vuylsteke


Costa Rica is absoluut dé parel van Midden-Amerika. Ben je op zoek naar een bestemming om de ongerepte natuur in al zijn pracht te bewonderen? Dan is dit land echt jouw ding. Dichtbegroeide regenwouden, paradijselijke stranden, fenomenale fauna en flora. Je vindt het er allemaal. Reden genoeg voor de familie Vuylsteke om de overgang van 2021 naar 2022 in dit prachtige land te vieren. Benieuwd naar hun ervaringen? Geniet hier mee van hun avontuurlijke tocht.

Costa Rica, beestig mooi

Na kerstavond in San José, trekken we het land in. Het begin van een hele reeks ontdekkingstochten doorheen regenwouden en nationale parken. Nooit gedacht dat we ooit in één reis zoveel dieren zouden zien. Van zo dichtbij. Van de toekan, brulaap, kaaiman, krokodil en massa’s vogels in Tortuguero Nationaal park, tot leguanen in het hotel, mini-kikkers tijdens een nachtelijke trektocht en luiaards die op hun eigen tempo de weg oversteken. En nog zoveel meer.



Fruitige cacaobonen en groene ananassen


Eén van onze logeerplekken was de Selva Verde ecolodge. Een heel leuke lodge midden in het regenwoud. En daarbovenop de ideale uitvalsbasis voor de chocolate tour in Tirimbina. Alleen al de tocht ernaartoe was een hele belevenis. Na twintig minuten door het regenwoud via een enorme brug over de rivier, zagen we de eerste cacaobomen. We leerden er dat cacao voor de Maya’s een vrucht van de goden was, dat de Spanjaarden eerst niet zo’n fan waren van de bittere smaak en dat verse cacaoboon naar lychee smaakt. Als je er niet op bijt tenminste.



De dag nadien trokken we naar een biologische ananasboerderij. Wist je dat het normaalgezien 14 maanden duurt om een ananas te telen, maar dat ze dit forceren tot een proces van 6 maanden? En dat een rijpe ananas eigenlijk groen is, maar dat geel commercieel aantrekkelijker is? We leerden veel bij en wisten zo hoe het komt dat de natuurlijke vruchtensappen hier zo heerlijk smaken.


Tropische nieuwjaarsdag


Om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten, kozen we voor een iets luxueuzer hotel. Ook die vind je zeker in Costa Rica. De Arenal Vulkaan rijst dreigend op uit de horizon, maar zorgt wel voor een prachtig uitzicht en zalig natuurlijke hot springs.


Water en groen typeren Costa Rica


De vele boottochten, avontuurlijke trips en foto’s bewijzen het. Costa Rica is het land van water en weelderig groen. Prachtig, uniek, adembenemend, onvergetelijk.






Staat Costa Rica na het lezen van deze reiservaringen ook in je top 3 van favoriete reisbestemmingen? We staan voor je klaar om ook jouw droomreis waar te maken.

Maak nu een afspraak.





Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     



All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten