Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 3275
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #actief    #cultuur    #volkeren    #yoga    #tai-chi    #Feng Shui  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Vietnam Puur

Tijd om op zoek te gaan naar de diepste rust in jezelf. Bestemming: Vietnam. Deze rondreis brengt je tot de mooiste plekjes van de Vietnamese natuur en cultuur. Geen zorgen. Alles is voor jou uitgestippeld. Het enige wat jij moet doen is genieten. De kers op de taart is de traditionele yogasessie onder begeleiding van een lokale yoga expert. Deze rondreis is slechts een voorbeeld. Wij stemmen helemaal af op jouw wensen.

Hier komt de map

Dag 1
HANOI
Vlucht van België naar Vietnam.
Dag 2
HANOI

Bij aankomst word je opgewacht door je locale gids die je begeleidt naar het hotel. In de namiddag word je verwend met een traditionele voetmassage die de reisvermoeidheid uit je lichaam haalt en je revitaliseert.

Dag 3
HANOI
Ga de hoofdstad verkennen, inclusief het Ho Chi Minh Mausoleum, zijn voormalige residentie, de pagode met één pilaar en de Tran Quoc-pagode. Bezoek vervolgens de Ngoc Son-tempel, gelegen aan het Hoan Kiem-meer, dat bereikbaar is via een charmante houten brug. Stop in Ma May, een volledig gerestaureerd huis met traditionele architectuur, typerend voor oude huizen in de hoofdstad. In de namiddag bezoek je de Tempel van de Literatuur. Daarna geniet je nog van een riksja-tour door de hoofdstad en kan je nog wat ronddwalen in de oude wijk, inclusief de beroemde zijdestraat. Kunstliefhebbers moeten zeker naar het Museum voor Schone Kunsten. Daar vind je niet alleen hedendaagse beeldende kunst zoals schilderijen en sculpturen, maar ook traditionele kunst zoals religieuze sculpturen, volksschilderijen en keramiek. In het Museum van Vietnamese vrouwen zie je een indrukwekkende verzameling propagandaposters en prachtige traditionele etnische ornamenten. In de vooravond geniet je van een waterpoppenshow door lokale kunstenaars en ontdek je zo de schoonheid van deze unieke Vietnamese traditionele kunst.
Dag 4
van HANOI naar PU LUONG
Na het ontbijt vertrek je naar het natuurreservaat Pu Luong via een route met een adembenemend panoramisch uitzicht over de prachtige vallei. Bij aankomst geniet je van een lunch. De namiddag staat in het teken van het fascinerende leven van de mensen in het dorp. Tijdens een wandeling van +/- 2.5 uren door de landbouwgronden en rijstvelden vol levendige activiteit ontdek je het dagelijkse leven en de lokale cultuur.
Dag 5
PU LUONG
Deze ochtend vertrek je te voet voor een wandeling tussen de weelderige vegetatie en rijstvelden naar een afgelegen dorp. Je maakt een fietstocht in het Lan Village. Tijdens een bezoek aan een plaatselijk familiehuis leer je meer over de traditionele weeftechnieken. Na de lunch maak je een boeiende fietstocht van dorp tot dorp, van de ene brug naar de andere brug tot het dorp Hieu. Hier ontdek je een van de mooiste watervallen van het land.
Dag 6
PU LUONG – NINH BINH
Deze morgen vertrek je richting Ninh Binh. Je rijdt door prachtige landschappen en langs oude huizen. Bezoek aan de Dinh en Dynastie tempels. In de namiddag ga je met een ossenkar naar Thung Nang. Daar stap je aan boord van een kleine sampanboot voor een spectaculaire cruise langs prachtige landschappen van kalkstenen kliffen en rijstvelden. Daarna bezoek aan de Bich Dong pagode.
Dag 7
NINH BINH – HAI PHONG – HALONG
Vandaag ga je aan boord van een junk om de Halong Bay te ontdekken, een van de zeven wereldwonderen. De boot vaart naar het eilandje Da Chong, waar je een vuurtoren kan zien die de Fransen meer dan 100 jaar geleden bouwden. Je vaart verder langs de ongerepte eilandjes Con Vit en Gia Luan. Op het eiland Cat Ba bezoek je de Trung Trang grot die midden in het Cat Ba National Park ligt. Terug aan boord kan je genieten van een prachtige zonsondergang. Tijdens een traditionele kookles zal de chef-kok demonsteren hoe je Vietnamese gerechten kunt bereiden.
Dag 8
HAI PHONG – HANOI – HUE

Deze ochtend vroeg, nog voor het ontbijt, kan je deelnemen aan een verkwikkende Tai Chi-sessie op het zonnedek. Na het ontbijt verken je verder de Halong Bay en de tientallen karstrotsen die uit het smaragdgroene water komen. Wie wil kan hier kajakken. Na een brunch aan boord word je opgehaald en naar de luchthaven gebracht om de vlucht te nemen naar Hue.

In Hue brengt een chauffeur je naar het hotel.

Dag 9
HUE
Vandaag wordt gewijd aan het verkennen van de Vietnamese natte rijstcultuur. Tijdens een fietstocht naar het dorp Thanh Toan maak je kennis met de diepgewortelde geschiedenis van de natte rijstcultuur in Vietnam. Het zal je terug voeren naar het plattelandsleven van de 17de eeuw. Je leert over het bestuur van een Vietanmees dorp, zijn typische cultuur en instellingen. Je ervaart een werk-maar-geniet-ook dag als lokale boer van landbouw, vissen, het koken van een huismaaltijd en het maken van lokaal handwerk. Een verpozing op de oude brug met pannendak zal u verder inspireren om van deze reis te genieten.
Dag 10
HUE – DA NANG – HOI AN
Na het ontbijt ontdek je Hué, de oude hoofdstad van Vietnam, die tevens op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Ontdek deze keizerlijke stad, de voormalige zetel van de regering. Dit is een groot, uitgestrekt complex van tempels, paviljoenen, grachten, muren, poorten, winkels, musea en galerijen met kunst en kostuums uit verschillende periodes van de geschiedenis van Vietnam. Daarna bezoek je de Thien Mu Pagode, één van de meest vereerde locaties in Hué. In de namiddag zie je het graf van Keizer Tu Duc. De gebouwen en Tuinen zijn gevormd volgens de richtlijnen van geomantie (Feng Shui). Samen vormen ze een enorm park waar de schoonheid der natuur overal aanwezig is. Daarna ga je verder naar Hoi An.
Dag 11
HOI AN
Geniet bij zonsopgang van een ontspannend moment en begin met yoga met zicht op zee. Onder begeleiding van een expert zal je tijdens deze yogasessie je lichaam strekken en nieuw leven inblazen. Zo begin je de dag op een heel rustige manier. Na het ontbijt bezoek je de beroemde oude wijk van Hoi An per fiets. Dit is een uitzonderlijk goed bewaard gebleven handelshaven uit de 15de tot 19de eeuw. De gebouwen en het stratenplan weerspiegelen de invloeden, zowel inheems als buitenlands, waardoor deze unieke erfgoedsite ontstaan is. Je leert in een lokaal huisje hoe er lantaarns worden gemaakt en je kan er zelf ook een maken. De rest van de dag kan vrij ingevuld worden.
Dag 12
HOI AN – DA NANG – HO CHI MINH CITY
Na het ontbijt, transfer naar Hué Airport voor de ochtendvlucht naar Ho Chi Minh City (Saigon). Verken de oude koloniale woonwijk, inclusief het stadhuis dat werd gebouwd in Franse koloniale stijl, het operagebouw, het modern Independence Palace en de elegante 19de eeuwse Notre Dame Kathedraal. Wandel door het centrale postkantoor, gebouwd in het begin van de 20e eeuw door Eiffel. In de namiddag bezoek aan Chinatown Cho Lon, waar de Thien Hau pagoda gevestigd is. De pagoda werd gebouwd ter ere van de beschermende godin van de zeelieden. Wandel ook door de indrukwekkende Binh Taymarkt en bezoek de tempel van de Tienduizend Boeddha’s. De dag eindigt met een bezoek aan de meer dan 100-jarige juweliersstraat, waar je het productieproces van de traditionele Vietnamese zilverproducten kan zien.
Dag 13
HO CHI MINH CITY
Vrije tijd tot transfer naar de luchthaven voor de vlucht huiswaarts.
Dag 14
HO CHI MINH CITY
Aankomst thuis.

Praktische info

zomer +5, winter +6
Vietnamees - Khmer
Internationale reispas, visum
Vietnamese Dong (VND)
Van november tot en met maart
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Vietnam is een land dat tot ieders verbeelding spreekt. De adembenemende natuur maakt iedereen stil. Ook de diepgewortelde cultuur stemt tot nadenken. Volgens ons de ultieme vakantiebestemming om de rust terug te vinden. Enerzijds bezoek je er traditionele steden zoals Hanoi en Hué, anderzijds ontdek je de natuurpracht van het natuurreservaat Pu Luong en ga ja aan boord van een junk om de Halong Bay te ontdekken, een van de 7 wereldwonderen. De balans van de Feng Shui en de Yoga komen in deze rondreis ruim aan bod.

De omgeving

Ervaring van een medereiziger

Ik was even de weg kwijt, maar heb hem terug gevonden dankzij mij rondreis door Vietnam. Het land heeft me altijd geïntrigeerd, maar toen ik er eindelijk toe kwam om naar daar af te reizen, was de verwondering nog zo groot. Mijn yogalessen in België waren een goeie basis, maar de ervaring daar was des te groots. Een aanrader, ook voor zij die niet zo yoga minded zijn. Gewoon proberen.

Bekijk ook eens

Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten