Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 3600
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #landschap    #self drive    #glamping    #safari  
@Afrika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Namibië

Wie van ongerepte natuur, wildlife en avontuurlijk reizen houdt, kan niet om Namibië heen.
Het land op het zuidelijk halfrond van Afrika is gezegend met overweldigende landschappen,
De hoogste zandduinen ter wereld, diepe canyons, Etosha Nationaal Park met the big five, de uitgestrekte Kalahariwoestijn, diepgroene bergen en een schitterende kustlijn.
Maak kennis met de rode zandduinen, de indrukwekkende Fish River Canyon, de tweede grootste van Afrika en de langste ter wereld, rij mee langs Skeleton Coast en verbaas je in het versteende woud.
De zinderende natuur en uitgestrekte leegheid van dit prachtige land zijn een onvergetelijke ervaring.

Hier komt de map

Dag 1
WINDHOEK
Aankomst in Windhoek waar de gids je opwacht.
Dag 2
WINDHOEK
Korte stadsrondrit door Windhoek om kennis te maken met de invloeden van het Duitse koloniale verleden, zoals de Tintenpalast en de Duitse Lutherse kerk.
Dag 3
WINDHOEK - KALAHARI WOESTIJN
We rijden naar het zuiden naar de Kalahari Woestijn. De rit duurt ongeveer 3 uur. Hier zie je de rode zandduinen en ga je op zoek naar het unieke, maar schaarse wildleven. Met een beetje geluk zie je de eerste stokstaartjes.
Dag 4
KALAHARI WOESTIJN - FISH RIVER CANYON
Je reist verder zuidwaarts via Mariental en Keetmanshoop naar de Karas regio en de Fish River Canyon. Tijdens de rit maak je een kleine omweg naar Quiver Tree Forest (Kokerboomwoud).
Als er nog tijd over is, kun je naar het Fish River view point voor de zonsondergang, een belevenis waarbij je je als mens nietig voelt tegenover de machtige natuur…
Dag 5
FISH RIVER CANYON - AUS
Voor je verder richting het westen rijdt, kun je genieten van de mooie zichten over de canyon. De reis gaat door een ruwe maar prachtige streek, die langzaam overgaat in een wijds en open woestijnlandschap.
Dag 6
AUS - LÜDERITZ
Rit naar Lüderitz, een vissersstadje met koloniale gebouwen in de typische Jugend-stilarchitectuur. Je bezoekt het bekende spookdorp Kolmanskop.
Dag 7
NAMIB DESERT - SOSSUSVLEI
Vandaag rijd je noordwaarts, naar de volgende bestemming, langs een van de meest spectaculaire woestijnlandschappen. De regio is bekend om de prachtige, on-gewone formaties van zandduinen. In de Namibwoestijn leven ook endemische diersoorten die je nergens anders vindt, zoals de kleine Peringuey adder, de Palmato- of dikvingergekko en de Namaqua-kameleon.
Dag 8
NAMIB DESERT - SOSSUSVLEI
’s Morgensvroeg vertrek je naar de ingang van Sossusvlei, de Sesriem Gate. De vallei is beroemd om haar spectaculaire duinen waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn. Je kunt er een van de duinen beklimmen en genieten van een adembenemend uitzicht. De kleurschakeringen van de duinen, van geel en feloranje tot vuurrood, zijn een inspiratie voor elke fotoliefhebber.
Dag 9
NAMIB DESERT - SOSSUSVLEI
Je trekt verder noordwaarts naar Solitaire, en daarna naar het westen waar je de Steenbokskeerkring passeert, door de Gaub en Kuiseb Canyons via de Namib Gravel Plains naar de kust, de Skeleton Coast. De route gaat ofwel via Walvis Bay naar Swakopmund, of, als de omstandigheden het toelaten, langs een speciale omweg via Ganab naar de Welwitschia Plains en Moon Landscape. De Welwitschia Mirabilis is een zeldzame plant die meer dan 1.000 jaar oud kan worden en zich heeft aangepast aan de extreme droogte. De kustlijn van Namibië is gekend als ‘The Skeleton Coast’. De naam komt van de vele scheepswrakken langs de kust, het dorre landschap en, in de vroegere jaren, de skeletten van walvissen die achtergelaten werden op het strand.
Dag 10
SWAKOPMUND - WALVIS BAY
Vandaag is er een volledige vrije dag voorzien in de prachtige regio van Swakopmund en Walvis Bay
Dag 11
DAMARALAND - TWYFELFONTEIN
De reis gaat verder langs Skeleton Coast, via Henties Bay om er onderweg een bezoek te brengen aan de kolonie zeehonden van Cape Cross. Er is een stop voorzien aan Lichen Fields en aan het scheepswrak tussen het kleurrijke kleine stadje Vlotskasbaken en Henties Bay. Daarna keer je terug naar Henties Bay en verder landinwaarts door de open vlaktes naar Uis, en dan noordwaarts naar de regio van Twyfelfontein.
Dag 12
DAMARALAND - TWYFELFONTEIN
Vandaag bezoek je het Openlucht Museum van Namibië, de Twyfelfontein Rock Engravings. Dit zijn prehistorische rotsgravures, gemaakt door de San- en Nama-volkeren.
Je stopt bij de rotsformaties van de Organ Pipes met de rechtopstaande basaltstaven, en Burnt Mountain.
Je maakt ook een rit naar de Huab River waar je niet alleen de zeldzame woestijnolifanten kan zien maar ook de oryx, de springbok, giraffen, struisvogels en nog zo veel meer.
Dag 13
DAMARALAND - ETOSHA NATIONAAL PARK
Je vertrekt oostwaarts naar Khorixas met een stop aan het Versteende woud of Petrified Forest.
Van Khorixas ga je verder oostwaarts over een verharde weg naar Outjo en dan richting de zuidelijke ingang van Etosha, de Anderson Gate. Eventueel is er nog tijd voor een ‘game drive’.
Dag 14
ETOSHA NATIONAAL PARK
Trip door het Etosha Park met stops aan de verschillende waterpoelen langs de weg, waar je de meeste kans maakt om de vele dieren te zien. In het grootste nationale park van Namibië komen 4 vertegenwoordigers van The Big Five voor: leeuw, neushoorn, luipaard en olifant. Alleen de buffel ontbreekt in het rijtje.
Dag 15
ETOSHA NATIONAAL PARK
Trip door het Etosha Park met stops aan de verschillende waterpoelen langs de weg, waar je de meeste kans maakt om de vele dieren te zien. In het grootste nationale park van Namibië komen 4 vertegenwoordigers van The Big Five voor: leeuw, neushoorn, luipaard en olifant. Alleen de buffel ontbreekt in het rijtje.
Dag 16
ETOSHA NATIONAAL PARK - WINDHOEK
Terugtocht naar de luchthaven van Windhoek om er de terugvlucht te nemen.

Praktische info

zomer -1, winter +1
Engels
Internationale reispas
Namibische Dollar (NAD)
Van mei tot en met september, weinig regen, aangename temperaturen.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

In 1908 werden in de woestijn van Namibië op verschillende plaatsen diamanten ontdekt. Zo ontstond Kolmanskop, een pleisterplaats voor avonturiers, gelukszoekers en mijnwerkers, aangetrokken door de flonkerende stenen. De naam Kolmanskop komt van Johnny Coleman, een transporteur die in een zware zandstorm terecht kwam en zijn ossenwagen moest achterlaten op een kleine helling tegenover de nederzetting. In de gloriedagen telde het stadje 1.100 inwoners en had het alle voorzieningen zoals een ziekenhuis, bakkerij, school, dancing etc. Na de Eerste Wereldoorlog kelderde de prijs van de diamant zienderogen, wat het einde inluidde voor Kolmanskop. In 1956 verlieten de laatste inwoners het stadje en nam de woestijn bezit van de huizen. Zo werd het een intrigerend spookstadje.

De omgeving

Twyfelfontein Rock Engravings
Sossusvlei
Skeleton Coast
Quiver tree

Ervaring van een medereiziger

Bij onze aanvraag om een wildsafari te maken in Afrika, werd ons Namibië voorgesteld. Daar waren we zelf nooit op gekomen, maar de enthousiaste verhalen over het wijdse en ongerepte land trokken ons over de streep. Onze rondreis werd vooraf tot in de puntjes voorbereid en eenmaal onderweg liep alles nagenoeg vlekkenloos. Bij het minste probleempje wisten we waar we terecht konden en werd meteen een oplossing geboden dankzij de goede contacten van Horizon Select met de reisagent ter plaatse. Top service!

Bekijk ook eens  #safari    #self drive  
Zuid-Afrika


  #cultuur    #volkeren  
Vietnam - Cambodja


  #actief    #vulkaan  
Chili


  #actief    #safari  
Kenia
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten