Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 5495
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #watervallen    #natuur    #wijn    #avontuur    #landschap  
@Latijns-Amerika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Argentinië

Dwaal mee door het eindeloze Patagonië tot het zuidelijkste punt Vuurland, wandel langs meren met ijsbergen, trek erop uit in de uitgestrekte Pampas of vergaap je aan de zoutmeren in het indrukwekkende Andesgebergte. Proef een stukje Argentijns vlees met een goed glas wijn. En bij Iguazú wacht je een spektakel van wereldformaat. Bulderend en kolkend. Nergens anders valt zo’n volume water over hoge rotskliffen de diepte in. Maar vergeet vooral niet de tango te dansen!

Hier komt de map

Dag 1
BUENOS AIRES
Aankomst in Buenos Aires waar de gids je opwacht.
Dag 2
BUENOS AIRES
Vandaag trek je erop uit in de hoofdstad Buenos Aires. In het kleurrijke en bruisende centrum wandel je over de bekende Plaza de Mayo, de Casa Rosada, de pittoreske Italiaanse wijk La Boca waar de schilders hun werken tentoonstellen in de oude straatjes en de huizen geschilderd zijn in levendige kleuren en versierd zijn met muurschilderingen. ’s Avonds kun je genieten van een tangoshow.
Dag 3
BUENOS AIRES
Op weg naar Tigre, gelegen op 30 kilometer van het centrum van Buenos Aires, passeer je de Libertador Avenue, waar het Presidentieel Verblijf ligt. Als je in Tigre arriveert, maak je een boottocht langs de subtropische vegetatie van de Paraná River Delta, een gebied van 14.000 km², met zo’n duizend kleine eilandjes.
Dag 4
BUENOS AIRES - USHUAIA
Vandaag vlieg je naar Ushuaia waar je het Tierra del Fuego Nationaal park bezoekt. Hier kun je genieten van de uitgestrekte bossen, rivieren, meren en veenmoerassen. Het eerste deel van de tocht loopt langs het noordwesten van Pipo River Valley en doorkruist de vallei met de veenmoerassen. Je reist langs de National route Nº 3 naar het Roca Lake. Het laatste stukje leidt naar Lapataia Bay waar het beroemde teken staat dat het einde aangeeft van de wegen in Zuid-Amerika.
Dag 5
USHUAIA - EL CALAFATE
Maak je op voor de Beagle Channel Navigation tour. Je maakt er een tocht via het Beagle Channel, met panoramische zichten op de zee, de stad, de baai en het Andesgebergte. Je vaart langs de estancias (ranches) van de vroege pioniers, de estancias Fique en Túnel, bekend om de bijzondere bomen, met takken die volledig naar één kant gericht zijn, een gevolg van de harde wind die bijna altijd uit dezelfde richting waait. Je vaart verder naar de bekende vuurtoren ‘Les Eclaireurs’. Op het einde van de dag vlieg je naar El Calafate.
Dag 6
EL CALAFATE
Vandaag gaat de tocht naar Rios de Hielo.
Je passeert de Spegazzini en de Upsala-gletsjers en je vaart in de baaien en langs de lange keten van schitterende ijsbergen, zo’n 20 km van de Upsala-gletsjer. Het eerste deel van de trip gaat door het noordelijke deel van Lake Argentino door de Boca del Diablo, het smalste deel van het meer, om dan verder te trekken naar het Upsala-kanaal en het Spegazzini-kanaal, waar je op het einde van elk kanaal de gletsjers kunt zien. Daarna kun je de spectaculaire en immens grote ijsbergen met hun verschillende vormen bezichtigen, een onvergetelijk mooi natuurlandschap.
Dag 7
EL CALAFATE - PERITO MORENO
Er wacht je alweer een adembenemende tocht vandaag. Je vertrekt langs de oevers van Lago Argentino en door de Patagonische vlakte. Je komt aan de ingang van het ‘Glaciers Nationaal park’, met zicht op Brazo Rico (de zuidelijke arm van het meer), en verder via de ‘Curva de los Suspiros’ (de bocht van de zuchten), Canal de los Tempanos, tot aan het observatiepunt recht over de Perito Moreno-gletsjer. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires.
Dag 8
BUENOS AIRES - SALTA
’s Morgens neem je het vliegtuig naar Salta, waar een city tour op het programma staat met verschillende mogelijkheden. Je bezoekt de Metropolitan Cathedral, het oude regeringsgebouw (Government house) bekend als El Cabildo. Of je kiest voor een bezoek aan het MAAM (Museum of High Mountain Archeology). Hier vind je ‘The Sleeping Children from Llullaillaco’, zeer goed bewaarde mummies die door archeologen gevonden werden op een hoogte van 6.600 meter. Je trip gaat verder naar de San Franciscokerk en San Bernardo’s klooster. Op de top van San Bernardo heb je een ongelooflijk uitzicht, en er is een ambachtelijke markt buiten het centrum.
Dag 9
SALTA - HUMAHUACA
Je trekt noordwaarts richting Tilcara en Humahuaca voor een tocht naar het bekende Quebrada de Humahuaca, met kleurrijke landschappen zoals de Cerro de los 7 Colores en Purmamarca. Daarna trek je verder naar Tilcara en zijn interessante archeologische vesting, omgeven door prachtige berglandschappen en een bijzonder cactuswoud.
Rond de middag breng je een bezoek aan de lemen stad Humahuaca, waar je de zuiverste vorm van de Indiaanse cultuur in Argentinië vindt, naast de koloniale architectuur van een prachtige kleine marktplaats en een Indiaanse kerk.
Dag 10
SALTA - CAFAYATE
Je vertrekt van Salta naar Cafayate door de Calchaqui Vallei en rijdt door de ‘Quebrada de las Conchas’, een gebied van rotsen met speciale rode geologische formaties, gevormd door wind en regen. Er is tijd genoeg om foto’s te maken, onder andere in Los Castillos, Las Ventanas, Tres Cruces, El Anfiteatro.
Dag 11
SALTA - IGUAZÚ
Maak je klaar voor alweer een nieuwe tocht door de natuur. Eerst stop je bij Quebrada de las Flechas, bergen gevormd in zandsteen. De wind heeft de rotsen zodanig uitgehold dat het lijkt alsof je in een maanlandschap bent. Daarna trek je door de Escoipe ravijn waar je kunt genieten van prachtige landschappen zoals de Cuesta del Obispo (de helling van de bisschop). Je vervolgt de tocht naar de Piedra del Molino, 3.459 meter hoog, waar het Parque Nacional los Cardones (Cacti Nationaal park) begint. Hier kun je je vergapen aan honderden cactussen en soms ook aan speciale diersoorten als de condor, guanacos en nog anderen. Transfer naar de luchthaven voor een vlucht naar Iguazú.
Dag 12
IGUAZÚ
In het Nationaal park brengt het ecologische treintje je naar het ‘Cataratas Station’, begin punt van het Lower Circuit. Hier heb je prachtige zichten op de watervallen, een heel bijzondere ervaring met de omringende jungle. De trip gaat verder naar het ‘Upper Circuit’, de Argentijnse kant van de watervallen, met alweer prachtige panoramische zichten. Het treintje brengt je vervolgens naar de beroemde Garganta del Diablo, het hoogtepunt van de tocht.
Dag 13
IGUAZÚ
Je steekt vandaag de grens over naar Brazilië voor een bezoek aan het ‘Brazilian Nationaal park’. Hier kun je de Iguazú Falls bewonderen, gelegen op Argentijns grondgebied.
Dag 14
BUENOS AIRES
Transfer naar Buenos Aires.
Terugvlucht naar huis.

Praktische info

Zomer -5, winter -4
Spaans
Internationale reispas
Argentijnse Peso (ARS)
september tot en met november (lente) en december tot en met februari (zomer)
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

In maart 1999 deed archeoloog dr. Johan Reinard samen met zijn expeditieteam een van de belangrijkste ontdekkingen uit z’n carrière. Ze bevonden zich op de top van de Llullallaico, een vulkaan op de grens tussen Argentinië en Chili. De tocht naar een hoogte van 6.600 meter en extreme temperaturen van min 40 graden hadden het team volledig uitgeput.
Toen er ook nog eens een storm opstak, besloten de archeologen de expeditie stop te zetten. Net op dat moment werd een spoor ontdekt dat leidde naar de graven van 3 gemummificeerde Incakinderen, 1 jongen en 2 meisjes. Door de lage temperaturen waren de kinderen perfect intact gebleven. Zelfs het bloed en de resten van hun laatste maaltijd waren nog aanwezig in de lichamen. Daarom worden de kinderen van Llullallaico de best bewaarde mummies ter wereld genoemd. Ze zouden begraven zijn omstreeks 1500 na Christus en maakten deel uit van een offerritueel, capachoca genoemd.

De omgeving

Quebrada de las Conchas
Upsala-gletsjers
La Boca
Iguazú Falls
Llullallaico vulkaan
tango
lama
Parque Nacional los Cardones

Ervaring van een medereiziger

Argentinië staat bekend om z'n tango dansen, maar wij mochten, dankzij Horzion Select veel meer ontdekken van dit land. Onze rondreis was best ambitieus, maar doordat alles tot in de puntje gepland was, was er geen druk noch stress. Al bij aankomst maakten we kennis met onze gids die de ganse rondreis aan onze zijde bleef. We konden regelmatig genieten van wat rust en tijd om zelf in te vullen. Het was een onvergetelijke ervaring en smaakt naar meer.

Bekijk ook eens  #safari    #watervallen  
Botswana


  #safari    #self drive  
Zuid-Afrika


  #actief    #vulkaan  
Chili


  #cultuur    #watervallen  
Thailand - Laos
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

Alle bestemmingen zijn voorgesteld als een voorbeeld vakantieplanning.
Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


       
All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten