Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 1490
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #actief    #yoga    #Ayurveda  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Herbronnen in Kerala

Met Horizon Select laten we jou kennismaken met de schoonheid van Kerala terwijl we jou door de koloniale hoofdstad Kochi, de groene heuvels, de theeplantages, de kruidentuinen, het dichte woud, de Ayurvedische gebruiken en de luie backwaters voeren.

 

Kerala, ook bekend als "Gods Own Country", is een lust voor het oog vanwege zijn natuurlijke schoonheid. Kerala is ook beroemd om zijn hoge kwaliteit Ayurveda behandelingen en traditionele gerechten, bereid op een ontspannen manier en geserveerd in traditionele stijl op een bananenblad. In deze tour nodigen wij jou uit om de natuurlijke schoonheid van Kerala te komen ervaren samen met Ayurveda behandelingen van hoge kwaliteit om jezelf te revitaliseren.

Hier komt de map

Dag 1
COCHIN
International vlucht naar Cochin
Dag 2
COCHIN
Welkom in de hoofdstad van Kerala, Cochin, ook bekend als Kochi. Dit is een belangrijke havenstad aan de zuid-west kust van India. Het was vele eeuwen lang het centrum van de Indiase specerijenhandel en was sinds de oudheid bekend bij de Yavanas (Grieken en Romeinen) en ook bij Joden, Syriërs, Arabieren en Chinezen. De Portugese zeevaarder Pedro Álvares Cabral stichtte in Kochi in 1500 de eerste Europese nederzetting in India. Van 1503 tot 1663 werd Fort Kochi geregeerd door Portugal. Kochi herbergde het graf van Vasco da Gama, de eerste Europese ontdekkingsreiziger die naar India voer, die begraven werd in de St. Francis kerk totdat zijn overblijfselen werden teruggegeven aan Portugal in 1539.

Bij aankomst word je opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht.

Overnachting in hotel.
Dag 3
COCHIN SIGHTSEEING
Na het ontbijt geniet je van een sightseeing tour door Kochi. Bezoek het Nederlands Paleis (vrijdag gesloten), de Joodse Synagoge - (die gesloten blijft op vrijdag & zaterdag). St. Franciscus Kerk en de Santa Cruz Basiliek. Terwijl je langs de kustlijn rijdt, aan de monding van de haven, kun je ook de unieke en nog steeds in gebruik zijnde "Chinese visnetten" bekijken, die door de Chinese handelaren in de 14e eeuw werden geïntroduceerd. De tour eindigt in het Fort Kochi gebied waar je kunt wandelen door de historische Nederlandse en Portugese gebouwen. Sommige delen van dit bijna 500-jaar oude Fort zijn nog steeds verbazingwekkend goed bewaard gebleven.
Vrije middag.

‘s Avonds ben je getuige van een Kathakali dansvoorstelling. Geniet van India's meest spectaculaire dansvoorstelling gebaseerd op verhalen uit Ramayana en Mahabharata. De dansers zijn uitgebreid geschminkt met verf en maskers, begeleid door trommelaars en muzikanten.

Overnachting in hotel.
Dag 4
COCHIN NAAR MUNNAR
Vroege ochtend: Geniet van een exclusieve Yoga sessie in het hotel.

Na het ontbijt rij je naar Munnar. Munnar is misschien wel de meest uitgelezen plaats om een aantal van de prachtige en interessante aspecten van het ontstaan en de groei van de theeplantages in Kerala's hooggebergte te laten zien.

Check in hotel

De rest van de dag vrij.

Overnachting in het hotel.
Dag 5
MUNNAR
‘s Ochtends na het ontbijt ga je op trektocht voor een halve dag door de interessante Laxmi heuvel om meer te weten te komen over Munnar en de natuur. De tocht begint op een hoogte van 1420 meter (ongeveer), door de theeplantages. Na het bereiken van de top van de heuvel, zal de rest van de paar uur durende tocht over de bergkam gaan die een prachtig uitzicht rondom biedt. Je wandelt door graslanden met aan de ene kant rotsachtige berghellingen en aan de andere kant theeplantages, flarden van Shola bos enz..., Bij een heldere hemel kan je de Anaimudi "hoogste piek in Zuid-India" en het waterreservoir van de Idukki Dam zien, die op de lijst staat van hoogste boogdammen in Azië en de derde hoogste dam in India. Tijdens de trektocht zal je een aantal exotische kruiden kunnen zien zoals koffie, kardemom, etc..., ook is het een van de beste plaatsen om een aantal endemische vogels van dit deel van de West-Ghats te spotten. 

In de namiddag, bezoek aan Tata Tea: een theemuseum dat curieuze foto's en machines herbergt, die elk een keerpunt uitbeelden dat heeft bijgedragen tot een bloeiende thee-industrie. Het museum dat is opgezet op de Nallathanni Estate van Tata Tea in Munnar is een passend eerbetoon aan het zwoegen en de ontberingen van de pioniers, die uiterste vastberadenheid toonden in hun pogingen om van Munnar een belangrijk plantagecentrum van Kerala te maken. (Het theemuseum is gesloten op maandag en op feestdagen). 

Later in de namiddag maak je een wandeling over de markt van Munnar. Hier vind je alles wat je zoekt om mee naar huis te nemen. Verschillende soorten thee, specerijen, koffie, handwerk, stoffen, essentiële oliën, chocolade en nog veel meer. Er zijn tal van kraampjes langs de straten die een overvloed aan dingen aanbieden, van rijst tot potten en gebruiksvoorwerpen. Er zijn winkels met keurig opgestapelde groenten en fruit die de lucht, die al geparfumeerd is met de geuren van kruiden en koffie, zoeter maken. 

Overnachting in hotel.
Dag 6
MUNNAR NAAR PERIYAR
Vroeg in de ochtend kan je deelnemen aan een uur yoga, geregeld door het hotel.

Na het ontbijt verlaat je Munnar per vliegtuig naar Periyar. Bij aankomst check-in in het hotel. 

Periyar heeft veel te bieden op het gebied van sightseeing. De naam Thekkady, voor diegenen die deze plaats reeds bezocht hebben, roept beelden op van olifanten, oneindige ketens van heuvels en kruidig geurende plantages. Bovendien is de flora en fauna van het Periyar Wildlife Sanctuary absoluut adembenemend. Het wildreservaat hier is de natuurlijke habitat van een grote verscheidenheid aan diersoorten. 

In de namiddag maak je een natuurwandeling in Periyar National Park. Leer meer over de lokale flora & fauna terwijl je door de dichte bospaden wandelt. De dichte bossen van Periyar zijn de thuisbasis van vele soorten planten en je zal verstomd zijn door de rijke bio-diversiteit van deze regio. Je wandelt ook door het Periyar meer waar je, met wat geluk, de kans hebt om kuddes wilde olifanten te zien die het meer bezoeken om water te drinken. Dit meer is ook de thuisbasis van vele soorten lokale en trekvogels.

Overnachting in hotel.
Dag 7
PERIYAR – BACKWATERS
Vandaag na het ontbijt bezoek aan een Spice Garden om verschillende variëteiten van specerijen zoals kardemom, kaneel, peper, kruidnagel, vanille, gember, thee en koffie te zien groeien in hun natuurlijke omgeving. Periyar ligt op 1000 meter boven de zeespiegel en is rijk aan specerijenteelt. 95% peper in India wordt hier geproduceerd. Vasco de Gama was de eerste Europeaan die in 1498 aan land ging aan de Malabar kust op zoek naar specerijen. Peper werd in die tijd geëxporteerd tegen een gelijk gewicht aan goud, dus in het begin van de 15e eeuw werd peper het zwarte goud genoemd. 

Later rij je naar Alleppey (backwaters) om aan boord te gaan van de houseboat voor een overnachting op de backwaters. 

De woonboot cruise neemt je mee door het ingewikkelde doolhof van backwaters, betoverend en verrassend bij elke bocht. Geniet van het platteland van Kerala op zijn best, een waaier van kokospalmen en eindeloze rijstvelden. Je krijgt ook de kans om een kleine wandeling te maken door de dorpen en te communiceren met de lokale bevolking.

Overnachting aan boord van de houseboat.
Dag 8
ALLEPPEY – KOVALAM
's Ochtends ontbijt. Later check out van de woonboot en rit naar Kovalam. Het is een klein kustplaatsje dat bekend staat om zijn prachtige strand.
Bij aankomst check in bij het resort voor een verjongende Ayurveda ervaring voor 5 nachten.

Kerala is een populaire bestemming voor Ayurvedische behandelingen en therapieën. Het heeft vele spa's en resorts die zich alleen op Ayurvedische massages en behandelingen toeleggen. In deze tour bieden we verjongende yoga / meditatie sessies en een aantal traditionele Ayurvedische massages om de geest, lichaam en ziel te ontspannen in Kovalam - de populaire badplaats van Kerala.

Diner en overnachting in het resort.
Dag 9
KOVALAM
Verwen jezelf met een Ayurveda sessie zoals voorgeschreven door de Ayurveda arts van het Resort.
 
Ayurveda is een oude vorm van behandeling die geneest met kruiden en natuurlijke processen. Ayurveda helpt je bij het verjongen van jouw lichaam, geest en ziel. Het helpt ook om te ontgiften, te zuiveren en balans, welzijn en energie te brengen in lichaam en geest. Een Ayurveda behandeling zal je helpen om fysieke spanning los te laten, energieën te harmoniseren en jouw kern diep te voeden om rust en vrede te brengen in elke cel van jouw lichaam.
 
Ontbijt, lunch en diner in het hotel (Ayurveda Vegetarische maaltijden zoals voorgeschreven door de arts).

Overnachting in het hotel.
Dag 13
KOVALAM – TRIVANDRUM AIRPORT
Ontbijt in het hotel.

Afhankelijk van het vertrekuur van je vlucht - transfer naar de luchthaven van Trivandrum om aan boord te gaan van de vlucht huiswaarts. (Kamers zullen beschikbaar zijn tot de middag, Late check-out is afhankelijk van beschikbaarheid)

Praktische info

zomer +3.5, winter +4.5
Hindi, Engels
Internationale reispas, visum
India Rupees (INR)
Van december tot en met februari, het blijft heet en droog tot mei, daarna volgen de moesson regens, en deze duren meestal tot eind oktober, begin november.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

De Ayurveda ervaring bestaat uit verjongende yoga / meditatie sessies en een aantal traditionele Ayurvedische massages om de geest, lichaam en ziel te ontspannen. Dit alles beleef je in Kovalam, de populaire badplaats van Kerala in het zuiden van India aan de Arabische Zee.

De omgeving

Kerala India Sfeerbeeld 1
Kerala India Sfeerbeeld 2
Kerala India Sfeerbeeld 3
Kerala India Sfeerbeeld 4
Kerala India Sfeerbeeld 5
Kerala India Sfeerbeeld 7
Kerala India Sfeerbeeld 9
Kerala India Sfeerbeeld 8

Ervaring van een medereiziger

Je waant je in een andere wereld. Kerala in India was een ware ontdekking. Ook de ervaring met de Ayurveda behandelingen losten alle verwachtingen in. We zijn letterlijk en figuurlijk herboren.

Bekijk ook eens

Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten